Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
szwed

Sytuacja kolejkowa ROLEXa.

Recommended Posts

Z tego co wiem dziś, czarne ptaki nie tylko grasują na cmentarzach ale np w Krakowie taki jeden sie uaktywnił i dystrybuował przykre wieści 😉

Szukam podstawki na zegarek (watchstand) 

Z tego co wiem dziś, czarne ptaki nie tylko grasują na cmentarzach ale np w Krakowie taki jeden sie uaktywnił i dystrybuował przykre wieści

I co raczył ujawnić? Stracił autoryzację?

bibbi

Raczej wykopywal z list :)

Sztuczne kreowanie  wrazenia luksusu i posiadania czegos wyjatkowego. Kolejka rok czy dluzej na masowo produkowany zegarek  za 9  czy 10 k euro. Przeplacanie  za pre owned    60- 70% przypomina mi gleboka komune i zakupy samochodu z 2 reki. Smiech i grzech.  Produkcja tego zegarka to kilka roboczo sekund dla fabryki, konkretnie  mniej wiecej 7.2s sekundy. Mowimy tutaj o pracy 1 zmianowej zakladajac ze ich roczna produkcja jest na poziomie poprzednich lat czyli okolo 1 miliona sztuk rocznie. Rolex po prostu leci w kule z ludzmi  bo kolejki mozna by skasowac  momentalnie zwiekszajac produkcje ale   AD i resellerom aktualna sytuacja jedt  na reke bo maja super przebitke przy odsprzedazy  po wygorowanych cenach. Wszyscy szczesliwi oprocz  wyr..chanego klienta. Mialem kupic rolka ale nie bede napedzac tego szalenstwa, wole kolejna Omege z dwojga zlego. Omega przynajmniej nie wali w ..a z klientami

Edited by piotr76

2 godziny temu, Jan napisał(-a):

Z tego co wiem dziś, czarne ptaki nie tylko grasują na cmentarzach ale np w Krakowie taki jeden sie uaktywnił i dystrybuował przykre wieści 😉

U mnie niestety podobnie.  Smutny ten dzień zaduszny dla nas w Krakowie 🙁🙃

Raczej wykopywal z list

Z jakiego modelu ?
I przyszedłeś tu pod ścianą płaczu się wyżalić, że nikt nie chciał Twoich pieniędzy w parę sekund skasować za Rolexa (bo tyle trwa płatność kartą w terminalu). Chciałeś czegoś wyjątkowego, ale na złość mamie odmrozisz sobie uszy i skończysz z kolejną Omegą, jak wielu szczęśliwych inaczej. Masz jaja!  
*Omegą nie wali w ch*ja, tylko podnosi ceny i uśmiecha się do lustra. 

U mnie niestety podobnie.  Smutny ten dzień zaduszny dla nas w Krakowie 

W Katowicach nie dzwonili

3 minuty temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Z jakiego modelu ?
emoji23.png
W Katowicach nie dzwonili emoji16.png

Może warto próbować na obcej ziemi w takiej sytuacji 😆

Edited by dzejk

Biorąc pod uwagę że wywalają z tegorocznych nowości i że zaprezentowano tylko jeden stalowy zegarek to wnioski nasuwają się same 😅

29 minut temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Z jakiego moeslu wyrzucali ? emoji14.png

Co to za dialekt? 

Ślunski? 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

3 godziny temu, mario1971 napisał(-a):

I przyszedłeś tu pod ścianą płaczu się wyżalić, że nikt nie chciał Twoich pieniędzy w parę sekund skasować za Rolexa (bo tyle trwa płatność kartą w terminalu). Chciałeś czegoś wyjątkowego, ale na złość mamie odmrozisz sobie uszy i skończysz z kolejną Omegą, jak wielu szczęśliwych inaczej. Masz jaja! 😁 

*Omegą nie wali w ch*ja, tylko podnosi ceny i uśmiecha się do lustra. 

Problem w tym ze  bazowe modele rolexa nie sa niczym wyjatkowym. Po co sie samemu oszukiwac.    Jakosc wykonania submarinerow  jest taka sama jak  nowej omegi czy zenitha.  Twierdzenie ze jest inaczej to zwykle myslenie zyczeniowe. Nie spodziewajmy sie cudow po budzetowym zegarku za 9 k euro.

Prawda jest taka ze  nie liczac sztucznych kolejek wczesniej to byl po prostu troche drozszy zegarek  jakich wiele w rozsadnym przedziale cenowym.  Rozumiem ze moge ranic czyjes uczucia do rolexa ale nie dajmy sie zwariowac. Wroca jeszcze czasy predzej czy pozniej ze znizka u AD na rolexa bedzie z automatu  i wszystko wroci do normalnosci. Kolejka chetnych zmaleje i kiedys to nastapi

Edited by piotr76

8 godzin temu, piotr76 napisał(-a):

Problem w tym ze  bazowe modele rolexa nie sa niczym wyjatkowym. Po co sie samemu oszukiwac.    Jakosc wykonania submarinerow  jest taka sama jak  nowej omegi czy zenitha.  Twierdzenie ze jest inaczej to zwykle myslenie zyczeniowe. Nie spodziewajmy sie cudow po budzetowym zegarku za 9 k euro.

Prawda jest taka ze  nie liczac sztucznych kolejek wczesniej to byl po prostu troche drozszy zegarek  jakich wiele w rozsadnym przedziale cenowym.  Rozumiem ze moge ranic czyjes uczucia do rolexa ale nie dajmy sie zwariowac. Wroca jeszcze czasy predzej czy pozniej ze znizka u AD na rolexa bedzie z automatu  i wszystko wroci do normalnosci. Kolejka chetnych zmaleje i kiedys to nastapi

Jakość i spasowanie poszczególnych elementów jest na trochę wyższym poziomie niż w Omedze czy Zenicie. Dla mnie liczy się wygoda użytkowania, którą Rolex przewyższa wszystkie inne zegarki w zbliżonym budżecie. Zauważyli to nawet najzajadlejsi hejterzy tej marki, którzy jak już spróbowali, tak noszą te zegarki do dnia dzisiejszego. Zdarzają się oczywiście wyjątki od reguły, ale odsetek ich jest niewielki i mało istotny. Co zaś się tyczy sposobu i jakości dystrybucji, to zmieniają się one wraz z trendami konsumenckimi, a te wracają powoli do normy. 

Zauważyli to nawet najzajadlejsi hejterzy tej marki, którzy jak już spróbowali, tak noszą te zegarki do dnia dzisiejszego.

Sam byłem (może nie aż takim) ale hejterem rolka, a argument wygody wydawal mi się śmieszny, tak teraz podpisuję się pod tym rękami i nogami.

Tu chodzi o wyobrażenie ludzi że niby rolek to super luksus dla bogaczy i jest ok i ah.

Wpraktyce (oczywoscie mówię o najpopularniejszych modelach nie tych z diamentami, ze złota etc) to po prostu perfekcyjnie zaprojektowane, bardzo dobrze wykonane normalne zegarki na co dzień.

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

1 godzinę temu, mario1971 napisał(-a):

Dla mnie liczy się wygoda użytkowania, którą Rolex przewyższa wszystkie inne zegarki w zbliżonym budżecie. Zauważyli to nawet najzajadlejsi hejterzy tej marki, którzy jak już spróbowali, tak noszą te zegarki do dnia dzisiejszego.

Potwierdzam :D

Aktualnie nie mam żadnej Omegi ani Zenitha, a Sub ciągle wygląda na dożywocie :)

48 minut temu, bober5264 napisał(-a):

Sam byłem (może nie aż takim) ale hejterem rolka, a argument wygody wydawal mi się śmieszny, tak teraz podpisuję się pod tym rękami i nogami.

Tu chodzi o wyobrażenie ludzi że niby rolek to super luksus dla bogaczy i jest ok i ah.

Wpraktyce (oczywoscie mówię o najpopularniejszych modelach nie tych z diamentami, ze złota etc) to po prostu perfekcyjnie zaprojektowane, bardzo dobrze wykonane normalne zegarki na co dzień.

Nie jestem hejterem marki,  po prostu nie rozumiem doroslych ludzi ktorzy  pozwalaja soba pomiatac bo polityka rolexa tak wlasnie wyglada. Inne marki podnosza ceny ale nie ma problemu z zakupem bazowych modeli i jesli nie podoba mi sie  cenowa polityka firmy glosuje portfelem i ide gdzie indziej.

W kazdym razie jakbym zostal wciagniety na liste oczekujacych , wplacilbym zaliczke i po  pol roku czy roku  otrzymal informacje ze zostalem wykreslony  z listy bez slowa wytlumaczenia to bylbym powiedzmy gleboko rozczarowany, nie wspominajac o tym ze  oczekiwalbym rekompensaty za stracony czas.

AD jest przedstawicielem marki  i jesli pozwala sobie na takie ruchy oznacza to aprobate firmy

W przypadku rolexa, wyrzucanie kogos zapisanego to zwykly brak szacunku dla klienta.

Jesli uwazasz inaczej to gratukuje podejscia do swiata. 

11 godzin temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Z jakiego moeslu wyrzucali ? emoji14.png

Tak jak Jan wspominał z jedynego stalowego, w moim przypadku na Jubilee 🙃

Edited by dzejk

W dniu 28.10.2024 o 21:25, PICAD napisał(-a):

Warszawa, plac 3 krzyzy - przy okazji zapytalem to sub bez daty - zapomnij, z data - ok mozemy zapiasc (ale o czas realizacji już nie pytalem, ale dało się wyczuć ze absurdalnie odległy)

Jak czasem tutaj zaglądam, to mam wrażenie ze w każdym sklepie, kazdy sprzedawca mowi co innego :).

Bo w każdym sklepie wszystko zależy od widzimisię sprzedawców i kierownika a nie jakiejś mitycznej "centrali" czy producenta, nieprzypadkowo ta bardzo bronią się przed ujawnieniem jakichkolwiek zasad alokacji zegarków. 

wplacilbym zaliczke

Przy zapisie nie wpłaca się zaliczki, zanim zaczniesz rzucać argumenty zorientuj się czy są zgodne z prawdą ;)
I przestań już bic pianę i idz kup ta Omege

Godzinę temu, piotr76 napisał(-a):

Nie jestem hejterem marki,  po prostu nie rozumiem doroslych ludzi ktorzy  pozwalaja soba pomiatac bo polityka rolexa tak wlasnie wyglada. Inne marki podnosza ceny ale nie ma problemu z zakupem bazowych modeli i jesli nie podoba mi sie  cenowa polityka firmy glosuje portfelem i ide gdzie indziej.

W kazdym razie jakbym zostal wciagniety na liste oczekujacych , wplacilbym zaliczke i po  pol roku czy roku  otrzymal informacje ze zostalem wykreslony  z listy bez slowa wytlumaczenia to bylbym powiedzmy gleboko rozczarowany, nie wspominajac o tym ze  oczekiwalbym rekompensaty za stracony czas.

AD jest przedstawicielem marki  i jesli pozwala sobie na takie ruchy oznacza to aprobate firmy

W przypadku rolexa, wyrzucanie kogos zapisanego to zwykly brak szacunku dla klienta.

Jesli uwazasz inaczej to gratukuje podejscia do swiata. 

Może sobie wyjaśnijmy bo najwyraźniej nie znasz sytuacji:

- w 2020 można było składać "Zamówienie" z wpłatą zaliczki ( 10% ), na druku był zapis że wpłata zaliczki jest gwarancją zamówienia

- w 2021 był już "Formularz wpisu na listę oczekujących" z warunkami że wpis na listę jest dopiero po akceptacji przez centralę, brak gwarancji jakiegokolwiek terminu, możliwość rezygnacji z zakupu bez konsekwencji. Żadnych zaliczek

- w 2022 "Formularz zapytania " z prośbą o wpisanie na listę oczekujących, warunki jak w poprzednim

- w 2023 "Formularz zapytania" z "prośbą o złożenie zapytania o zegarek Rolex/Tudor", warunki jak poprzednio

- w 2024 nie wiem bo już mi się nie chciało jechać do salonu

Czyli podsumowując - salon niczego od Ciebie nie bierze i niczego nie gwarantuje ani nawet nie obiecuje, Ty też nie jesteś do niczego zobowiązany. Jak jesteś "swój" to prędzej czy później dostaniesz, jak nie jesteś to możesz dostać albo nie. Kruk nie przyjmuje zaliczek na Rolexa i nie potwierdza wpisu na listę oczekujących więc rekompensaty możesz oczekiwać co najwyżej od siebie za chwilę słabości i naiwność.

Godzinę temu, piotr76 napisał(-a):

Inne marki podnosza ceny ale nie ma problemu z zakupem bazowych modeli

A no tak, Patek, AP, Vacheron maja zawsze wszystko od reki, bez kolejek i tylko Rolex jest zły

Dodam od siebie, że na 2 modele Omegi też musiałem wpłacać zaliczkę. Kiedyś na Snoopiego, a w ostatnim czasie na białego Munłocza. W tym drugim wypadku życzyli sobie wpłaty już w czasie, kiedy na Rolexa nie pobierali jakichkolwiek zaliczek.