mmas1234 1 #1 Napisano 17 Grudnia 2020 Cześć, mam w domu dwa rodzinne zegarki kieszonkowe , które powinny mieć już koło 100 lat i ostatnio znalazłem jeszcze jeden, przesyłam je w załączniku. Czy orientujecie się jakie to marki i modele? Czy są one coś warte poza wartością sentymentalną? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6999 #2 Napisano 17 Grudnia 2020 Koperty ładne A jakie mechanizmy siedzą w środku? 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mmas1234 1 #3 Napisano 17 Grudnia 2020 Dzięki , zegarki są mechaniczne, ale nie wiem dokładnie jaki jest mechanizm w środku, będę musiał zanieść je do zegarmistrza. Ciekawy jestem jakie to są marki, nie rozpoznaje logo z tyłu z żadnego zegarka. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6999 #4 Napisano 17 Grudnia 2020 4 godziny temu, mmas1234 napisał: ale nie wiem dokładnie jaki jest mechanizm w środku, Otwórz po prostu tylny dekielek i zrób fotki... wstaw.. Koleżeństwo z Forum pewnie pomoże określic mechanizmy.. Ten pierwszy 3 ci/4 ty( ten bez koronki)to pewnie jeszcze "kluczykowy" Tylko ciekawe czy "cylindrowy" czy "ankrowy" ?. 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2284 #5 Napisano 17 Grudnia 2020 Ten pierwszy to współczesny wyrób... Dwa następne są stare... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ultor 87 #6 Napisano 17 Lutego 2021 Panie i Panowie, Kolega wygrzebał dwie kieszonki i prosił mnie, abym wrzucił na forum kilka fotek bo zupełnie nie wie co posiada w swoich zasobach. Z góry dziękuję. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szpindlakfan 629 #7 Napisano 17 Lutego 2021 Nie da się otworzyć zdjęć 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach