Yahagi 2306 #151 Napisano 26 Kwietnia 2021 Godzinę temu, PM1122 napisał(-a): No , możliwe ...... ale to lepiej jak koledzy od Endlera się wypowiedzą . Na to właśnie liczę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2306 #152 Napisano 28 Kwietnia 2021 "Mój" zegar z piosenki (tyle, że on nie bił 'sam'... widać dlaczego): 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2306 #153 Napisano 29 Kwietnia 2021 No taki był... całe 50 EUR lediwe. ... na małej_zatoce.DE ... we Frankfurcie n/M. Może ze 3-4 godz. wisiał. Pisałem do kogo tylko mogłem, ale nikt nie miał 'układów ' we Frankfurcie akurat Szkoda.... nie mam pojęcia co to, ale gdyby taki wisiał u mnie na ścianie... albo nawet u kogoś z KMZiZ - wcale nie byłoby mi przykro... A tak to ... buuu... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #154 Napisano 29 Kwietnia 2021 Suudoo.. ehh ☺️ 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1789 #155 Napisano 29 Kwietnia 2021 Taa ..... Tu jedynie Leskos może zgadnie co to za jeden. Duże szkło, cienkie ramki, gruba waga, no i ta trochę dziwna broda. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2306 #156 Napisano 29 Kwietnia 2021 Wieszak mnie wyłączył z grona zgadywaczy... nie mam pojęcia nawet koło czego to położyć... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1789 #157 Napisano 29 Kwietnia 2021 Też odpadam ☹️ Wygląda mi na to, że mechanizm jest przkręcony do deseczki, a ona wsunięta w sanki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #158 Napisano 29 Kwietnia 2021 Unikalne rozwiązanie. Wygląda na to, że po otwarciu drzwiczek werk z deseczką wypadywuje na zewnątrz. Może to praca Beckera, po zobaczeniu której Happacher kazał mu wracać na prowincję??? 1 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #159 Napisano 29 Kwietnia 2021 Rozstaw podpór montażu wskazuje ż planowany był i być może był zegar z biciem . Do przystosowanie pod chodzik zastosowano pośrednią deskę , przykręcaną od góry śrubą (widać fragment główki z mosiądzu) . Jakaś "kombinacja norweska" Nie jest powiedziane że to koniecznie składak ale dziwne rozwiązanie... 1 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #160 Napisano 29 Kwietnia 2021 Ale żeby wsadzić tam łapkę i paluszkami albo mikrośrubsztalkiem to przykręcić, trza mieć zespół Marfana... Zegar dla Paganiniego? 1 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2306 #161 Napisano 4 Maja 2021 Tak informacyjnie: Moja córka quiz zaktualizowała. Teraz trochę trudniejszy jest. Gdyby ktoś chciał się zmierzyć - to zapraszam: https://samequizy.pl/czyja-to-sygnatura-czesc-2/ (procenty liczą się dziwacznie... ale samo zgadywanie może dać frajdę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2306 #162 Napisano 5 Maja 2021 Taki zegar z dziś... podobno roczny. Zrobił na mnie niezłe wrażenie... aż troszq poszukałem o nim. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janekp 516 #163 Napisano 5 Maja 2021 To zwykly roczniak z ladnym wahadlem,fakt malo sie ich pokazuje ale osiagaja wysokie ceny,byly niedawno ciekawsze egzemplarze na ebayu... 0 Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kumite 255 #164 Napisano 5 Maja 2021 Ja bym chciał odkupić Wurtha za nie wielkie pieniądze powiedzmy 900 zl z małą tarczą pierwszy model 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2306 #165 Napisano 10 Maja 2021 Taki 'Mambo' do wzięcia na zatoce.de. Wiedeniec ? Coś innego ? Bo nie JungHans chyba... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1789 #166 Napisano 10 Maja 2021 Ale, jak widzę, ma jakąś śladową sygnaturę... pewnie jakiś ....hans 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #167 Napisano 10 Maja 2021 Otto Steiner. 1887. Właściwie nie kłamał, W samym Wiedniu niewiele fabryk zegarów się ostało. Co ciekawe, w ogłoszeniach jest jeszcze kilka innych adresów, tudzież tekst o fabryce zegarów powstającej w Penzing pod Wiedniem (teraz to dzielnica), mającej zatrudniać 400 pracowników i mieć machinę parową o mocy 18 koni. 1 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JASI 1218 #168 Napisano 10 Maja 2021 Piękny zegar i znowu Karlstein... Otto Steiner był założycielem m. in. EKU, którego wykupił Johann Franke, który po drodze spotkał się z Gronemannem i miał też powiązania z Pfeilem, tym od Rescha. Na bazie Frankiego powstał Świt. W sumie można powiedzieć, że historia zatoczyla koło. Od Rescha do Świtu... Pozdrawiam Jacek 1 "Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówek do życia" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2306 #169 Napisano 10 Maja 2021 No i wielkie wyrazy wdzięczności... znów przy tej okazji się sporo nauczyłem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #170 Napisano 10 Maja 2021 A tak swoją drogą. Chłopaki, nie za wcześnie na "sklerozę" ? 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2306 #171 Napisano 10 Maja 2021 (edytowane) 🤪 No dobra... namieszałem .... namieszałem ... namieszałem ... namieszałem ... namieszałem ... (podejrzewam, że muszę teraz naprawdę coś ciekawego pokazać, żeby zmyć plamę związaną z tą wpadką :)) Edytowane 10 Maja 2021 przez Yahagi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JASI 1218 #172 Napisano 11 Maja 2021 3 godziny temu, tarant napisał(-a): A tak swoją drogą. Chłopaki, nie za wcześnie na "sklerozę" ? No nie, no fajny zegar. Od tej tarczy to jakąś ciemność widzę... Ale świt już niedługo... 60-tka blisko, to może i skleroza... Ale, co od kiedy... Pozdrawiam Jacek 1 "Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówek do życia" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #173 Napisano 11 Maja 2021 Hmm. Podpowiem. Porównaj wpisy z 15.03.2021, godz. 23:40 i z 10.05.2021, godz. 17:57. No i te, które są po nich. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JASI 1218 #174 Napisano 11 Maja 2021 Hmm, Piotrze wiem, widziałem, że gafę strzeliłem... Na końcu "ale, co od kiedy" - odnosiło się do mema o sklerozie. 🤣 Pozdrawiam Jacek 0 "Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówek do życia" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2306 #175 Napisano 11 Maja 2021 No to ja może coś takiego pokażę... co by 'plamę' zatrzeć Ktoś coś ? Ni Freiburg... ni Wiedeń.... ni ... hmmm..(?) I jeszcze do tego odchudzone wskazówki od PraBorussii (?). Kto jeszcze mógł oprócz GB / LENZ .... dokonać nabicia numeru na tarczy ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach