Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
meXy

Klub użytkowników GARMIN

Rekomendowane odpowiedzi

15 minut temu, Novikus257 napisał(-a):

Aaa no widzisz. To ujowy pasek 🤣 trochę krótki. Pewnie ja ze swoją dłonią też bym miał problem.

EDIT: Ostatnio tak przeszło przez myśl, sprzedać Epix Pro gen 2 i kupić Enduro 3 🤣🤣🤣

Ja miałem rozterkę między fenix 7X solar a epix 2 pro , ostatecznie wybrałem fenixa 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, revolta4 napisał(-a):

Ja miałem rozterkę między fenix 7X solar a epix 2 pro , ostatecznie wybrałem fenixa 

No ja się zastanawiałem 7 Pro, czy Epix Pro gen 2. Wybrałem Epixa. Gdybym teraz wybierał, brałbym 7X Pro. Podobna cena, większy + coś co jest jedyną dla mnie wkurzającą odrobinę wadą Epixa, na 7 Pro mogę w każdej pozycji zawsze sprawdzić godzinę, jak na zwykłym zegarku. Na Epix się nie da nie mając AOD, które żre baterię. A na leżąco praktycznie zostaje tylko przycisk. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, Novikus257 napisał(-a):

coś co jest jedyną dla mnie wkurzającą odrobinę wadą Epixa, na 7 Pro mogę w każdej pozycji zawsze sprawdzić godzinę

Dokładnie dlatego wziąłem fenixa to był duży argument , 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie dlatego wziąłem fenixa to był duży argument , 

Myślałem, że nie będzie mi to przeszkadzać, ale jednak trochę irytuje... 

Natomiast na pewno na ogromny plus kolory 😉

20250716_185753.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@revolta Nie wiedziałem, że oryginalny nylon Garmina nie ma quickfit i masz dwa rzepy. Ja mam jeden.

Wolę jednak mojego Chińczyka, łatwiejszy w obsłudze ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Kurtzman napisał(-a):

@revolta Nie wiedziałem, że oryginalny nylon Garmina nie ma quickfit i masz dwa rzepy. Ja mam jeden.

Wolę jednak mojego Chińczyka, łatwiejszy w obsłudze ;)

Jest duży wybór , tak więc każdy dobrze coś dla siebie 😀a muszę spróbować jeszcze tego z enduro 3 jak dłoń przejdzie to będzie dobra opcja .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm... Tak grzebie, grzebie i żółty nylon, a'la ten z Enduro 3, ma tylko... Garmin. A dokładniej nawet nie Garmin, bo na stronie Garmina nie ma, a jedynie sklep Trigar... 

Tak się zastanawiam, czy oddać 100pkt swoich z pracy i nie wziąć tego oryginalnego za 79zł... No albo kupować jakiś alliexpress, ale czarny. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

79 zł dopłaty twojej lub 54 zł alli 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, revolta4 napisał(-a):

79 zł dopłaty twojej lub 54 zł alli 

Taa, wiem. Natomiast nigdzie na alli, temu, czy na Amazonie, nie ma takiego jak z Enduro 3, ale żółtego. Tylko ten ori garminowski. Z alli jedynie by czarny wchodził w grę. 

Z innej strony, miałem te punkty zostawić jeszcze i dorzucić do dysku przenośnego 🤣🤣🤣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Novikus257 napisał(-a):

Z innej strony, miałem te punkty zostawić jeszcze i dorzucić do dysku przenośnego 🤣🤣🤣

No tak są sprawy ważne i ważniejsze 😜

ja chyba kupię ten z alli dam mu jeszcze szansę bo wygodnie się nosi na tej szmacie zegarek nie wygodnie się zakłada a ta konstrukcja z enduro 3 powinna załatwić sprawę 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak są sprawy ważne i ważniejsze 😜

ja chyba kupię ten z alli dam mu jeszcze szansę bo wygodnie się nosi na tej szmacie zegarek nie wygodnie się zakłada a ta konstrukcja z enduro 3 powinna załatwić sprawę 

No, bo ten dysk to już z rok kupuję. A dopiero teraz przypomniałem sobie, że przecież nie muszę płacić całej ceny, tylko zbić sobie tymi punktami z roboty. Piękna sprawa. Z kumplem gadałem, to ten zaś mówi, że nie pamięta już kiedy za ciuchy płacił normalną cenę 🤣 tak samo tego Garmina kupiłem sobie elegancko za 689zł. Inaczej pewnie byłoby mi szkoda 3000zł...a tak to jakoś wiesz... Coś z tym robić trzeba, a jak nie widzisz tej kasy na koncie to jakoś łatwiej wydać. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

🚴🌧️🌀 

IMG_20250719_104654.jpg

IMG_20250719_105551.jpg

Edytowane przez sanik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Garmin Venu sq Music. Nie działa dotyk, choć jest naładowany i po resecie.
Czy oznacza to jedynie uszkodzony digitizer (warstwa dotykowa)?

Oczywiście po gwarancji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, sanik napisał(-a):

🚴🌧️🌀 

IMG_20250719_104654.jpg

IMG_20250719_105551.jpg

Fajna tarcza :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Zasilanie solarne w modelach Fenix, Tactix ewentualnie Instinct - działa, ma to sens?

Nie będę tego łączył z telefonem, nie potrzebuję żadnych aplikacji, wyzwań itp. Tylko zwykłe zegarkowe funkcje (stoper, timer, alarm) i czasami czujniki ABC i tętna. Da się przy takim użytkowaniu żyć bez kabla i ładowarki, czy mimo zasilania solarnego i tak trzeba będzie co jakiś czas ładować?  Jakie są Wasze doświadczenia? 

Edytowane przez Jogi

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem i

Godzinę temu, Jogi napisał(-a):

Zasilanie solarne w modelach Fenix, Tactix ewentualnie Instinct - działa, ma to sens?

Nie będę tego łączył z telefonem, nie potrzebuję żadnych aplikacji, wyzwań itp. Tylko zwykłe zegarkowe funkcje (stoper, timer, alarm) i czasami czujniki ABC i tętna. Da się przy takim użytkowaniu żyć bez kabla i ładowarki, czy mimo zasilania solarnego i tak trzeba będzie co jakiś czas ładować?  Jakie są Wasze doświadczenia? 

Mialem insticta solar 1 wogole dla mnie nie odczuwalne ładowanie solarne jakby go nie było . Mam aktualnie fenixa 7 X solar , tu już można odczuć ładowanie przez solar , nie wiem czy można żyć bez ładowarki , ale będąc np w Turcji w pełnym słońcu używając GPS wędrówki po kilka godzin , połączenie  z tel , tętno itd , bardzo wolno bateria leciała w dół .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GARMIN Venu 2s / 3s.
Czy ktoś z Was korzysta i jak to oceniacie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem Instinct 2X Solar, mam Enduro 3. W obu przypadkach nie odczuwałem, że mam jakieś ładowanie solarne. Instincta ładowałem jakoś raz na miesiąc Enduro ładuje co około 3 tygodnie. Zegarek nie odbiera żadnych powiadomień z telefonu, raz na jakiś czas uruchamiam aktywności. Nie widzę żadnych szans, żeby zapomnieć o kablu i ładowarce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie są Wasze doświadczenia w użytkowaniu zegarków Garmin na basenach? Chlor robi swoje o czym przekonała się niedawno moja córka...

Rozumiem, że NIE klikacie pod wodą?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@revolta4 @alleck - dzięki za informacje. Czyli wymiana Fenixa 6 na cokolwiek nowszego nie ma na razie większego sensu. Ładuję go co 3-4 tygodnie i z tego co widzę, tego pułapu na razie za bardzo się nie przeskoczy.

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
57 minut temu, Jogi napisał(-a):

Czyli wymiana Fenixa 6 na cokolwiek nowszego nie ma na razie większego sensu. Ładuję go co 3-4 tygodnie i z tego co widzę, tego pułapu na razie za bardzo się nie przeskoczy.

Wymiana tylko i wyłącznie ze względu na solara rzeczywiście nie ma większego sensu. To nie jest klasyczne ładowanie słoneczne, akumulator się od tego nie naładuje, więc ładowarka jest konieczna. Solar to tylko takie podtrzymywanie akumulatora, żeby jego stan wolniej spadał.

Jednak ja właśnie zamieniłem Fenixa 6 Pro na Fenixa 7 Pro Solar i mam teraz wyraźnie lepszego GPS-a (w Fenix 6 był przeciętny) i ekran dotykowy. Akumulator ogólnie też dłużej trzyma w nowym, to chyba wynika z porównania specyfikacji tych dwóch modeli, może w jakimś niedużym stopniu jest to zasługa również solara.

Poza tym w 6-tce wszystkie ustawienia zegarka robiło się w samym zegarku, a w 7-ce możesz przez aplikację i to jest duża wygoda.

Tych różnic jest więc dużo więcej niż tylko solar.

Edytowane przez Mirosuaw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, alleck napisał(-a):

Miałem Instinct 2X Solar, mam Enduro 3. W obu przypadkach nie odczuwałem, że mam jakieś ładowanie solarne. Instincta ładowałem jakoś raz na miesiąc Enduro ładuje co około 3 tygodnie. Zegarek nie odbiera żadnych powiadomień z telefonu, raz na jakiś czas uruchamiam aktywności. Nie widzę żadnych szans, żeby zapomnieć o kablu i ładowarce.

Ładowanie chyba zależy od szerokości geograficznej. Byłem ostatnio we Włoszech i mój 2X Solar miał 90%. Po jednym dniu doładował się do 100% i tak już do Polski wrócił bez dotykania ładowarki oczywiście.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, lucyfer napisał(-a):

Jakie są Wasze doświadczenia w użytkowaniu zegarków Garmin na basenach? Chlor robi swoje o czym przekonała się niedawno moja córka...

Rozumiem, że NIE klikacie pod wodą?

Z tego co wiem, to tylko w Fenix 8 można "klikać" pod wodą, bo ma dotykowe przyciski, a w pozostałych raczej jest to nie wskazane. Do tego powinno się opłukać zegarek, właśnie z chloru. Zarówno, po basenie, jak i po wejściu do morza. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cena Fenix 8, to sumaryczny koszt 3 zegarków naszej trójki.

Dostanie Venu 3 i będzie uważać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi