Mateo 8665 #1 Napisano 9 Sierpnia 2021 Tak się zastanawiam... El Primero 410 czy Chronomaster 1969? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Balansujący Na Osi 1224 #2 Napisano 9 Sierpnia 2021 Na tak postawione pytanie odpowiedź Może być tylko jedna, wybierz ten który bardziej ci się podoba Ja wybrałym El Primero ale taki bez dziurki w tarczy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jędrula.wawa 1327 #3 Napisano 9 Sierpnia 2021 3 minuty temu, Balansujący Na Osi napisał(-a): Ja wybrałym El Primero ale taki bez dziurki w tarczy Dokładnie ! Te dziurki z daleka pachną fajansiarstwem Nawiasem mówiąc Zenith jeszcze produkuje klasyczne zegarki czy już tylko same chronografy z udziwnieniami ? 0 "Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 9240 #4 Napisano 9 Sierpnia 2021 Nie wiem jak duza masz reke ale 42 mm z dziura to straszny placek. Wariant z wiecznym kalendarzem jakis taki blady jak dla mnie - jestem fanem 3 sub-tarczek w kolorze. Bierz co ci sie podoba bardziej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mateo 8665 #5 Napisano 9 Sierpnia 2021 40 minut temu, Balansujący Na Osi napisał(-a): Na tak postawione pytanie odpowiedź Może być tylko jedna, wybierz ten który bardziej ci się podoba Ja wybrałym El Primero ale taki bez dziurki w tarczy Ja też bym wolał bez dziurbillona ;-) Akurat te dwa są w dobrej cenie. Przymierzę oba i zobaczę. Skłaniam się do 410. 34 minuty temu, Jędrula.wawa napisał(-a): Dokładnie ! Te dziurki z daleka pachną fajansiarstwem Nawiasem mówiąc Zenith jeszcze produkuje klasyczne zegarki czy już tylko same chronografy z udziwnieniami ? Produkuje choćby klasyczne Elite... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 74591 #6 Napisano 9 Sierpnia 2021 3 minuty temu, Mateo napisał(-a): Ja też bym wolał bez dziurbillona 😉 Akurat te dwa są w dobrej cenie. Przymierzę oba i zobaczę. Skłaniam się do 410. Nie kupuj tylko dlatego, że jest fajna promocja. Nie popełniaj tego błędu. Z tej dwójki żaden. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mateo 8665 #7 Napisano 9 Sierpnia 2021 2 minuty temu, mario1971 napisał(-a): Nie kupuj tylko dlatego, że jest fajna promocja. Nie popełniaj tego błędu. Z tej dwójki żaden. Wiem, musi się podobać. Skłaniam się ewentualnie do białego z pełnym kalendarzem. Nie mam nic z taką komplikacją a zegarem na zdjęciach mi się podoba. Zobaczę na żywo. Dzięki za opinie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 44527 #8 Napisano 9 Sierpnia 2021 2 godziny temu, mario1971 napisał(-a): Nie kupuj tylko dlatego, że jest fajna promocja. Nie popełniaj tego błędu. ... Pełna zgoda. Z tej dwójki jakbym musiał to jedynka. Choć słaba jest. Zenith ma inne piękne zegary. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mateo 8665 #9 Napisano 9 Sierpnia 2021 50 minut temu, Dorian06 napisał(-a): Pełna zgoda. Z tej dwójki jakbym musiał to jedynka. Choć słaba jest. Zenith ma inne piękne zegary. A co byś kupił z Zenitha, tak z ciekawości? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 44527 #10 Napisano 9 Sierpnia 2021 Podoba mi się bardzo defy, stratos, "klasyczne" chrono z kolorowymi subtarczami i "Daytona". 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zeno 319 #11 Napisano 9 Sierpnia 2021 6 godzin temu, Mateo napisał(-a): Skłaniam się do 410. I - jak dla mnie - to bardzo dobrze się skłaniasz Technicznie najlepszy werk świata, a fazy Księżyca dodają odrobiny magii. Ale jeśli już go sobie sprawisz, to co dalej? 0 Ale Tudora to Ty szanuj! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArtiGarnek 95 #12 Napisano 9 Sierpnia 2021 Też widziałem te dobre promocje w Aparcie ale musisz odpowiedzieć sobie na pytanie czy rozważasz je przez tą promocję czy dla nich samych? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mateo 8665 #13 Napisano 9 Sierpnia 2021 2 godziny temu, Zeno napisał(-a): I - jak dla mnie - to bardzo dobrze się skłaniasz Technicznie najlepszy werk świata, a fazy Księżyca dodają odrobiny magii. Ale jeśli już go sobie sprawisz, to co dalej? Lista "co dalej" jest długa, niestety... 23 minuty temu, ArtiGarnek napisał(-a): Też widziałem te dobre promocje w Aparcie ale musisz odpowiedzieć sobie na pytanie czy rozważasz je przez tą promocję czy dla nich samych? El Primero zawsze mi się podobały. Myślałem o klasycznym El Primero Chronograph z kolorami, ale 410 też mi się podoba (na zdjęciach, na żywo nie widziałem jeszcze) Podobał mi się też Chronomaster Original, ale po przymiarce uważam że jest zbyt mały. Dzięki za studzenie zapału 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Balansujący Na Osi 1224 #14 Napisano 9 Sierpnia 2021 Jak nie widziałeś na żywo to musisz to zrobić koniecznie. Wtedy wybór będzie łatwiejszy ale stawiam na El Promero 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
muzofan 127 #15 Napisano 10 Sierpnia 2021 Ja wybrałem opcję z dziurbillonem i jestem mega zadowolony. Może taki koślawy mam gust 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mateo 8665 #16 Napisano 10 Sierpnia 2021 13 godzin temu, Balansujący Na Osi napisał(-a): Jak nie widziałeś na żywo to musisz to zrobić koniecznie. Wtedy wybór będzie łatwiejszy ale stawiam na El Promero Czekam na dostępność w Warszawie. Ale wydaje mi się ciekawy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mateo 8665 #17 Napisano 10 Sierpnia 2021 4 godziny temu, muzofan napisał(-a): Ja wybrałem opcję z dziurbillonem i jestem mega zadowolony. Może taki koślawy mam gust To pochwal się zdjęciem... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zeno 319 #18 Napisano 10 Sierpnia 2021 18 godzin temu, Mateo napisał(-a): Lista "co dalej" jest długa, niestety... Ale zegarki, które są na niej, nie są od El Primero lepsze, są tylko droższe 0 Ale Tudora to Ty szanuj! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mateo 8665 #19 Napisano 10 Sierpnia 2021 Godzinę temu, Zeno napisał(-a): Ale zegarki, które są na niej, nie są od El Primero lepsze, są tylko droższe Mam zawsze problem z określeniem "lepszy" w odniesieniu do zegarków mechanicznych... Lepiej mierzy czas przecież kwarc za 10 złotych W sumie tak, są droższe albo mniej dostępne - zapisany jestem na dwa Rolexy; na liście też jest na razie niemożliwy do zrealizowania zakup PP Aquanaut (bo nie będę płacił flipperom 200% ceny sklepowej), grafenowy Hermes H08. A z dostępnych to jeszcze IWC Portugieser, Omega Seamaster (z ceramiki); jakiś klasyczny Luminor lub Radiomir; może Breitling Navitimer? A, i Blancpain Fifty Fathoms.... Jest z czego wybierać przez najbliższe 10 lat 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
muzofan 127 #20 Napisano 10 Sierpnia 2021 3 godziny temu, Mateo napisał(-a): To pochwal się zdjęciem... W klubie miłośników mechanizmu wrzuciłem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zeno 319 #21 Napisano 10 Sierpnia 2021 Godzinę temu, Mateo napisał(-a): Mam zawsze problem z określeniem "lepszy" w odniesieniu do zegarków mechanicznych... Lepiej mierzy czas przecież kwarc za 10 złotych Masz rację. El Primero - hi-beat, koło kolumnowe, chrono - to ostatni werk opracowany przed kwarcową rewolucją i mający ją zatrzymać. Późniejsze zegarki - w tym te, które wymieniłeś - to nic więcej jak odgrzewane kotlety, których cena zależy od irracjonalnych czynników. 0 Ale Tudora to Ty szanuj! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach