PM1122 1803 #1901 Napisano 14 Lutego 2019 Zdjęcia ... już światło w pokoju słabe . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3484 #1902 Napisano 14 Lutego 2019 (edytowane) Myślę, że to ten ... proszę bardzo ... Ps. konik mógł być stosowany , jest taki jak z katalogów Beckera . Edytowane 14 Lutego 2019 przez LESKOS 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1803 #1903 Napisano 14 Lutego 2019 Myślę, że to ten ... proszę bardzo ... Ps. konik mógł być stosowany , jest taki jak z katalogów Beckera .Dzięki !!!Faktycznie Tylko zamiast ptaka mam konika A ja szukałem , po najbardziej zbliżonych numerach .Wymiary skrzyni pasują , tyko cyferblat , pisze , że 21 cm , a mój 18,5 cm.Ale szerokość szyby , mam 21cm , tylko deseczka nad cyferblatem , jest zrobiona pod wymiar cyferblatu , czyli 18,5 cm. No , ale zegar zrobiony 10 lat później niż katalog , więc nie ma co się dziwić , że są małe zmiany .Dzięki !!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2979 #1904 Napisano 14 Lutego 2019 Nie pisz nic o tarczach 21 cm, błagam 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1803 #1905 Napisano 14 Lutego 2019 OK...... już zapomniałem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #1906 Napisano 14 Lutego 2019 (edytowane) MUCHACHO nie słuchaj, nie..!Pisz! Pisz do mnie jeszcze. O tarczach.. !Takie cudne są..te 21 Edytowane 14 Lutego 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3484 #1907 Napisano 14 Lutego 2019 (edytowane) Pamiętaj o kożuchu z mleka jak znajdę ... w zasadzie to mam na GB dwuwagowym dwarcie, 20,5 , ale zegar w dobrej kondycji a porcelanka też piękna , pokracznie wygląda . Taki karzełek Tarczę trafię ;-) jeszcze ... Edytowane 14 Lutego 2019 przez LESKOS 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #1908 Napisano 15 Lutego 2019 (edytowane) Jaki okaz!Taki mniejszościowy a taaka twarz duża! To musi być inteligentny okaz.Nie wiedzieć czemu mam zabawne skojarzenia że większa tarcza nadaje zegarom swoistej "mądrości"..Piękny..I na sam świt we mnie kożuchem? Kożuchem w niewiastę bezpośrednio w piatek!? Bllleehh... Edytowane 15 Lutego 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3484 #1909 Napisano 15 Lutego 2019 Kożuch jest dobry ! To chasło dnia! Miłego piątunia 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #1910 Napisano 15 Lutego 2019 Miłego piątunia :-)Kontrhasło - na pohybel kożuchom mleczarskim!! Niech żyją dżogurty! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2282 #1911 Napisano 15 Lutego 2019 Kożuch jest dobry ! To chasło dnia! Miłego piątunia Chasło masło... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
old time 456 #1912 Napisano 15 Lutego 2019 (edytowane) Dziękuje LES :-)Mam identyczną fobię- strach przed fizyczną i psychiczną niesprawnością i bycie ciężarem dla innych...Śmierć we śnie to marzenie..tak zmarł 2 lata temu mój młodszy brat, miał 44 lata.. Powiem tak - to że Was "znalazłam" to cud dla mnie..Jesteście odtrutką, antidotum, promykiem i wielopostaciowym "lekiem na całe zło"..;-)Włażę tu i zapominam o całym świecie.Dobrze, że JESTEŚCIE!12 lat temu moja Mama wracala z apteki idac chodnikiem,gosc dostal ataku serca jadac samochodem,wjechal na chodnik z duza predkoscia-i po Mamie,miala 62 lata.Jak dostalem wiadomosc to to przezylem najwiekszy szok w moim zyciu,do dzis ciezko mi sie z tym pogodzic.Jesli chodzi o psa to 3 lata temu musialem uspic mojego Czarnego Teriera,z rozpaczy kupilismy drugiego.Kilka miesiecy temu okazalo sie ze ma problem z lapa i prawdopodobnie potrzebna bedzie operacja-koszt 1700 funtow..Ludzie ktorzy mieli Czarnego Teriera Rosyjskiego (CTR) mowia ze sa psy i CTR. Edytowane 15 Lutego 2019 przez old time 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #1913 Napisano 15 Lutego 2019 (edytowane) Ojej!!! Co Ty piszesz?SZOK!! Taki przypadek...Trauma okropna :-( Jak widzę z psami czy kotami to większość z nas ma smutne wspomnienia kresu ich życia Edytowane 15 Lutego 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
old time 456 #1914 Napisano 15 Lutego 2019 Kres zycia przykry ale ile radosci wczesniej.Nie ma lepszego przyjaciela jak pies,on kocha bezinteresownie i bezterminowo az do konca..Nie ma glupich psow sa tylko glupi i czesto bezwzgledni wlasciciele. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3484 #1915 Napisano 15 Lutego 2019 (edytowane) I jak tu takiego szczura co ma 6 miesięcy nie kochać ...Uratowany, trzy i pół miesiąca temu - wyrzucony na drogę ... Edytowane 15 Lutego 2019 przez LESKOS 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #1916 Napisano 15 Lutego 2019 (edytowane) To dla tej radości bierze się (nie tylko psy!) pomimo konieczności wstawania świątek czy piątek na wyprowadzanie, karmienia, sprzątania, wyciągania kłaków z ubrań i kanapek, kąpania brudasów po uroczym taplaniu się w błocie, pieluchowania przez dwa lata bo staruszek jak staruszek to i owo nie trzymał..Przeliczyłam, że przez jego obecność z nami pokonaliśmy ok 5-6 tysięcy razy nasze schody tam i z powrotem z nim..Matko Jedyna ○○Dawniej ciągnął nas po schodach na całą długość smyczy, teraz my go "wciągaliśmy" bo już słabł, my pod drzwiami, a on dopiero piętro niżej.Głuchy był i prawie ślepy. Nie widział drzwi ani krawężników. Po schodach łaził "na pamięć".. No to sobie pogadałam.. Edytowane 15 Lutego 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #1917 Napisano 16 Lutego 2019 Czy ktoś ma rozeznanie, jak trudnozdobywalne może być wahadło do takiego Junghansa?I czy na oko nic niepokojącego nie rzuca się w oczy w mechaniźmie? Sprzedawca twierdzi że nie sprawdza mechanizmów i nie wie czy działa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1803 #1918 Napisano 16 Lutego 2019 (edytowane) O ile dobrze wodzę , to znak ,, A 05 ,, Sadzę , że wahadło się znajdzie Mechanizm używany i w ślązakach i innych zegarach , więc wahadeł , też dużo było !!!Widzę też , że gość , nie zwrócił uwagi na zawieszkę i ją wygina Te mechanizmy dość dobre i nie niszczą się szybko . Ważne czy sprężyny całe !!!Bierz , ale najtaniej jak się da , bo jest ich naprawdę dużo !!! Edytowane 16 Lutego 2019 przez PM1122 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
old time 456 #1919 Napisano 16 Lutego 2019 Tak wygladal moj przyjaciel jak byl 9 miesiecznym szczeniakiem :D. Jesli chodzi o wahadlo to 1 pytanie czy chcesz kupic oryginal czy takie ktore bedzie pasowalo. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2979 #1920 Napisano 16 Lutego 2019 (edytowane) Moim zdaniem trudno, bo Junghans produkował dość mało Ślązaków. Dobierzesz zwykłe, z soczewką - dyskiem od skrzyniowego. Ale z ozdobnym będzie problem. Poza tym, ten także koronę ma coś nie teges. Edytowane 16 Lutego 2019 przez tarant 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1803 #1921 Napisano 16 Lutego 2019 Moim zdaniem trudno, bo Junghans produkował dość mało Ślązaków. Dobierzesz zwykłe, z soczewką - dyskiem od skrzyniowego. Ale z ozdobnym będzie problem. Poza tym, ten także koronę ma coś nie teges.Tak , zgadza się Ale myślę , że koleżanka szuka coś do roboty , by się trochę pomęczyć i mieć zajęcie , a nie pięknie odrestaurowanego 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #1922 Napisano 16 Lutego 2019 Dziękuję za odpowiedzi.Fakt trochę dziwna ta korona :-)Fakt drugi- "soś" do robienia.. rence fisiujo.. zaraz wszystko zapomnę co się nauczyłam.. Old Time - o żesz! To Twój pies na tym zdjęciu był jeszcze "szczeniakiem"? Ojej.. gabaryt XXL..Piękny, czarny prawie jak diabeł..Ciekawe jakiego temperamentu.. zdaje się że wymaga sporo ruchu, wybiwegania się.. :-)No jak taki pieseczek uwaliłby się na kanapie do drzemki to mąż już by się nie zmieścił ;-)Okrywa włosowa słuszna, czesanie trochę zajmuje. Karmy na miesiąc pewnie tyle co mój buldożek z kotami razem przez pół roku :-DZ takim spacerować to bezpiecznie, robi wrażenie :-D 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1803 #1923 Napisano 16 Lutego 2019 Jak zrobisz ładną ( lekką ) politurę , będzie się ładnie , a nawet pięknie prezentować A ozdobne wahadło widzę w pewnym miejscu . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #1924 Napisano 16 Lutego 2019 (edytowane) Jak zrobisz ładną ( lekką ) politurę , będzie się ładnie , a nawet pięknie prezentować A ozdobne wahadło widzę w pewnym miejscu .Kusiciel.. kusiciel :-PJeden zagwozd- stan mechanizmu. Kurczaczek - jak gdzieś ząb złamany czy co, albo sprężyna zerwana to byłby klops...musiała bym strasznie kombinować o grać na zwłokę żeby mój się nie zorientował, że zaszalałam i kupiłam zdechlaka...Mam już takie dwa..trzeciego mąż nie zdzierży ;-) (Ciii.. no wiem czy to tanio za taki zegar bez wahadła - woła sobie 350 monet..) Edytowane 16 Lutego 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1803 #1925 Napisano 16 Lutego 2019 Ciiii .... kurcze , faktycznie w Polsce , to se cenią .Ja jednego , tu kupiłem trochę drożej , a inny trochę taniej . Oba na chodzie i właściwie nic do roboty !!!! ( wyczyściłem z kurzu ) . Wahadło jak widzę , po 100 zl , Jest jedno za 68 z dostawą , ale czasu mało , bo 2 godz. zostały i pewnie jeszcze podskoczy .W sumie wyjdzie Tobie do 500 zł . no to nie jest źle .. gdyby jeszcze zagwarantował , że mechanizm na pewno dobry i nic nie połamane 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach