Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

deregul

Omega Spectre

Rekomendowane odpowiedzi

Nazwa tego działu to "Podróbki i zapytania o autentyczność" więc mogę w tym dziale albo zapytać o autentyczność zegarka, albo poinformować szanownych Kolegów Forumowiczów o nietypowym przypadku podrabiania zegarków, jakim niewątpliwie jest ten egzemplarz. Uważam, że lepiej pokazywać takie rzeczy ku przestrodze, niż udawać, że ich nie ma. Poza tym jestem przekonany, że nikt z Forumowiczów nie pomyślałby nawet o kupnie tego czegoś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wnikajac w sens tego tematu, muszę przyznać, że pudełko jeśli jest faktycznie podróbką, to robi wrażenie.

Pudelko czesto bywa oryginalne by uwierzytelnić ofertę.

A oferty sprzedam, kupię pudełko nie zawszę są checią tylko zbycia zalegajacego towaru, czy uzupelnienia w kolekcji.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nazwa tego działu to "Podróbki i zapytania o autentyczność" więc mogę w tym dziale albo zapytać o autentyczność zegarka, albo poinformować szanownych Kolegów Forumowiczów o nietypowym przypadku podrabiania zegarków, jakim niewątpliwie jest ten egzemplarz. Uważam, że lepiej pokazywać takie rzeczy ku przestrodze, niż udawać, że ich nie ma. Poza tym jestem przekonany, że nikt z Forumowiczów nie pomyślałby nawet o kupnie tego czegoś.

Możesz wyjaśnić co jest nietypowe w przypadku tego zegarka? Podróbka jak podróbka, których pełno, bardziej lub mniej przypominająca oryginał. Tą można rozpoznać na pierwszy rzut oka. W dodatku gość dodaje od siebie sporą marzę tak mi się wydaje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znam takich co nie odróznią na pierwszy, ani na dziesiaty rzut oka.

Nie kazdy jest specem.

Kolega wstawił ogłoszenie 'prewencyjnie" by nikt się nie 'naciął' i ok.

Bezsensowne są dalsze dywagacje typu 'widac ze podróbka, nie ten dział' itd.

Administracja jest od tego.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaskakująco częste są ogłoszenia kupię lub sprzedam oryginalne pudełko/etui od (i tutaj pada nazwa jakiejś poważnej firmy). Z kolei (jak poszukałem teraz po stronach sprzedających fejki), większość z nich ma zakładkę oferującą właśnie takie "oryginalne" opakowania, niekiedy niezwykle elegancko wykończone, ze znakami i nazwami firmowymi. Służą do tego, aby podróba w nie włożona rwała oczy jak szczur wystrojony na otwarcie kanału. Tak jak zapewne w tym przypadku.

Nawiasem mówiąc, Dubaj podany przez sprzedawcę jako miejsce zakupu, wygląda prawdopodobnie. Grat może pochodzić z eleganckiego tamtejszego sklepu z kopiami zegarków, stąd pudło, rzeczywiście wywalone w kosmos. Prawdopodobnie kosztowało połowę całości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mianuje się specem. Jak ktoś wie gdzie zajrzeć od razu rozpozna. Nie chodzi tu o szczegół jak grubość czcionki, indeksu itp. Balans w oryginale wygląda tak

OmegaSeamasterCeragold-3.jpg

W najdroższych replikach, o istnieniu których mi wiadomo wygląd to mniej więcej tak

seamaster-300-master-spectre-ss-mks-best

Im dalej w las, tym różnic więcej.

Może ktoś mnie zaskoczy i pokaże lepszą istniejącą w sprzedaży kopie omegi 8xxx? Byłbym dobry materiał do edukacji.

Podsylam Ciekawe materiały:

https://www.rwg.bz/board/index.php?/topic/142146-vsf-omega-8500-super-clone-movement/

https://www.rwg.bz/board/index.php?/topic/142560-omega-seamaster-300-spectre-007-mks-best-edition/

https://www.rwg.bz/board/index.php?/topic/142219-omega-seamaster-007-spectre-v6f-vsf-superclone-asia-8500/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Kolega wstawił ogłoszenie 'prewencyjnie" by nikt się nie 'naciął' i ok."

Dzięki Master Yoda, lepiej bym tego nie ujął, wstawiłem linka tylko dlatego, że ja jako jedynie wielbiciel zegarków, nie profesjonalista domyśliłem się że to podróba jedynie po cenie!

gdyby cena miała jedno zero więcej,  byłbym przekonany, że oferta dotyczy oryginalnego zegarka.

Stary Wilk masz rację różnicę wiać na pierwszy rzut oka jeśli widzisz balans, ale myślę, że sprzedający dobrze o tym wiedział i sprytnie zasłonił go wahnikiem. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Kolega wstawił ogłoszenie 'prewencyjnie" by nikt się nie 'naciął' i ok."[/size]

Dzięki Master Yoda, lepiej bym tego nie ujął, wstawiłem linka tylko dlatego, że ja jako jedynie wielbiciel zegarków, nie profesjonalista domyśliłem się że to podróba jedynie po cenie!

gdyby cena miała jedno zero więcej,  byłbym przekonany, że oferta dotyczy oryginalnego zegarka.

Spoko, zaden problem :)

Choć jak widać częsć dalej się 'upiera" ze mozna poznać, jak gdyby nie wiedzieli ze są ludzie ktorzy się tym nie interesują, ufają sprzedajacemu i się 'nacinają'.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Inna kopia dla porównania. Niestety jakość obrazu nie jest tak dobra, ale da się porównać część szczegółów. Źródło podpisane na fotce.

post-106853-0-18266300-1547755372_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stary Wilk masz rację różnicę wiać na pierwszy rzut oka jeśli widzisz balans, ale myślę, że sprzedający dobrze o tym wiedział i sprytnie zasłonił go wahnikiem.

Taka nowość z tego roku :)

Tu już trochę lepiej, ale dalej różnice są, więcej w podlinkowanych materiałach363.jpg

EDIT: https://forum.replica-watch.info/forum/omega-replicas/6863094-omega-8500-super-clone-is-here/page2

3-A89-CB27-D136-4-A3-D-A13-F-F2-F1-D3195

9-C84-BBD0-1-CB9-472-F-8-AB8-B3-CDAC4-D9

4-EEE4-BAF-747-C-41-C2-9608-F0-C0-F4-DA8

2-E459181-FAE2-4-C70-B90-F-46-A87-FCAFA5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może być, z tego roku miałem na myśli 2018, przynajmniej wtedy o nim piszą na forach i foty wklejają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.