Arek_Win 77 #1551 Napisano 27 Stycznia 2019 Tak wtedy żadne białko prion się nie utrzyma. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1552 Napisano 27 Stycznia 2019 Tak wtedy żadne białko prion się nie utrzyma. Pieczeń trochę "wunglem" będzie zalatywać :-D 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arek_Win 77 #1553 Napisano 27 Stycznia 2019 Nie jest źle. Wystarczy pieczeń wołową w piekarniku na 600 stopni wstawić, nie jest źle...Mam wrażenie że jest trochę ludzi z objawami "Krojtzfelda i Jakuba" ;-)Trzeba neurologa zapytać ile jest przypadków od zwierząt. Ciekawe czy badają w tym kierunku? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1554 Napisano 27 Stycznia 2019 (edytowane) Trzeba neurologa zapytać ile jest przypadków od zwierząt. Ciekawe czy badają w tym kierunku?Z tego co wyczytałam to tylko badanie "post mortem". No i ktoś musiałby mieć uzasadnione podejrzenia, zarządzić sekcję i badanie próbek. Może teraz są już nowsze metody. Chyba przerzucę się na winogrona, pierogi ruskie i lody..I podziemne pomarańcze ;-) Edytowane 27 Stycznia 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #1555 Napisano 27 Stycznia 2019 Ja chyba raz widziałem CJD w latach 90. Ale kiepsko już pamiętam W Polsce to kilka - kilkanaście zachorowań rocznie. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1556 Napisano 27 Stycznia 2019 (edytowane) Ja chyba raz widziałem CJD w latach 90. Ale kiepsko już pamiętam W Polsce to kilka - kilkanaście zachorowań rocznie.Hmmm.. po 10 latach rozwijają się objawy. STRASNE! Wścieklizna też. Ale jedyna ofiara w PL to chyba w latach 80 technik weterynariiMój syn jako dziecko był pogryziony przez bezpańskiego, dużego psa... Zastrzyki p/ wściekliźnie. Dusza na ramieniu Edytowane 27 Stycznia 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arek_Win 77 #1557 Napisano 27 Stycznia 2019 (edytowane) Niestety przemysłowa produkcja nie sprzyja zdrowiu konsumentów.Papuga niby je tylko ziarno, a niedawno też by się wykończyła. Myślałem, że ze starości niepewnie chodzi, czasem miała biegunki, zaczęła się słaniać na łapach, mieć zawroty głowy? i wypadać z klatki, mało jadła.Po zmianie ziarna wszystko wróciło do normy. Podejrzewam, że coś z karmą było nie tak. Teraz cały dzień je Edytowane 27 Stycznia 2019 przez Arek_Win 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #1558 Napisano 27 Stycznia 2019 No to polecam ... zdecydowanie ... wiecie już co. 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #1559 Napisano 27 Stycznia 2019 A ile ma lat? Moja miała takie same objawy przez kilka miesięcy, ale odleciała do krainy przodków. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arek_Win 77 #1560 Napisano 27 Stycznia 2019 (edytowane) A ile ma lat? Moja miała takie same objawy przez kilka miesięcy, ale odleciała do krainy przodków.Dokładnie nie wiem, ale ma do 15 lat. Był jeszcze jeden objaw pękł w niej wrzód cysta, a potem się uspokoiło. Chyba z wiekiem zmienia kolor piór robi się coraz bardziej żółta. Edytowane 27 Stycznia 2019 przez Arek_Win 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #1561 Napisano 27 Stycznia 2019 Teofil dociągnął do prawie 23... 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #1562 Napisano 27 Stycznia 2019 Moja miała teraz świerzbowca, prawie dziób jej odpadł..Aplikowałem lek pod skrzydło raz w tygodniu przez miesiąc.Przeszło, a paskudnie juz wyglądala i zle się czuła. Skutek wystawiania na taras latem, złapala od dzikich ptakow. 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1563 Napisano 27 Stycznia 2019 (edytowane) Dokładnie nie wiem, ale ma do 15 lat. Był jeszcze jeden objaw pękł w niej wrzód cysta, a potem się uspokoiło. Chyba z wiekiem zmienia kolor piór robi się coraz bardziej żółta.OJEJ!! Nimfolki, nimfolki kochane!Dawno temu mieliśmy też nimfę - pseudonim "Ziutek" ☺ to dopiero był aparat. Fajnie naśladował dźwięki, pięknie gwizdał, był wielce towarzyski, ciągle siadał na ramieniu, okulary i kolczyki miałam ciągle zdewastowane, tapety i kwiaty zwiórkowane, z pilota wydziobane wszystkie przyciski. Kotom przetrzepywał futro aż kłaki fruwały. Uwielbiał "wycinanki" z kolorowego papieru - wycinał dziobem długie paski, które nadtępnie wtykał sobie pomiędzy pióra na kuprze :-DLubiliśmy się razem "lelać" - drapać po głowie ;-) Edytowane 27 Stycznia 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadek 1296 #1564 Napisano 28 Stycznia 2019 Tak z poniedziałku. 0 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1565 Napisano 28 Stycznia 2019 Oj...Jestem na trzecim (ostatnim) etapie!Potem to już ciemność.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadek 1296 #1566 Napisano 28 Stycznia 2019 (edytowane) Sądząc po tym co piszesz, to moim zdaniem jesteś chyba fajną i dobrą teściową. Edytowane 28 Stycznia 2019 przez dziadek 0 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #1567 Napisano 28 Stycznia 2019 no to już się podlizujesz ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1568 Napisano 28 Stycznia 2019 Sądząc po tym co piszesz, to moim zdaniem jesteś chyba fajną i dobrą teściową. Muszę się zięcia zapytać.Mężowi na "nerwy" działam wręcz elektryzująco, mąż "iskrzy" czasami:-P 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadek 1296 #1569 Napisano 28 Stycznia 2019 no to już się podlizujesz ... Po prostu lubię Yodka, to musi być fajna "kobitka". 0 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #1570 Napisano 28 Stycznia 2019 No no, z ciebie to niezły GUCIO jest ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1571 Napisano 28 Stycznia 2019 "Spiekłam buraka" ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadek 1296 #1572 Napisano 28 Stycznia 2019 (edytowane) Przyszła lampa którą kupiłem w piątek. Właściwie to dwie lampy w jednej. za***ista, patent z DDR.Prawdziwa warsztatowa do robót precyzyjnych. Edit. Wyprodukowana przez firmę Pentacon. Chyba pierwotnie służyła do przeglądania albo obróbki zdjęć, a może do serwisu aparatów. Edytowane 28 Stycznia 2019 przez dziadek 0 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1573 Napisano 28 Stycznia 2019 Przyszła lampa którą kupiłem w piątek. Właściwie to dwie lampy w jednej. za***ista, patent z DDR.Prawdziwa warsztatowa do robót precyzyjnych. Edit. Wyprodukowana przez firmę Pentacon. Chyba pierwotnie służyła do przeglądania albo obróbki zdjęć. A co to za cudo? Może jakies foto? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadek 1296 #1574 Napisano 28 Stycznia 2019 (edytowane) Jeszcze jedną znalazłem w ofercie sprzedaży na eBay. https://www.ebay.pl/itm/Uhrmacher-Lampe-Antik-Pentacon-Arbeitslampe-Werkstattlampe-Alt-Doppellampe-Loft/183599197594?hash=item2abf5d6d9a:g:jrIAAOSwsqxcHiou:rk:90:pf:0 Moja jest identyczna. I lupę można na niej zawiesić i regulować jej wysokość. Edytowane 28 Stycznia 2019 przez dziadek 0 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1575 Napisano 28 Stycznia 2019 Czaderski sprzęt! Jaki patent.. normalnie "bezcieniowa" praca☺ A druga strona medalu to, to że niemalże kolekcjonerski okaz. W sumie jakby na to mie spojrzeć, antyczne zegary w otoczeniu antycznych narzędzi, mebli to bardzo ciekawy anturaż ☺ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach