Jogi 11203 #10526 Posted June 12 (edited) 4 godziny temu, RobiGosc napisał(-a): (...) o ile jestem w stanie domyśleć się intencji zawartych w pytaniu... 😉 Atrakcyjne hostessy w każdym sklepie to niekoniecznie w tym kraju 😇 Tak się składa, że akurat nie takie miałem intencje. Bardzo mnie po prostu bawi ta moda na opiekunów w sklepach. Mnie opiekun kojarzy się z osobą, która zajmuje się kimś, kto z jakichś względów (wieku, stanu zdrowia) potrzebuje opieki. Jeszcze śmieszniej jest, gdy próbuje się z tego zrobić stronę bierną i wychodzi jakiś potworek. I tak kiedyś, podczas zakupu zegarka właśnie, kilkukrotnie mi powtórzono, że jedną z zalet zakupu w tym właśnie sklepie jest to, że "będę zaopiekowany" i to nawet po dokonaniu zakupu. A jeszcze odnośnie samej opiekunki, to sekretarzy stanu jest wielu, ale sekretarki nie ma żadnej. Edited June 12 by Jogi 0 Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata. Share this post Link to post Share on other sites
RobiGosc 119 #10527 Posted June 12 OK. Moda modą, ale to tak sobie też trzeba zdawać sprawę, że "opiekun" to po prostu sprzedawca, który ma sprzedawać. Z jednej strony fajnie, bo bezpośredni kontakt i tak jakoś łatwiej o tych potrzebach zegarkowych się rozmawia, a z drugiej czasem trzeba delikatnie i stanowczo podziękować za oferty rabatowe np. na kupno biżuterii. Mimo wszystko jednak, to w tej kategorii zakupów jednak ta bezpośrednia relacja jest bardzo fajna 🙂 1 Share this post Link to post Share on other sites
Rohi 1515 #10528 Posted June 12 Ja odbierałem swojego dzisiaj w Budapeszcie - duży salon, w głębi co najmniej 4 pokoje dedykowane do odbiorów zegarków. Wygląd pokoi jak na załączonych foto (uwieczniłem, a co ). Obsługa mega miła, przymierzyłem 7 innych Rolexów + zadeklarowano mi możliwość zapisania się mailowo na kolejnego. Kruk mógłby się uczyć. 9 Share this post Link to post Share on other sites
qlimaxzu 313 #10529 Posted June 12 Ja sie dzis zapisalem na OP’ka 100 Years. Ten ze złotym bezelem. 2 Share this post Link to post Share on other sites
Piotr Piątkowski 10656 #10530 Posted June 12 Ja odbierałem swojego dzisiaj w Budapeszcie - duży salon, w głębi co najmniej 4 pokoje dedykowane do odbiorów zegarków. Wygląd pokoi jak na załączonych foto (uwieczniłem, a co ). Obsługa mega miła, przymierzyłem 7 innych Rolexów + zadeklarowano mi możliwość zapisania się mailowo na kolejnego. Kruk mógłby się uczyć.Uu ciekawy kierunek 0 Share this post Link to post Share on other sites
mario1971 74590 #10531 Posted June 12 7 godzin temu, McIntosh napisał(-a): W Polsce, Apart. Też otrzymałem Moeta w Aparcie przy okazji zakupu zegarka. 1 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Share this post Link to post Share on other sites
michail85 153 #10532 Posted June 12 Witam serdecznie 🙂 10 Share this post Link to post Share on other sites
Piotr Piątkowski 10656 #10533 Posted June 13 Ja odbierałem swojego dzisiaj w Budapeszcie - duży salon, w głębi co najmniej 4 pokoje dedykowane do odbiorów zegarków. Wygląd pokoi jak na załączonych foto (uwieczniłem, a co ). Obsługa mega miła, przymierzyłem 7 innych Rolexów + zadeklarowano mi możliwość zapisania się mailowo na kolejnego. Kruk mógłby się uczyć.Chociaż ten Vat 27% nie zachęca. Z automatu wychodzi drożej niż u nas. No chyba, że z dostępnością jest lepiej Witam serdecznie Gratulacje. Gdzie odbierany i ile czekałeś ? 1 Share this post Link to post Share on other sites
Rohi 1515 #10534 Posted June 13 Godzinę temu, Piotr Piątkowski napisał(-a): Chociaż ten Vat 27% nie zachęca. Z automatu wychodzi drożej niż u nas. No chyba, że z dostępnością jest lepiej To prawda, zapłaciłem trochę drożej niż w PL, ale nadal poniżej cen z Ch24. Zdecydowanie lepsza niż w Kruku dostępność i obsługa klienta to atut butiku w Budapeszcie. Ja zdecydowałem się za to dopłacić kilka %. 1 Share this post Link to post Share on other sites
dsz 237 #10535 Posted June 13 (edited) 17 godzin temu, mario1971 napisał(-a): Też otrzymałem Moeta w Aparcie przy okazji zakupu zegarka. Przecie Apart ni ma Rolków Panowie, dojrzałem do nurków Będziem mierzyć BB54 37mm Edited June 13 by dsz 0 Share this post Link to post Share on other sites
PKS 733 #10536 Posted June 13 Godzinę temu, dsz napisał(-a): Będziem mierzyć BB54 37mm Pozostaje pozdrowić koleżanki i kolegów z Klubu Miłośników Zegarków Tudor. 6 Share this post Link to post Share on other sites
Piotr Piątkowski 10656 #10537 Posted June 13 Pozostaje pozdrowić koleżanki i kolegów z Klubu Miłośników Zegarków Tudor. 1 Share this post Link to post Share on other sites
przemekspce 9209 #10538 Posted June 13 Sinn już dotarł czy zmiana koncepcji? 1 Instagram: przemekspce Share this post Link to post Share on other sites
Piotr Piątkowski 10656 #10539 Posted June 13 Sinn już dotarł czy zmiana koncepcji?Pewnie nie zdążył dotrzeć 1 Share this post Link to post Share on other sites
Autor1984 15561 #10540 Posted June 13 5 godzin temu, dsz napisał(-a): Przecie Apart ni ma Rolków Panowie, dojrzałem do nurków Będziem mierzyć BB54 37mm Ale z Ciebie jajcarz 2 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Share this post Link to post Share on other sites
dsz 237 #10541 Posted June 13 3 godziny temu, przemekspce napisał(-a): Sinn już dotarł czy zmiana koncepcji? Przemo faza zawieszenia Nie chcę zrobić błędu, że coś mnie znudzi po miesiącu jak SARB 0 Share this post Link to post Share on other sites
mario1971 74590 #10542 Posted June 13 Co z tego, że Apart nie ma Rolexa. Ważne, że przy odbiorze zegarków premium dają szampana jako gift. 3 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Share this post Link to post Share on other sites
Autor1984 15561 #10543 Posted June 14 9 godzin temu, mario1971 napisał(-a): Co z tego, że Apart nie ma Rolexa. Ważne, że przy odbiorze zegarków premium dają szampana jako gift. Mariusz, trochę precyzji nie zaszkodzi. Do Certiny raczej niczego nie dostałeś... 1 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Share this post Link to post Share on other sites
mario1971 74590 #10544 Posted June 14 Mariusz, trochę precyzji nie zaszkodzi. Do Certiny raczej niczego nie dostałeś...Certina nie należy do marek premium, to chyba oczywiste. W tm konkretnym przypadku odbierałem Lange. 1 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Share this post Link to post Share on other sites
Autor1984 15561 #10545 Posted June 14 3 godziny temu, mario1971 napisał(-a): Certina nie należy do marek premium, to chyba oczywiste. W tm konkretnym przypadku odbierałem Lange. Tak, to oczywiste 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Share this post Link to post Share on other sites
dsz 237 #10546 Posted June 14 niech se wsadzo tego szampana, lepiej niech dadzo jakość 0 Share this post Link to post Share on other sites
zalezi 22 #10547 Posted June 14 Dzień dobry.Czy salon W. Kruk Bałtycka Gdańsk zamówi Submarinera 41mm bez problemu? Biorą zaliczkę/zadatek czy bez? Ktoś kojarzy? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Share this post Link to post Share on other sites
mario1971 74590 #10548 Posted June 14 5 minut temu, zalezi napisał(-a): Dzień dobry. Czy salon W. Kruk Bałtycka Gdańsk zamówi Submarinera 41mm bez problemu? Biorą zaliczkę/zadatek czy bez? Ktoś kojarzy? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Zaliczek już od paru lat nie pobierają. Co do samego zapisu, wszystko zależy od Ciebie w trakcie "rozmowy kwalifikacyjnej". W Poznaniu kolegę zapisali bez problemu, ale od ma dobrą gaduchę. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Share this post Link to post Share on other sites
Photoman 1067 #10549 Posted June 14 9 godzin temu, mario1971 napisał(-a): Certina nie należy do marek premium, to chyba oczywiste. Dla mnie jest premium, bo w dokładności chodu bije na głowę Rolka 😉 swoją drogą właśnie dlatego OP musi się wybrać do serwisu, robi około -9 s/dzień 3 Share this post Link to post Share on other sites
michail85 153 #10550 Posted June 15 W dniu 13.06.2026 o 12:45, Piotr Piątkowski napisał(-a): Chociaż ten Vat 27% nie zachęca. Z automatu wychodzi drożej niż u nas. No chyba, że z dostępnością jest lepiej Gratulacje. Gdzie odbierany i ile czekałeś ? Dziękuję, przez kilka lat próbowałem bezskutecznie zapisać się na ten model, ostatecznie się nie udało, dlatego postanowiłem kupić nowy na rynku wtórnym poprzez grupę rolexa na fb. 20 godzin temu, zalezi napisał(-a): Dzień dobry. Czy salon W. Kruk Bałtycka Gdańsk zamówi Submarinera 41mm bez problemu? Biorą zaliczkę/zadatek czy bez? Ktoś kojarzy? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Ja próbowałem się zapisać w Gdańsku na suba od 2 lat ale niestety bezskutecznie.. 0 Share this post Link to post Share on other sites