Gość feleksc #1051 Napisano 12 Grudnia 2006 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kokop 13 #1052 Napisano 12 Grudnia 2006 Fajne niebo Podoba mi sie. A te moje tutejsze takie nijakie. Ciagle szaro i leje. 0 Ciesz się że nie szczekasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość jw_amigowiec #1053 Napisano 14 Grudnia 2006 To ja dla odmiany taka foto-ekspresje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maro66 60 #1054 Napisano 16 Grudnia 2006 Czy ktoś mi może wytłumaczyć co oznacza ten skrót: c*pa Standard Chodzi chyba o ilość zdjęć jakie aparat może zrobić na jednym komplecie baterii. Sam skrót mnie zaintrygował dlatego pytam :wink: 0 Time is meaningless, and yet it is all that exists. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kokop 13 #1055 Napisano 16 Grudnia 2006 Canon, Epson, HP, Sony, Fuji i Olympus, rozpoczęły w 2002 roku współpracę mającą na celu ujednolicenie technologii Direct Print. Wszystkie prace odbywają się pod nadzorem japońskiej organizacji standaryzującej c*pa (Camera & Imaging Products Association), znanej wcześniej m.in. z opracowania formatu EXIF (patrz: CHIP Domowy fotolab). Pod koniec zeszłego roku pojawiła się ostateczna wersja normy określającej nowy standard druku bezpośredniego - c*pa DC-001-2003, który otrzymał handlową nazwę PictBridge. Co ważne, organizacja c*pa jest jedyną instytucją przyznającą certyfikaty zgodności z normą PictBridge i tylko te urządzenia, które go otrzymają, mogą zostać wyróżnione wspomnianym na początku znakiem graficznym. Nie ma więc niebezpieczeństwa, że jakiś aparat fotograficzny z logo PictBridge nie będzie kompatybilny z certyfikowaną drukarką i na odwrót. Plus pare innych drobiazgow tez ustalaja 0 Ciesz się że nie szczekasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maro66 60 #1056 Napisano 16 Grudnia 2006 Wielkie dzięki Teraz jak użyję tego skrótu, będę mógł go rozwinąć. Widziałem takie oznaczenie na specyfikacji Fuji FinePix S6500 fd w rubryce ilości zdjęć na jednym komplecie akumulatorów. 0 Time is meaningless, and yet it is all that exists. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yurrek 1 #1057 Napisano 16 Grudnia 2006 c*pa Standard Sam skrót mnie zaintrygował dlatego pytam :wink: Zaintrygował? Głodnemu chleb na myśli. :twisted: Sorki żartowałem. :wink: Ale skrót jest po prostu odlotowy. 0 Dawaj czasy! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maro66 60 #1058 Napisano 16 Grudnia 2006 :mrgreen: Jakby był inny, to bym sobie wcale głowy nie zawracał 0 Time is meaningless, and yet it is all that exists. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Marcin99 #1059 Napisano 16 Grudnia 2006 hehe... nie dziwie sie :mrgreen: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Pagaj #1060 Napisano 21 Grudnia 2006 22 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzesiek 3 #1061 Napisano 21 Grudnia 2006 Co to za Autko :shock: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rip 861 #1062 Napisano 21 Grudnia 2006 A tam auto. Gdzie tak nasniezaja? :shock: 0 wojtek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
deem 1 #1063 Napisano 21 Grudnia 2006 :shock: super fotka A tam auto. Gdzie tak nasniezaja? :shock: yhm... Szymoszkowa, Butorowy ? 0 I znowu człowiek wydaje pieniądze, których nie ma, na rzeczy, których nie potrzebuje, by imponować ludziom, których nie lubi. Danny Kaye Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Pagaj #1064 Napisano 21 Grudnia 2006 22 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość jw_amigowiec #1065 Napisano 21 Grudnia 2006 Druga fote przytnij do panoramy i bedzie ladnie .Co do pierwszej, fajnie wyglada to nasniezanie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość feleksc #1066 Napisano 22 Grudnia 2006 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość feleksc #1067 Napisano 22 Grudnia 2006 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yurrek 1 #1068 Napisano 22 Grudnia 2006 Feluś! Znowu Wrocław! O! moje słabe serce! 0 Dawaj czasy! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość feleksc #1069 Napisano 22 Grudnia 2006 noc w rynkuYurrek otwarcie we Wrocku lodowiska :wink: i z ukrycia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yurrek 1 #1070 Napisano 23 Grudnia 2006 Nie, no kurna ja tam muszę znowu pojechać. Feluś serce mi krwawi. Jak sie po Nowym Roku browarka z Toba się nie napije tom kiep. :wink: Chcesz szumki usunąć z tego nocnego? Napisz do mnie na PW. 0 Dawaj czasy! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość feleksc #1071 Napisano 23 Grudnia 2006 Yurrekto odpowiednie miejsce:napisz jak ,bo uzywałem wielu programów z marnym skutkiem,ale przyznaje sie bez bicia że sie nie znam-pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartheck 7 #1072 Napisano 29 Grudnia 2006 0 "A był dla kierowania zespołem tym, czym Herod dla Towarzystwa Przedszkolnego w Betlejem" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość padre_cornelone #1073 Napisano 29 Grudnia 2006 Ładnie, ale brakuje operowania światłem. Właśnie w czarno białej fotografii jak w żadnej mozna bawić się ostrym słońcem. W pierwszym najbardziej brakuje właśnie kontrastu który wydobył by ten światłocień z drogi i pobocza wtedy było by na prawdę konkursowo. Drugie bardzo, bardzo dobrze, choc może jeszcze jedno idealnie proste drzewo aby podkreślić przechył? Trzecie z kolei trochę za techniczne - choć tu zarówno mocny kontrast lub przeciwnie - mgła, półmrok -dała by tego klimaciku. Genralnie niezła robota! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość jw_amigowiec #1074 Napisano 29 Grudnia 2006 Ja za wczasu wrzuce noworoczna . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yurrek 1 #1075 Napisano 30 Grudnia 2006 O! znowu Wrocek. 0 Dawaj czasy! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach