Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość kaczorr74

Renowacja koperty

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kaczorr74

Mam pytanko. Może ktos by mi powiedział jak przywrócic koperte do stanu świetności jeżeli chrom (lub nikiel) jest juz starty. Czy trzeba go zetrzeć do konca??? Jak to najlepiej zrobic? Gdzie pokryć nowa warstwą??? Mam blisko do Poznania lub Zielonej Góry. Może gdzieś tam??? Z góry dziękuje. :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chromowanie możesz zlecić w wielu miejscach w polsce. Bardzo często polecanym jest www.annpol.istore.pl . Wysyłasz do nich z pismem co mają zrobić, oni chromują i odsyłają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chcesz to zrobić sam poczytaj o galwanistyce. I nie próbuj tego co wyczytasz na tym na czym Ci zależy...

Proponowałbym dobrego zegarmistrza który albo sam się trudni galwanizowaniem albo ma kogoś kto to dobrze robi.

Ja swojego Poljot'a odebrałem od zegarmistrza na Placu Słonecznym w Łodzi i mogę polecić pokrycia chromowe właśnie tam.

Ty jednak raczej nie skorzystasz z powodu tych kilku kilometrów odległości...

nasciturus

nasciturus pro iam nato habetur, quotiens de commodis eius agitur

___

Poszukuję zegarków 24h (Pakety, etc.) oraz Slavy Medical za rozsądne pieniądze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość kaczorr74

Dzięki koledzy za podpowiedz. spróbuje coś znależć. A ile takie chromowanie mniej więcej kosztuje???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dobrze znajdziesz to między 30, a 50 jeżeli trafisz gorzej to mogą policzyć i 150. Zależy jeszcze w jakim stanie jest koperta i ile pracy z nią będą mieć. Jak sam przygotujesz do chromu to wiadomo będzie taniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość kaczorr74

No właśnie. Ale jak ja przygotować. Proszę o instrukcje???!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja oddaje swoje koperty do galwanizerni i robią po 15zł za sztukę z polerowaniem dekla.

Jeśli zaadoptujesz psa, to nie zmienisz tym świata, ale cały świat zmieni się dla tego psa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wysłałem kopertę do Głowackich na Złotą.Wczoraj wróciła do mnie-dobra robota,jestem zadowolony.Zapłaciłem 73 PLN.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jeśli chcesz to zrobić sam poczytaj o galwanistyce. I nie próbuj tego co wyczytasz na tym na czym Ci zależy...

Proponowałbym dobrego zegarmistrza który albo sam się trudni galwanizowaniem albo ma kogoś kto to dobrze robi.

Ja swojego Poljot'a odebrałem od zegarmistrza na Placu Słonecznym w Łodzi i mogę polecić pokrycia chromowe właśnie tam.

Ty jednak raczej nie skorzystasz z powodu tych kilku kilometrów odległości...

Witam

Jestem ciekaw ile kosztowało zrobienie Twojego zegarka, ja mam Atlantica i koperta aż sie prosi zęby ja odnowić, ale mam problemy finansowe i szukam speca za rozsądną cenę.

Mam jeszcze Lanco automata do remontu mechanizmu.

jeżeli możecie mi kogoś polecić w Lodzi, to będę niezmiernie wdzięczny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak chcę mieć dobrze i szybko odnowioną kopertę to sam ją przygotowuję. Usuwanie starych powłok, ewentualne naprawy i polerowanie. Przygotowaną zakład galwanizerski chętnie pokrywa i nie ma obawy o uszkodzenie. Zwykła renowacja nie zniszczonej koperty za 30 netto to moim zdaniem rozsądna cena. Jak ktoś chce wszystko sam zrobić to też jest możliwe, ale trzeba mieć trochę wyposażenia, trochę umiejętności i już.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Gato

Jak nie umiesz chromować sam lepiej nie próbuj bo zniszczysz kopertę i szkoda będzie spora. Chyba że masz zegarek na którym Ci nie zależy i chcesz trochę poeksperymentować z galwanizacją i chromowaniem. Ja ponieważ nie umiem, zlecam to wszystko fachowcowi. Polecam Ci zakład zegarmistrzowski Pana Piotra Kowala w Krakowie, ul. Basztowa 17, tel: 0698-619-749. Robiłem juz tam 8 kopert i wyszły doskonale. Koszt to 30 zeta. Efekt po chromowaniu wychodzi super. Zadzwoń i sie skontaktuj z Panem Piotrem. Z tego co wiem wysyłasz koperte pocztą i po wykonaniu chromowania dostajesz też pocztą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem niedawno na alegro ok 50 letnią delbanę, która swój wiek maiała wypisany na kopercie. Zakup był podyktowany chęcią zdobycia doświadczenia w renowacji. a przebiegało ta tak dekiel przeszlifowany przez jubilera za 2zł (słownie dwa złote) efekt jak nowy. Koperta niklowana w warsztacie za 10 zł (następną zrobię lepiej), tarczę czyściłem sam na podstawie informacji zdobytych na forum w sumie efekt końcowy na 4. Zdjęcia muszę jeszcze pocwiczyc sztukę fotografi a przede wszystkim zrobic je przy świetle dziennym co jest o tyle trudne, że późno wracam do odmu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.