Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
meXy

Klub użytkowników GARMIN

Recommended Posts

W dniu 31.01.2025 o 17:25, revolta4 napisał(-a):

IMG_3659.jpeg

To ta nowa tarcza segmentowa, mój Instinct nie obsługuje. Fajnie się ją nosi?

Chodziło o plik CPE, pre-cache systemu satelit. W jakiś sposób błędny plik znalazł się na serwerach i został rozesłany do urządzeń Garmina. Taka sytuacja miała już miejsce parę lat temu, wtedy padały Polary, Coros, Garmin, Suunto. Firmy zrobiły zabezpieczenie na tamten scenariusz ale widać teraz powstał nowy. Można ręcznie usunąć plik CPE i wymusić pobranie prawidłowego pliku. Prawidłowy plik jest już od dawna na serwerach Garmina.

9 minut temu, Kurtzman napisał(-a):

To ta nowa tarcza segmentowa, mój Instinct nie obsługuje. Fajnie się ją nosi?

Nie 

a tak poważnie jest mało czytelne , godzinę i minuty jeszcze w miarę widać ale cała reszta się zlewa się przez konstrukcję jej z bliska fajnie wszystko wygląda te detale jakby stary lampowy zegar w zeczwistosc lipa bynajmniej dla mnie 😀

wróciłem do swojej ulubionej 

IMG_3661.jpeg

@sanik

Muszę zapytać, bo muszę, bo jestem ciekawski, po za tym sam mam Canyona i rozważam wymianę za jakiś czas, możliwe, że też na Canyona. 

Co to za model? Powiedz coś więcej. Zadowolony z niego? Widzę jakieś oponki tam szersze i z bieżnikiem? Wiem, że nieco offtop, ale muszę, bo się uduszę 🤣

Edited by Novikus257

25 minut temu, Novikus257 napisał(-a):

@sanik

Muszę zapytać, bo muszę, bo jestem ciekawski, po za tym sam mam Canyona i rozważam wymianę za jakiś czas, możliwe, że też na Canyona. 

Co to za model? Powiedz coś więcej. Zadowolony z niego? Widzę jakieś oponki tam szersze i z bieżnikiem? Wiem, że nieco offtop, ale muszę, bo się uduszę 🤣

To endurance AL7, który obecnie służy jako coś w rodzaju grawela, opona przód 40c, tył 35c.

To był mój pierwszy rower z barankiem i nie wiedziałem czy będę bardziej szosowcem, czy gravelowcem, więc wybrałem złoty środek 😀

Jestem z niego bardzo zadowolony, nic złego się nie działo, spełnił swoją rolę.

Niedługo chyba zmienię go na Canyon Grizl.

Dzisiaj było i biegane i chodzone :)

681f04cbb66983ea72e9be83fad530a0.jpg

Edited by lemonln

GW-9400-1__GW-M5610-1__GD-X6900-1__GX-56BB-1__GW-M5610-1[MOD]__GW-6900BC-1__DW-6900NB-7[MOD]__GW-6900-1[MOD]__GXW-56-1B__GWN-Q1000-1A__GWG-1000-1A3__MTG-S1000D-1A4__GW-M5610-1__G-9300_1__GW-6900BC-1__GW-9300DC-1__GW-500U-1__GW-9430EJ-9__GW-5000-1__SBDC033__GW-9200-1__Garmin7Xpro

Godzinę temu, sanik napisał(-a):

To endurance AL7, który obecnie służy jako coś w rodzaju grawela, opona przód 40c, tył 35c.

To był mój pierwszy rower z barankiem i nie wiedziałem czy będę bardziej szosowcem, czy gravelowcem, więc wybrałem złoty środek 😀

W marcu chcę kupić rower, na razie zastanawiam się jaki. Z tego co piszecie to nic nie rozumiem.

Waham się między MTB, a Gravel ale też nie do końca znam wszystkie różnice.

Z ciekawości kupiłem black bumper, jest dobrze spasowany i nie wygląda źle. Poprzednio  w Dezl miałem transparentny i wyglądało to bardzo kiepsko. 2X wygląda na bardziej pancerny, przyciski chodzą dużo ciężej (jak w Mudman) ale dla mnie to lepiej. Nie będę go nosił na co dzień ale w razie czego może kiedyś się przyda. Macie jakieś doświadczenia z takimi bumperami? 

IMG_20250208_205427_371.jpg

1 godzinę temu, sanik napisał(-a):

Ja aktualnie mam Endurace Al 6.0 jeszcze na szczękach. Rozważam zmianę, ale do końca jeszcze nie wiem na co. Był pomysł Wilier Garda, bo kumpel pracował w sklepie z Willierami, że więc i dobry rabat mogłem przytulić. Niestety zanim się zdecydowałem, kolega miał wypadek i teraz odwiedzam go zapalić świeczkę... Teraz, w tym roku pojawił się pomysł Accent Freak Carbon GRX, ale ten gravel to chyba nie do końca mnie przekonuje. Bardziej bym poszedł w road plus. I tu wjeżdża Canyon Endurace CF 7 gdzie można wcisnąć 35c. Wtedy wrzucasz takie Panaracer Gravelking Slick 35c, albo Pirelli P-Zero Race 35c i może być ciekawie... Na gravelkingach to lekko wszystkie szutry oblecisz, a i na dziurach flaczka nie złapiesz. 

O taki mój... 

IMG_20210903_172242.jpg

Kilka wyścigów na nim zaliczyłem, a i nawet Tomka Marczyńskiego poznałem, piątkę skleiłem i zdjęcie zrobiłem 😂

Żeby nie było bez Garmina, to wrzucam. 

Dzisiaj na spokojnie 😉

20250208_210949.jpg

Edited by Novikus257

Skoro już jesteśmy w temacie rowerowo Garminowym, z Fenixem można parować czujniki Ant+, i zbierać dane jak na liczniku rowerowym. Czy potrzebne są do tego jakieś dedykowane Garminowskie czujniki, czy można dowolne, które były w zestawie ze zwykłym licznikiem?

2 godziny temu, Amig0 napisał(-a):

Skoro już jesteśmy w temacie rowerowo Garminowym, z Fenixem można parować czujniki Ant+, i zbierać dane jak na liczniku rowerowym. Czy potrzebne są do tego jakieś dedykowane Garminowskie czujniki, czy można dowolne, które były w zestawie ze zwykłym licznikiem?

Nie sprawdzałem osobiście jeszcze, bo dopiero będę zamawiał niebawem czujniki Wahoo, ale z tego co gdzieś tam się rozeznałem wstępnie, zarówno czujniki Wahoo, jak i bodaj Megane (te z aliexpress) można jednocześnie sparować z komputerem rowerowym i z zegarkiem Garmina. Natomiast jak mówię, jeszcze nie sprawdziłem, bo nie zamówiłem.

Natomiast zapytam za raz kumpla co ma wahoo i te czujniki od wahoo, może coś podpowie. Jak się dowiem, pewnie edytuje ten post. 

EDIT:

Czujniki kadencji i prędkości Wahoo łączą się kumplowi bez problemów z zegarkiem Garmina, czy to po ANT+, czy po BT, więc podobnie powinno być z wszystkimi innymi. 

Edited by Novikus257

@alleck

Ja mam wrażenie, że cena i ilość zmian względem poprzednika jest trochę żartem. Chyba lepszym wyborem dużo byłby Enduro 3.

Tymczasem u mnie dziś potuptane. 

20250214_172024.jpg

I nawet kilka odznak wpadło... 

Screenshot_20250214_181911_Connect.jpg

Screenshot_20250214_181924_Connect.jpg

Screenshot_20250214_181936_Connect.jpg

Edited by Novikus257

W dniu 14.02.2025 o 00:46, alleck napisał(-a):

Jeśli jeszcze ktoś z Was nie widział. Nowy Tactix 8.

https://www.garmin.com/pl-PL/p/1828741/pn/010-03407-01

Dwa rozmiary 47 i 51mm. Ekrany AMOLED i kolorowy MIP z solarem.
Jak dla mnie 51mm z kolorowym MIP to idealny wybór, tylko ta cena :(

Podoba mi się, też brałbym MIP Solar ale na razie zastanawiam się nad I3 Solar.

Jest też nowy Descent G2, ładnie wygląda ale nurkowy to nie dla mnie.

2 minuty temu, Kurtzman napisał(-a):

Ładna tarcza, prosta i czytelna.

Ustawiam różne i do tej zawsze wracam 😀

9 godzin temu, rob3rt napisał(-a):

Zegarek na tyle fajny i funkcjonalny że G-shocki poszły w od stawkę 

IMG_8795.jpeg

Jaki to model?

Wczoraj 70 urodziny ojca, to do koszuli trzeba było zmienić look z żółtego na czarny. W sumie też sztos 🔥

20250223_101228.jpg