Pioters 767 #1 Napisano 21 Lutego 2021 (edytowane) Edytowane 31 Lipca 2023 przez Pioters 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jackm 9619 #2 Napisano 21 Lutego 2021 Wysłane z mojego SM-N970F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jackm 9619 #3 Napisano 21 Lutego 2021 Wysłane z mojego SM-N970F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariaczi 1638 #4 Napisano 6 Marca 2021 (edytowane) Dobry temat S20FE 5G Edytowane 6 Marca 2021 przez mariaczi 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
evilym 7720 #5 Napisano 11 Marca 2021 Takie pytanko. Codziennie nosicie ze sobą nóż i latarkę? 2 Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariaczi 1638 #6 Napisano 12 Marca 2021 (edytowane) Ja tak. Nie ruszam się bez tego z domu. Na okres jesienno zimowy mocniejszy sprzęt zasilany 18650 na lato coś mniejszego zazwyczaj na cr123. Latarka to latarka, ale jak bez noża a szczególnie bez toola sobie przez cały dzień poradzić? Edytowane 12 Marca 2021 przez mariaczi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
petruss 66511 #7 Napisano 12 Marca 2021 Bez latarki niekoniecznie, ale jakiś nóż/nożyk mam prawie zawsze. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 85243 #8 Napisano 12 Marca 2021 22 godziny temu, evilym napisał(-a): Takie pytanko. Codziennie nosicie ze sobą nóż i latarkę? Hehe i jeszcze termos oraz gotowane jajka 😜 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 70517 #9 Napisano 12 Marca 2021 Nóż mam zawsze przy sobie. 1 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
evilym 7720 #10 Napisano 12 Marca 2021 @mariaczi Nie bardzo kojarzę sytuację kiedy mi nóż jest potrzebny poza domem (kuchnia), biurem (wysuwany nożyk do przecięcia zafoliowanych przedmiotów) czy samochodem kiedy mam otworzyć lub zapakować jakąś paczkę, gdy mnie żona po Inpostach goni 😛 Ale żeby nosić przy tyłku cały czas to chyba zbędny przedmiot. Ale ja jestem minimalistą. W portfelu nawet monet nie mam 1 Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 85243 #11 Napisano 12 Marca 2021 4 minuty temu, evilym napisał(-a): @mariaczi Nie bardzo kojarzę sytuację kiedy mi nóż jest potrzebny poza domem (kuchnia), biurem (wysuwany nożyk do przecięcia zafoliowanych przedmiotów) czy samochodem kiedy mam otworzyć lub zapakować jakąś paczkę, gdy mnie żona po Inpostach goni 😛 Ale żeby nosić przy tyłku cały czas to chyba zbędny przedmiot. Ale ja jestem minimalistą. W portfelu nawet monet nie mam Dzięki likwidacji obowiązku papierów samochodowych oraz przejściu na płatności przez NFC, noszę tylko zegarek i komórkę. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariaczi 1638 #12 Napisano 12 Marca 2021 Też jestem minimalistą. EDC ograniczam właśnie do minimum. Nie noszę backupów. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
evilym 7720 #13 Napisano 13 Marca 2021 8 godzin temu, sanik napisał(-a): Dzięki likwidacji obowiązku papierów samochodowych oraz przejściu na płatności przez NFC, noszę tylko zegarek i komórkę. Portfel mam cienki, ale mam i raczej z niego nie zrezygnuję. Mimo że prawie zawsze płacę kartą, to źle się czuję gdy nie mam przy sobie 5 stówek w gotówce. 0 Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariaczi 1638 #14 Napisano 15 Marca 2021 3 godziny temu, nicon napisał(-a): Ale latarka codziennie? Wracasz do domu 10km pieszo przez tajgę? xD Kilka km samochodem. Latarka to podstawa idei EDC. W pracy gdzieś przyświecić w zakamarkach, po ciemku płyn do spryskiwaczy uzupełnić. Niedawno potrąconego rowerzystę ogarniałem, bez latarki było by słabo. Tak codziennie mam przy sobie latarkę. W kieszeni. Noszę spodnie z dużą ilością kieszeni...😄 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
evilym 7720 #15 Napisano 15 Marca 2021 15 minut temu, mariaczi napisał(-a): Kilka km samochodem. Latarka to podstawa idei EDC. W pracy gdzieś przyświecić w zakamarkach, po ciemku płyn do spryskiwaczy uzupełnić. Niedawno potrąconego rowerzystę ogarniałem, bez latarki było by słabo. Tak codziennie mam przy sobie latarkę. W kieszeni. Noszę spodnie z dużą ilością kieszeni...😄 No jak się nosi bojówki czy plecak to łatwiej o taki zestaw edc. W pracy muszę wyglądać względnie elegancko więc mogę sobie pozwolić tylko na portfel, klucze i telefon. Ale za to mam torbę na lapka, gdzie mam zdecydowanie większą ilość gadżetów Power bank, pendrivy, śrubokręt, kabel USB, kabel sieciowy, nożyk itp itd. Dużo rzeczy które mogą mi się przydać w ciągu dnia pracy. Tylko że w sumie nie zawsze mam ją przy sobie. A po pracy to w ogóle... 0 Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wostok111 5146 #16 Napisano 3 Kwietnia 2021 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 85243 #17 Napisano 23 Kwietnia 2021 😀 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach