Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość McIntosh

Przypomnienie dla fanów boksu

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem nadzieję, że klown padnie szybko na deski. Nie cierpię takich pajaców i takich wejść.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Szacun dla Mariusza Wacha, bo nie pękł i potrafił też wyprowadzić trochę efektywnych ciosów. Nie dał się też sprowokować chamstwem Whyte’a. A teraz mam nadzieję, że Antek pokaże, iż poprzednia walka z Ruizem to był wypadek przy pracy.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Joshua zaraz deski zaliczy.

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Joshua zaraz deski zaliczy.

Jak będzie walczyć mądrze to nie zaliczy. Dystans, aktywny lewy prosty, prawa ręka wysoko i jak się da to mocne prawe sierpy. To wystarczy na Ruiza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak bedzie skakal tak do konca walki, to wygra.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Jak bedzie skakal tak do konca walki, to wygra.

A co, ma dać się lać? Walczy mądrze, zadaje ciosy i zbiera punkty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie, ze nie. Sprobowal sie wdac w walke bardziej otwarta i nozki sie lekko ugiely w siodmej rundzie. Nie dziwie sie, zeod tej pory to tak wyglada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Pewnie, ze nie. Sprobowal sie wdac w walke bardziej otwarta i nozki sie lekko ugiely w siodmej rundzie. Nie dziwie sie, zeod tej pory to tak wyglada.

Antek zrobił swoje i odzyska pasy. Brawo!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Smutne to że w wadze ciężkiej może wygrywać ktoś kto 10 rund uciekał. A komentatorów powinni wypuerbolić z pracy bo tak stronniczego gadania nie da się słuchać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ano. Czerwcowa porazka wynikala ze zlekcewazenia Ruiz'a.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Smutne to że w wadze ciężkiej może wygrywać ktoś kto 10 rund uciekał. A komentatorów powinni wypuerbolić z pracy bo tak stronniczego gadania nie da się słuchać.

Jak ja lubię takie komentarze. Wejdź między liny, nadstaw swoją twarz, a wtedy pogadamy. Antek walczył jak profesor i wygrał zasłużenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ja lubię takie komentarze. Wejdź między liny, nadstaw swoją twarz, a wtedy pogadamy. Antek walczył jak profesor i wygrał zasłużenie.

a ty już nadstawiłeś?

Na ringu było dwóch zawodników jeden bokser i jeden szachista.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

a ty już nadstawiłeś?

Niektórzy kibice oczekiwali krwi i bijatyki, ale boks to sport, a nie lanie po mordach pod remizą. AJ wykorzystał swoje atuty, zadawał precyzyjne ciosy, zbierał punkty i jednoznacznie wygrał. Ciekaw jestem walki Antka z Deontayem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Tak to prawda, jeden pokazał że ma serce do walki, a drugi do interesów.

O czym Ty brachu piszesz? Przecież to Antek zadał znacznie więcej czystych ciosów niż Ruiz. Ruiz szedł do przodu, bo musiał skracać dystans i niwelować atuty Antka. Masz pretensje do AJ, że nie chciał tracić zdrowia w głupi sposób?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W ten sam sposób co dzisiaj Joshua , zachowywal sie w ringu takze Wład Kliczko.Wykorzystywał warunki fizyczne: zasięg ramion/ dystans, wzrost / klinczowal i wieszal na przeciwniku oslabiajac go swoim ciezarem ciala. Nie ma w tym nic widowiskowego , ale nie jest to również nic nowego .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak napisałem w pierwszym poście, który tak bardzo ci się spodobał; smutne że wygrywa ktoś kto unika walki, tylko pyka punkty i spierdziela. Czysta, szachowa rozgrywka, wygrał gostek, który był lepszym strategie, i zasłużenie zdobył mistrzostwo, tylko że fan boksu nie miał czego oglądać, co innego miłośnicy szachów.

W ten sam sposób co dzisiaj Joshua , zachowywal sie w ringu takze Wład Kliczko.Wykorzystywał warunki fizyczne: zasięg ramion/ dystans, wzrost / klinczowal i wieszal na przeciwniku oslabiajac go swoim ciezarem ciala. Nie ma w tym nic widowiskowego , ale nie jest to również nic nowego .

tak to prawda, wielu cenionych zawodników tak rozgrywa swoje wystepy. Zawsze patrzę z niechęcią na ten typ walki i biorę stronę zawodnika, który walczy pięściami a nie głową.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nuda. Ruiz nie pokazał nic. Ale w sumie w takich walkach nie zawsze mistrz musi się specjalnie wykazywać. To pretendent ma udowodnić, że jest lepszy. Dziś tak było, choć z pewnością wszyscy liczyli na większe grzmoty z obu stron. AJ tylko punktował i choć nie zrobił większej krzywdy Ruizowi to wystarczyło żeby odzyskać pasy. Wilder go zabije.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Jak napisałem w pierwszym poście, który tak bardzo ci się spodobał; smutne że wygrywa ktoś kto unika walki, tylko pyka punkty i spierdziela. Czysta, szachowa rozgrywka, wygrał gostek, który był lepszym strategie, i zasłużenie zdobył mistrzostwo, tylko że fan boksu nie miał czego oglądać, co innego miłośnicy szachów.

Zasięg ramion był problemem Ruiza, a AJ nie miał żadnego interesu w tym, żeby pomagać Ruizowi w rozwiązaniu tego problemu.

Wilder go zabije.

Wilder ma swoje negatywne nawyki i uważam, że jest słabszy technicznie od Antka. Ma za to iście piorunujący i szybki cios o którym boleśnie przekonał się ostatnio Ortiz. A jednak sposób na Wildera znalazł Fury, więc nic nie jest przesądzone. BTW, Antek nosi zegarki Audemars Piguet - to tak w kontekście tematyki forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na luty 2020 zapowiadany rewanż Fury vs Wilder, jeśli ten drugi nie obroni pasa to AJ nie będzie miał o co z nim walczyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie drażnił kolegów poziom komentowania walk (tych porannych nawet bardziej imo)?

Skąd oni tych gości biorą? Awans społeczny może.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Nie da się tego "sportu" aktualnie oglądać, najnudniejszy klon Kliczki zabiegał grubasa na ringu wielkości lotniska. Teraz będzie 10 walk z kotletami żeby kasę natłuc na odskakującym mudżynie.

"Murzyn", który notabene ma imię i nazwisko więc nie trzeba podkreślać koloru skóry, według rankingów może walczyć z następującymi pretendentami do pasów mistrzowskich. Do wyboru jest Ołeksandr Usyk, Trevor Bryan, Kubrat Pulew. Pierwszy z nich planuje jednak walkę Chisorą, więc ciekawą opcją byłaby potyczka Antka z Pulewem i prawdopodobnie to będzie kolejne starcie AJ w ringu.

Edytowane przez McIntosh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest dziwny sport. Walka Joshua vs. Wilder nie jest planowana nawet w odległej przyszłości.

Chęć spokojnego, względnie bezpiecznego obijania pretendentów albo długoterminowe kontrakty zawodników oddające prawa do transmisji różnym podmiotom, uniemożliwiające tym samym pogodzenie interesów stron zdają się być ważniejsze od "ducha sportowej rywalizacji ".

Tak czy inaczej, wygląda na to, że panowie będą sobie dogryzać, ale narazie wszystkim jest wygodnie.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

To jest dziwny sport. Walka Joshua vs. Wilder nie jest planowana nawet w odległej przyszłości.

Chęć spokojnego, względnie bezpiecznego obijania pretendentów albo długoterminowe kontrakty zawodników oddające prawa do transmisji różnym podmiotom, uniemożliwiające tym samym pogodzenie interesów stron zdają się być ważniejsze od "ducha sportowej rywalizacji ".

Tak czy inaczej, wygląda na to, że panowie będą sobie dogryzać, ale narazie wszystkim jest wygodnie.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

To nie jest takie proste i raczej nie jest to kwestia wygody. AJ ma pasy kilku federacji, a to nakłada też pewne obowiązki. Federacja WBO nałożyła na Antka obowiązek walki z Ołeksandrem Usykiem, a starcie musi odbyć się w ciągu 6 miesięcy. IBF z kolei przypomina, że pretendentem do pasa mistrzowskiego jest Kubrat Pulew, a to oznacza obowiązkową kolejną walkę. Gdyby AJ chciał szybko walczyć z Wilderem to część swoich pasów musiałby wakować, a on tego nie chce. Zresztą kto chciałby dobrowolnie pozbawiać się pasów mistrzowskich?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi