longcase1 481 #1251 Napisano 20 Stycznia 2019 Ten Becker ma wałek z melodią?? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1252 Napisano 20 Stycznia 2019 Ale lepiej popytaj się na PW, dołączając zdjęcia...Mechanizm już tu w dniu 18 pokazywałam.. bo on brudny bardzo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #1253 Napisano 20 Stycznia 2019 Mechanizm już tu w dniu 18 pokazywałam.. bo on brudny bardzoPokaż , jeszcze raz .... bo oprócz numeru był jakiś patent , więc i datowanie ułatwi !!!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1254 Napisano 20 Stycznia 2019 (edytowane) Ten Becker ma wałek z melodią??Nie mam pojęcia.. chyba nieW opisie jest "chodzi i bije" Już takiego jednego z wałkiem "rozprogramowałam" trochę Edytowane 20 Stycznia 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #1255 Napisano 20 Stycznia 2019 (edytowane) Nie rozumiem o co chodzi z tymi młotkami.... czemu boisz się je normalnie zdemontować?? Nie mam pojęcia.. chyba nieW opisie jest "chodzi i bije"Już takiego jednego z wałkiem "rozprogramowałam" trochęze zdjęcia widzę że niema wałka. To jest bicie "bim bam" bez problemu te młotki wyjdą bez rozkrecania płyt Edytowane 20 Stycznia 2019 przez longcase1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1256 Napisano 20 Stycznia 2019 Nie rozumiem o co chodzi z tymi młotkami.... czemu boisz się je normalnie zdemontować?? Że zdjęcia widzę że niema wałka. To jest bicie "bim bam" bez problemu te młotki wyjdą bez rozkrecania płytBo ja się w ogóle bicia i bim-bamów boję.. Kto to potem poreguluje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #1257 Napisano 20 Stycznia 2019 Ten Becker ma wałek z melodią??Nie ma, bicie jest dwutonowe.Bo ja się w ogóle bicia i bim-bamów boję..Kto to potem poregulujeTy... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1258 Napisano 20 Stycznia 2019 Nie ma, bicie jest dwutonowe.Ty...Ta.. już jednego regulowałam..schizy dostałam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #1259 Napisano 20 Stycznia 2019 Bo ja się w ogóle bicia i bim-bamów boję.. Kto to potem poregulujeTo się nie bój bo niema czego. Trzeba iść w górę dasz radę... tylko pierw dobrze obejrzyj werk i porób fotki;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #1260 Napisano 20 Stycznia 2019 (edytowane) No ale proszę Was... skrzynia jest z przełomu lat 20/30-tych XX wieku... Wczesny "das AdolfHitlerBarock" Edytowane 20 Stycznia 2019 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #1261 Napisano 20 Stycznia 2019 (edytowane) Jedna Uwaga . Nie jestem za biegły w dziedzinie ale jak 1878 rok to gong strunowy chyba nie był stosowany . Po drugie ten numer to chyba nie numeracja Beckera , a chyba na pewno nie seryjna ... Nr patentu?Znalazłem zegar z takim numerem ale jakby trochę z innej bajki ... Może któryś z kolegów wyjaśni ... ?No też mi coś tak podchodzi ... Edytowane 20 Stycznia 2019 przez LESKOS 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1262 Napisano 20 Stycznia 2019 No tak..Faktycznie coś tu nie kmini 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #1263 Napisano 20 Stycznia 2019 No właśnie !!!!Rozmieszczenie sygnatur ...sugeruje inne lata ... może nawet 20-ste XX wieku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #1264 Napisano 20 Stycznia 2019 No tu jest numer patentu, może dotyczyć tych kółek prowadzących łańcuch... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #1265 Napisano 20 Stycznia 2019 Numer mechanizmu może być , pod tą płytką ( trzeba odkręcić śrubki i ją zdjąć ) A na pewno jest na przedniej płycie . Niech właściciel odkręci tę płytkę i da Tobie takie zdjęcie werku !!!!Bo obecnie , to numer patentu podaje jako numer mechanizmu !!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1266 Napisano 20 Stycznia 2019 Ha...Ale numer..sprzedawca nie ma interesu żeby rozkręcić mechanizm :-) No to NIE BIORĘ hehe..Kurde, z Wami to ja nigdy nic nie kupię. Zawsze coś nie tak :-P W mnie we wsi jest Junghans z 1929 roku..Ale nie do renowacji, niestety :-/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #1267 Napisano 20 Stycznia 2019 Patent dotyczy się cicho działającego grzebieniowego bicia i przyznano go w roku 1906, zegar zatem nie powstał przed tą datą. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #1268 Napisano 20 Stycznia 2019 (edytowane) Z tym Beckerem jest wszystko raczej w porządku werk tarcza szafa gong są według mnie kompletem. Jedynie sprzedawca podaje błędną informację dotyczącą roku produkcji. Edytowane 20 Stycznia 2019 przez longcase1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #1269 Napisano 20 Stycznia 2019 Patent dotyczy się cicho działającego grzebieniowego bicia i przyznano go w roku 1906, zegar zatem nie powstał przed tą datą.Dzięki Tarant Więc Yodek , możesz śmiało kupić i negocjować korzystną cenę , bo to Ty możesz sprzedawcy udowodnić jego rzeczywisty wiek !!!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
old time 456 #1270 Napisano 20 Stycznia 2019 Pan sprzedawca bedzie mial w d..ie rzeczywisty wiek zegara.Dla niego to jest 18xx rok i poczeka na kogos kto to zaakceptuje .Ale probowac mozna najlepiej osobiscie z ta szufla z wczesniejszego avatara 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1271 Napisano 20 Stycznia 2019 (edytowane) Dziękuję Wam! Jesteście The Best, jak zawsze zresztą. Ide poszukać "szufli" i spróbować.Oj lubię, jak lubię, jak rozkminiacie ATOMY na KWARKI czy jak to sie tam zwie ;-) Edytowane 20 Stycznia 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #1272 Napisano 20 Stycznia 2019 Olej pana i szukaj dalej, coś fajnego się znajdzie... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1273 Napisano 20 Stycznia 2019 Olej pana i szukaj dalej, coś fajnego się znajdzie..."Znajdzie się".. Uuu!Ile tego czekania..ehh ;-) Za niedrogo to takiego i tak bym kupiła żeby coś "poheblować"... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #1274 Napisano 20 Stycznia 2019 Uuuuu .... zapał pierwsza klasa !!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1275 Napisano 20 Stycznia 2019 Uuuuu .... zapał pierwsza klasa !!! PM - zapał jak zapał ale zdałoby się czymś ręce i głowę zająć. Wiadomo- życie, a jakieś fajne zajęcie wypiera "smutki" :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach