Yodek 2548 #951 Napisano 11 Stycznia 2019 (edytowane) Dziadek ma plan siedmioletni a nawet pięcioletni, a tu już kolejka nas się ustawiła. Normalnie jak do protetyka na NFZ ;-)Ale prawda - okazy przednie to i chętnych do pierwo-odkupu nie brakuje ☺ Jakby co to ja reflektuję na te najtańsze za 100 tysięcy :-P Edytowane 11 Stycznia 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadek 1296 #952 Napisano 11 Stycznia 2019 Mnie jeszcze kształtowała nieboszczka komuna, więc z pięcioletnim planowaniem jestem obyty. 0 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #953 Napisano 11 Stycznia 2019 (edytowane) Toż i te "5-cio i inne latki" miałam w żartobliwym zamyśle ;-)Tak czy siak mój garnitur DNA wywodzi się z czasów słusznie minionych. Stan wojenny już pamiętam to można powiedzieć że też znam "tamte" czasy :-) Edytowane 11 Stycznia 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #954 Napisano 11 Stycznia 2019 Toż i te "5-cio i inne latki" miałam w żartobliwym zamyśle ;-)Tak czy siak mój garnitur DNA wywodzi się z czasów słusznie minionych. Stan wojenny już pamiętam to można powiedzieć że też znam "tamte" czasy :-) Jasne, rygory stanu wojennego w przedszkolu:- obowiązkowa dodatkowa godzina snu na leżaku - obowiązkowa druga szklanka mleka na ciepło... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #955 Napisano 11 Stycznia 2019 Jasne, rygory stanu wojennego w przedszkolu:- obowiązkowa dodatkowa godzina snu na leżaku - obowiązkowa druga szklanka mleka na ciepło... Mleko z kożuchem rzecz jasna:-D 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #956 Napisano 11 Stycznia 2019 Jasne, rygory stanu wojennego w przedszkolu:- obowiązkowa dodatkowa godzina snu na leżaku - obowiązkowa druga szklanka mleka na ciepło... Hłe..hłe :-DRygory przedszkola to: - szklanka mleka z kożuchem (do dziś mam fobię na kożuchy bleeh),- obowiązkowe "pasiaki służbowe, stylonowe",- zapomnienie wołać siusiu na nocnik i stanie w kącie za karę (stąd represjonowani ze stanu wojennego ;-) ).Znacie coś gorszego? ;-)Mleko z kożuchem rzecz jasna:-DMleko z kożuchem rzecz jasna:-DMleko z kożuchem rzecz jasna:-DMleko z kożuchem rzecz jasna:-DNo i ssso?KOŻUCH Z MLEKA - ciemiężyciele!!Haha.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #957 Napisano 11 Stycznia 2019 A ty wiesz że jestem jedynym znanym mi człowiekiem, który kochał kożuchy z mleka i byłem błogosławieństwem dla mojej siostry i całej rodziny. Siedziałem nad garnkiem z mlekiem, jak się gotowało (z podwójnym dnem na wodę) i jak sroka kości pilnowałem, żeby czasem ktoś nie wyrzucił tego kożucha...Dziś mam też mleko prosto od krowy ( takie ciepłe jeszcze przynosi żona od sąsiadki) ale nie gotujemy ... nie ma garnka ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
old time 456 #958 Napisano 11 Stycznia 2019 Mleko z kożuchem rzecz jasna:-DI czesto przypalone-straszny syfJa bardzo llubie mleko ale niegotowane 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #959 Napisano 11 Stycznia 2019 A ty wiesz że jestem jedynym znanym mi człowiekiem, który kochał kożuchy z mleka i byłem błogosławieństwem dla mojej siostry i całej rodziny. Siedziałem nad garnkiem z mlekiem, jak się gotowało (z podwójnym dnem na wodę) i jak sroka kości pilnowałem, żeby czasem ktoś nie wyrzucił tego kożucha...Dziś mam też mleko prosto od krowy ( takie ciepłe jeszcze przynosi żona od sąsiadki) ale nie gotujemy ... nie ma garnka ... Ja lubię , a żona , to aż do tego stopnia , że gotuje po kilka razy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #960 Napisano 11 Stycznia 2019 (edytowane) Trzymajcie mnie!!Kożuchy? Kożuchy z mleka lubicie??Jesteście pewni..? No ja chyba śnię!! Słabo mi.. słabo..nie mogę patrzeć na "kożuszników"! ;-) Jest tu jakiś lekarz? Soli, soli trzeźwiących trzeba!! :-P Jakby ktoś mi zaproponował darmową tarczę emaliowaną 20,5 cm w zamian za zjedzenie wielkiego kożucha to chyba bym się poddała .. Edytowane 11 Stycznia 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadek 1296 #961 Napisano 11 Stycznia 2019 Ja lubiłem i nadal lubię mleko prosto od krowy. Jak się doi krowę ręcznie to w wiadrze na powierzchni robi się taka pianka i to uwielbiałem najbardziej. Kożucha nie lubię, ale za to lubię zacierki na mleku, no i latem lubię zsiadłe mleko na zimno. Mama tak potrafiła to zrobić że można było je nożem kroić. 0 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #962 Napisano 11 Stycznia 2019 ebay 282333056365 współczesna, 20 cm. 263676729833 8", współczesna, aluminiowy podkład. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
old time 456 #963 Napisano 11 Stycznia 2019 Mysle ze jakbys zobaczyla przed soba taka piekna porcelanke to zjadlabys ze 3 kozuchy :D 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #964 Napisano 11 Stycznia 2019 Kurnia.. nie "umim" ibeja niestety ani w ząb :-/ Old time - może bym i zjadła ale najpierw musiałabym się upić i zjeść 0,5 kg węgla aptecznego.. bleeh 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadek 1296 #965 Napisano 11 Stycznia 2019 (edytowane) 282333056365 IMO trochę drogo. 150 dolców + cło i VAT. Ta tańsza. 27 dolców + cło i VAT. Edytowane 11 Stycznia 2019 przez dziadek 0 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #966 Napisano 11 Stycznia 2019 Prawdziwe mleko od krowy z pianką też piłam. Nawet zdarzyło się mnie i doić;-)Zsiadłe takie aż do krojenia też miałam okazję jeść.. Z młodymi ziemniakami i koprem.. mniam ... Tarcza za to cuudna, nowiuśka :-DPiękna aż strach..piękniejsza ode mnie ;-)No nie..konkurencję do domu brać :-P 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #967 Napisano 11 Stycznia 2019 (edytowane) No to mnie zdopingowałaś ... dwa kożuchy i to na zimno, z filmem na FB - jak załatwię oryginał porcelankę ? Stoi ? Edytowane 11 Stycznia 2019 przez LESKOS 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #968 Napisano 11 Stycznia 2019 (edytowane) No to mnie zdopingowałeś ... dwa kożuchy i to na zimno, z filmem na FB - jak załatwię oryginał porcelankę ? Stoi ? Zbladłam..Nawet..., nawet jeśli byłabym w stanie to zrobić (na ciepło gorsze- woń intensywniej transpiruje w nozdrza) toooo..tooooo...Nie wytrzymacie! Nie wytrzymacie oglądania!!!! Prędzej przeżuję starą tarczę papierową..Nie..o niee.. Ewentualnie że LES - będziesz mnie "karmić"...? Haha! ;-) Edytowane 11 Stycznia 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #969 Napisano 11 Stycznia 2019 https://www.youtube.com/watch?v=JKQJa3OB4r4 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #970 Napisano 11 Stycznia 2019 (edytowane) Oooo.. całkiem prawdopodobny scenariusz.. jedni mają zgniłe śledzie inni kożuchy.. jedno licho:-DI co? Fajnie tak oglądać? Fajnie? :-D Tarant ma wszystko na wszystko.. jak On TO robi... ;-)Proszę, proszę - "drastyczne sceny" w wątku i jak "oglądalność" odsłon skoczyła... ;-) Edytowane 11 Stycznia 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #971 Napisano 11 Stycznia 2019 (edytowane) JAk wstawisz wątek z kożuchem z mleka - pobijesz wątek budzikowy Edytowane 11 Stycznia 2019 przez LESKOS 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #972 Napisano 11 Stycznia 2019 25037 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #973 Napisano 11 Stycznia 2019 (edytowane) Taaa.. W życiu nigdy ;-)Nawet gdybym taką kooprodukcję nagrała to przecież byłby PATOSTREAM!P.S.Bilety tylko dla VIPów. Sto PLN.. :-P i emisja pod stołem.Wystarczy sama dyskusja o "patologii" żeby "odsłanialność" rosła:-D Edytowane 11 Stycznia 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #974 Napisano 11 Stycznia 2019 (edytowane) Przyrost z 16000 w jakim czasie ? 10 dni?Ps. kożuch z mleka i patologia ... daj spokój ... Gosia dasz radę Bądź jak Superwoman ! Edytowane 11 Stycznia 2019 przez LESKOS 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #975 Napisano 11 Stycznia 2019 Przyrost z 16000 w jakim czasie ? 10 dni? Cud nad Bałtykiem. Proszę Pań i Panów. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach