Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

darcioo25

Orient sun and moon & bambino v4

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie. Potrzebuję fajnego automatu do garnituru na swój ślub. Wiem czego chce i wybór padł na dwa zegarki Orienta.

Zastanawiam się który będzie lepszy. Jestem postawnym facetem lecz boję się że sun and moon będzie do koszuli za gruby a może się mylę...Oba medele mają podobną szerokość koperty. Fajnie było by przymierzyć przed kupnem ale jestem z Łodzi i nie zabardzo widzę tu sklepy z orientami.

https://zegarownia.pl/zegarek-meski-orient-classic-automatic-bambino-fac08003a0

https://www.zegarek.net/zegarki/orient/zegarek_orient_fet0t002s0.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Jak dla mnie, do garnituru zdecydowanie lepsze będzie Bambino :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z powyższych dwóch zdecydowanie Bambino.

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moim zdaniem na swój ślub to żaden z tych. Poszedł bym w klasykę raczej biała tarcza, czarny pasek bez zbędnych udziwnień.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tych dwóch oczywiście Bambino :)

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie. Potrzebuję fajnego automatu do garnituru na swój ślub.

Do garnituru nadają się oba. Jeśli jednak pod garniak chcesz założyć koszulę, to żaden się nie zmieści. (Tzn. zmieścić, to się zmieści, ale będzie bardzo nie na miejscu - są zbyt grube).

Poza tym TRobert ma rację.

Pytań o ślubny zegarek było ostatnio bez liku. Przejrzyj je.

Ale Tudora to Ty szanuj!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg mnie bambino nie jest zbyt gruby do garnituru. Mówię z praktyki. Kształt szkła sprawia, że mankiet koszuli nasuwa się na niego. Chyba, że ktoś ma b. ciasny mankiet. Nie wiem również, jak sprawdzi się przy mankiecie na spinki - być może z uwagi na jego specyficzne ułożenie (mówię o mankiecie), mankiet taki sprawdzi się tylko z b.cienki zegarkiem i tutaj kolega Zeno może mieć rację. Ale do mankietu na guzik, zapiętego i nieprzesadnie ciasnego jest w sam raz. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do garnituru na ślub żaden z nich nie pasuje ale skoro pisałeś, że jesteś zdecydowany na jeden że wskazanych Orientów to jak dla mnie lepszy Sun and Moon.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki wszystkim za dobre rady. Miałem okazję odwiedzić bardzo fajny sklep w Łodzi na Rewolucji i osobiście przyjrzeć się wybranym modelom. Co do Sun and moon jest śliczny ale zdecydowanie za gruby a bambino w tej wersji kolorystycznej do garniaka nie podejdzie ewentualnie granatowy. Bądź co bądź wybrałem coś innego klasycznego + brązowy pasek i mam nadzieję że się na nim nie zawiode bo to mój pierwszy automat, co do bambino pewnie wcześniej czy później zagości w mojej garderobie ????

post-108806-0-18542700-1551985501_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluję, jeśli grubość nie przeszkadza w wybranym modelu, to jak najbardziej nadaje się do garnituru. Ale nie tylko. Niech się nosi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proponuje dokupić czarny pasek na zmianę i będzie pasował do wszystkiego, no i po ślubie też :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czarny pasek jest w oryginale, osobiście zmieniłem na brązowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.