Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
szwed

Sytuacja kolejkowa ROLEXa.

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, mirfak napisał(-a):

Cześć. Ile teraz się czeka na standardowego suba z datą?
Na mojego DJ36 czekam od listopada 2024.

8-12 miesięcy info. Poznań Kruk  z ubiegłego tygodnia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8-12 miesięcy info. Poznań Kruk  z ubiegłego tygodnia.

Dziękuję.

...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Cześć. Ile teraz się czeka na standardowego suba z datą?
Na mojego DJ36 czekam od listopada 2024.

Ja już czekam 2 lata w Katowicach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe, czy to norma, bo ja też w Kato?

...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Ja już czekam 2 lata w Katowicach emoji14.png

Ja dzwoniłem w sprawie GMT master 2 i na żadnego stalowego nie można się zapisać.Do roku czekania proponował mi suba z data , exp 2 białego no i GMT master 2 w złocie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja dzwoniłem w sprawie GMT master 2 i na żadnego stalowego nie można się zapisać.Do roku czekania proponował mi suba z data , exp 2 białego no i GMT master 2 w złocie.

EXP2 i full gold, to pewnie nie ma problemu. Gorzej ze stalowymi GMT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli na suba z datą można się zapisywać?

...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, mirfak napisał(-a):

Czyli na suba z datą można się zapisywać?

Przeczytaj raz jeszcze co napisałem… ;)

3 godziny temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

EXP2 i full gold, to pewnie nie ma problemu. Gorzej ze stalowymi GMT emoji6.png

Jak patrze na ceny na wtórnym pepsi to wolałbym za tą samą kasę 126713…  
Na niego max rok czekania.Myslisz ,że miałbym szybciej ?tak dopytuje bo ja z tych dość niecierpliwych … 

Edytowane przez Genovese_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potrafię czytać. Myślałem, że może jeszcze ktoś potwierdzi, bo doszły mnie słuchy, że nie można się aktualnie zapisać na stalowego suba z datą.

...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te sluchy sa tyle warte co nic. Jeden moze drugi nie

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jak patrze na ceny na wtórnym pepsi to wolałbym za tą samą kasę 126713…  
Na niego max rok czekania.Myslisz ,że miałbym szybciej ?tak dopytuje bo ja z tych dość niecierpliwych … 

Nie wiem, ale na bicolory chyba też zapisują

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapisują na wszystkie Suby, tylko jak wspomniał @bober5264, jednych bez problemu, a innym figę z makiem pokażą. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy Sub na wtórnym rynku nie kosztuję odrobinę ponad metkę

Jak czas oczekiwania około roku to może się okazać, że cena będzie taka sama co dzisiaj na wtórnym. A cieszysz się od dzisiaj Subem a nie czekasz nie wiadomo ile. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czy Sub na wtórnym rynku nie kosztuję odrobinę ponad metkę

Jak czas oczekiwania około roku to może się okazać, że cena będzie taka sama co dzisiaj na wtórnym. A cieszysz się od dzisiaj Subem a nie czekasz nie wiadomo ile. 

Ostatnio ceny spadły, trzeba by było poszukać, ale myślę, że jest szansa wyrwać. Jeśli ktoś ma czekać 2 lata czy więcej, to w tym wypadku już ma to sens

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Ostatnio ceny spadły, trzeba by było poszukać, ale myślę, że jest szansa wyrwać. Jeśli ktoś ma czekać 2 lata czy więcej, to w tym wypadku już ma to sens emoji6.png

Piotr, popatrz na to z innej strony - inwestycyjne. 😆 Zamawiasz w 2024 roku Suba za x. Na wtórnym kosztuje on x + 4k. Po trzech latach oczekiwania odbierasz nowego Suba w cenie x + 6k. Jesteś trzy lata starszy, bardziej zgorzkniały, ale z drugiej strony zdobywasz doświadczenia i kolejne odznaki harcerskie ptaszogrodu, niezwykle przydatne do czasu, dopóki nie zmieni się manager w twoim salonie. Wtedy jesteś niczym Prometeusz. Ważne, że przez 3 lata mogłeś obracać kapitałem x, który po opłaceniu podatków, zostawił Ci kwotę x + 15%. W trzy lata zarobiłeś więc jakieś 2k extra - całe 5%. Nie miałeś zegarka, na którego śliniłeś się całe trzy lata, zmienił Ci się gust, a kultowy Sub przestał się podobać. Sprzedajesz go zatem na wtórnym z zyskiem odpowiednim do obecnych czasów - 1k do przodu po odliczeniu kosztów paliwa dojazdu do klienta. Zapisujesz się na najnowszy model, jesteś trzysta czterdziesty piąty w kolejce - karuzela kręci się dalej...

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Piotr, popatrz na to z innej strony - inwestycyjne. Zamawiasz w 2024 roku Suba za x. Na wtórnym kosztuje on x + 4k. Po trzech latach oczekiwania odbierasz nowego Suba w cenie x + 6k. Jesteś trzy lata starszy, bardziej zgorzkniały, ale z drugiej strony zdobywasz doświadczenia i kolejne odznaki harcerskie ptaszogrodu, niezwykle przydatne do czasu, dopóki nie zmieni się manager w twoim salonie. Wtedy jesteś niczym Prometeusz. Ważne, że przez 3 lata mogłeś obracać kapitałem x, który po opłaceniu podatków, zostawił Ci kwotę x + 15%. W trzy lata zarobiłeś więc jakieś 2k extra - całe 5%. Nie miałeś zegarka, na którego śliniłeś się całe trzy lata, zmienił Ci się gust, a kultowy Sub przestał się podobać. Sprzedajesz go zatem na wtórnym z zyskiem odpowiednim do obecnych czasów - 1k do przodu po odliczeniu kosztów paliwa dojazdu do klienta. Zapisujesz się na najnowszy model, jesteś trzysta czterdziesty piąty w kolejce - karuzela kręci się dalej...

Mariusz no jasne. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Ja jestem cierpliwy, niektórzy muszą mieć na wczoraj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Orientuje się ktoś czy zmienił się nr telefonu salonu Kruk w Katowicach, bo od kilku dni bezskutecznie usiłuje się tam dodzwonić?

...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Orientuje się ktoś czy zmienił się nr telefonu salonu Kruk w Katowicach, bo od kilku dni bezskutecznie usiłuje się tam dodzwonić?

W google mają taki sam, jaki mam zapisany, więc chyba się nie zmieniał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W google mają taki sam, jaki mam zapisany, więc chyba się nie zmieniał

Dzięki. Czyli muszą mieć straszny młyn w interesie

...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Gassan na Schiphol zaczeli dostawac stalowe GMTs. A jest to nowosc, bo przez ostatnie pare lat nie dostawali GMT wogole. Ostatnim razem jak bylem mieli tego dnia z czarno-niebieskim bezelem na ojsterze. Oczywiscie sprzedal sie od razu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, mirfak napisał(-a):

726-150-099 Michał Kostrzewski centrala Kruk Warszawa.Rozmawiałem z nim dziś rano i sub z datą rok lub max 1,5 roku obecnie.Salony jednak różnie dostają zegarki i możesz się zdziwić jak Ci zadzwonią po pół roku.Mnie też zapisali 2018 roku na suba ND którego miałem dostać do roku a odebrałem po 2 tygodniach.Ale wiadomo kasy obecnie nie biorą , nie piszesz typowej umowy więc mogą sobie wydać lub nie wydać.Nie wiem od czego to zależy ,że np. Piotrek czeka już 2 lata,  bo zakładam historię zakupową posiada dobrą.

Jeżeli chodzi o zapisy i odbiory co niektórzy są jeszcze w trochę innych czasach.Dziś już Roleks inwestycyjnie się kończy.Jest stalowe GMT master 2 na którego nie można się zapisać i tyle ,a reszta modeli lekko ponad metkę lub poniżej metki idzie wyrwać.Jak tak dalej pójdzie i wejdzie mocniejsza recesja( konflikt na bliskim wschodzie) na świecie to może się okazać ,że suby będą też poniżej metki.

Kiedyś było tak ,ze wystarczyło min. podejrzenie ,że jesteś fliperem i wykreślali z listy.Ja np. Odebrałem 3 rolki między 2018 a 2020 i jednego tu na forum odsprzedałem  bo przestał do mnie gadać i ,kolega sprawdzał w Kruk-u pod kątem autentyczności i papierów,  a zegar był w moim posiadaniu koło 1,5 roku , ja natomiast bylem zapisany  na dwa inne Roleksy( wtedy jeszcze kasę brali).Najprawdopodobniej ta weryfikacja w Kruku wystarczyła aby mnie skreślić z podejrzeniem tego ,że jestem fliperem.Był jeszcze inny aspekt ale nie będę tu pisał.W każdym razie nie martw się jak nie jesteś na "czarnej liście"to  zegarek dostaniesz ale musisz swoje odczekać.A jak jesteś na czarnej zapisuj na kogoś z rodziny a nie na siebie.Czy warto teraz dopłacić i mieć odrazu to musisz sam ocenić.Ja w każdym razie jak sobie obserwuje rynek zegarkowy nie wieszczę powrotu i wzrostu cen na wtórnym większości zegarków Roleksa ale może się mylę... ;)

Edytowane przez Genovese_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za szczegółowe informacje. Podejrzewam, że nie jestem na czarnej liście, bo udało mi się dzisiaj dodzwonić i podobno są jeszcze dwie osoby przede mną na DJ. Jeśli chodzi o suba z datą, to niby w Katowicach nie zapisują, bo kolejka strasznie duża.

Rolki chcialbym kupić, bo tym chciałbym jakoś domknąć moją kolekcję. Raczej nie planuję odsprzedawać (zostawię dzieciom).

Może uda mi się jutro tam podjechać i podejmę próbę zapisu na suba.
Pozdrawiam

...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
726-150-099 Michał Kostrzewski centrala Kruk Warszawa.Rozmawiałem z nim dziś rano i sub z datą rok lub max 1,5 roku obecnie.Salony jednak różnie dostają zegarki i możesz się zdziwić jak Ci zadzwonią po pół roku.Mnie też zapisali 2018 roku na suba ND którego miałem dostać do roku a odebrałem po 2 tygodniach.Ale wiadomo kasy obecnie nie biorą , nie piszesz typowej umowy więc mogą sobie wydać lub nie wydać.Nie wiem od czego to zależy ,że np. Piotrek czeka już 2 lata,  bo zakładam historię zakupową posiada dobrą.

Jeżeli chodzi o zapisy i odbiory co niektórzy są jeszcze w trochę innych czasach.Dziś już Roleks inwestycyjnie się kończy.Jest stalowe GMT master 2 na którego nie można się zapisać i tyle ,a reszta modeli lekko ponad metkę lub poniżej metki idzie wyrwać.Jak tak dalej pójdzie i wejdzie mocniejsza recesja( konflikt na bliskim wschodzie) na świecie to może się okazać ,że suby będą też poniżej metki.

Kiedyś było tak ,ze wystarczyło min. podejrzenie ,że jesteś fliperem i wykreślali z listy.Ja np. Odebrałem 3 rolki między 2018 a 2020 i jednego tu na forum odsprzedałem  bo przestał do mnie gadać i ,kolega sprawdzał w Kruk-u pod kątem autentyczności i papierów,  a zegar był w moim posiadaniu koło 1,5 roku , ja natomiast bylem zapisany  na dwa inne Roleksy( wtedy jeszcze kasę brali).Najprawdopodobniej ta weryfikacja w Kruku wystarczyła aby mnie skreślić z podejrzeniem tego ,że jestem fliperem.Był jeszcze inny aspekt ale nie będę tu pisał.W każdym razie nie martw się jak nie jesteś na "czarnej liście"to  zegarek dostaniesz ale musisz swoje odczekać.A jak jesteś na czarnej zapisuj na kogoś z rodziny a nie na siebie.Czy warto teraz dopłacić i mieć odrazu to musisz sam ocenić.Ja w każdym razie jak sobie obserwuje rynek zegarkowy nie wieszczę powrotu i wzrostu cen na wtórnym większości zegarków Roleksa ale może się mylę...

Czy dobrą historię, to nie wiem. VIPem nie jestem, coś tam kupiłem, ale zobaczymy co dalej. Mam kilka zapisów i czas leci, więc obstawiam, że w tym roku z czymś zadzwonią Też mi się wydaje, że takiwgo boomu nie ma jak kiedyś, na wtórnym ceny pospadały, to flipperzy nie będą odbieraćpod handel i może kolejki się skrócą
Dziękuję za szczegółowe informacje. Podejrzewam, że nie jestem na czarnej liście, bo udało mi się dzisiaj dodzwonić i podobno są jeszcze dwie osoby przede mną na DJ. Jeśli chodzi o suba z datą, to niby w Katowicach nie zapisują, bo kolejka strasznie duża.

Rolki chcialbym kupić, bo tym chciałbym jakoś domknąć moją kolekcję. Raczej nie planuję odsprzedawać (zostawię dzieciom).

Może uda mi się jutro tam podjechać i podejmę próbę zapisu na suba.
Pozdrawiam

Jedź, porozmawiaj, nawet jak Cię nie zapiszą, to przypomnij się za jakiś czas i pojedź. Czasem wystarczy pokazać, że jesteś po prostu miłośnikiem zegarków a nie handlarzem, który wpada z ulicy i pyta "czy jest biała stalowa Daytona, bo chce ?"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie „Nadejszła wiekopomna chwila”, 

Nie mam jeszcze na ręku, to nie będę się chwalił :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi