Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
GiovanniGiorgio

serwis automata RADO Warszawa poszukiwany

Rekomendowane odpowiedzi

Szanowni, 

Jestem tu nowy, od dziecka jestem fanatykiem szwajcarów, 5 lat temu kupiłem sobie automata RADO Coupole, z tego co słyszałem warto automaty serwisować.

Ostatnio mam wrażenie że zegarek minimalnie się spóźnia więc tym bardziej postanowiłem się tym zająć.

Zadzwoniłem do oficjalnego serwisu Swatch Group na Marynarskiej w Warszawie i spadłem z krzesła - za serwis tego zegarka (zapłaciłem w Kruku za niego 4400pln) życzą sobie 990pln w tym nawet wymieniają wskazówki.....

Prawie 1/4 wartości zegarka za serwis, chyba ktoś na głowę upadł, wymieniać wskazówki w niewiele używanym szwajcarze.... mam kwarca Tissota PRC200 z 2006 roku, dużo używany i jest niezniszczalny.

Jaki (nieoficjalny) serwis automatów szwajcarów polecacie w stolicy?

Pozdrawiam,

Grzegorz

rado-coupole-classic-xl-white-dial-automatic-men_s-watch-r22877025_1.webp.crdownload

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wodolej
22 godziny temu, GiovanniGiorgio napisał(-a):

Zadzwoniłem do oficjalnego serwisu Swatch Group na Marynarskiej w Warszawie i spadłem z krzesła - za serwis tego zegarka (zapłaciłem w Kruku za niego 4400pln) życzą sobie 990pln w tym nawet wymieniają wskazówki.....

To nie jest szokująca cena, raczej normalna, pod warunkiem, że nie porysowaliby Ci koperty zegarka.

Sprawdź jeszcze Piękna 47.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Podobna zawartość

• Przez kob.kamil
      Witam, posiadam zegarek Breitling Colt z mechanizmem B17 (ETA 2824-2). Zegarek ma już 5 lat, więc postanowiłem oddać go do serwisu, skierowałem się do polecanego tutaj Pana Edmunda z Chorzowa (firma Chronos, autoryzowany serwis Omegi). Pan Edmund po zmierzeniu odchyłki dobowej, która wynosi około 3-4s na dobę, powiedział, że na obecną chwilę zegarek nie wymaga serwisu i należy wykonać go za około 2 lata. Tutaj pojawia się moje pytanie, czy serwis po 7 latach nie będzie zbyt późny? Spotkałem się z wieloma pozytywnymi opiniami na temat wspomnianego zegarmistrza, jednak wiem również że opóźnianie serwisu zegarka może mieć destrukcyjny wpływ na mechanizm, dlatego chciałbym poznać Wasze zdanie
    • Przez albiNOS 01
      Już jakiś czas temu wpadł mi do głowy taki pomysł:

Subkonto ,,Mój Zegarek". Tak nieco puszczając wodzę fantazji wyglądać mogło by to tak. Rejestrujemy każdy ze swoich zegarków. Wpisujemy wszelkie dane na jego temat, takie jak marka, model, rok produkcji, numer seryjny,który właściciel, dane techniczne, historia serwisowa, wymiana paska, szkiełka, zdjęcie, może byłaby dostępna w przyszłości wizualizacja zegarka. Obok wyświetlane są statystyki, takie jak ile czasu do kolejnego przeglądu, wymiany baterii. Potwierdzenie serwisu przez zarejestrowanego na forum zegarmistrza lub po prostu firmowy serwis. Taka trochę elektroniczna książka serwisowa ale i nie tylko.

Idąc dalej, aplikacja ,,Chód zegarka" czyli wpisujemy dowolną godzinę, minutę i sekundę, następnie gdy nasz zegarek wyświetli/pokaże taką właśnie godzinę, wciskamy ,,enter" i po chwili mamy już wynik jego dokładności chodu, również dodany do statystyk zegarka. Oczywiście bazowało by to na czasie oficjalnym, zależnym też oczywiście od  strefy czasowej, letni/zimowy.

Można by sobie porównać chód naszego do podobnego innego. Można by stworzyć katalog zegarków, do którego się podpinamy, od razu widać by było kto i ilu zarejestrowanych ma taki sam, jak jemu chodzi, czy ma jakieś problemy.

A może ktoś ma jakiś ciekawy pomysł. Wiem, wiem, znajdą się tacy, którzy powiedzą, że to nie potrzebne, głupie i do działu ,,żarty żartami" powinno trafić.

Więc nie pytam czy to głupi pomysł, bo skoro mój, to wiadomo, że ja go za głupiego nie uznam :-) Ja chętnie czyjeś czasomierze pooglądał bym.
    • Przez Encanto
      Zegarek z tym mechanizmem posiadam od ponad trzech lat, używany jest praktycznie codziennie i jestem z niego bardzo zadowolony. Ostatnio jednak zaczął późnić jakieś 15-20 s na dobę, oczywiście nie jest to nic niepokojącego, ale po domowej regulacji i przesunięciu śrubki regulacyjnej, stopniowo, aż do wartości maksymalnej na +, zegarek nadal późni.... tyle, że ok 3s na dobę. Sama wartość odchyłki jest dla mnie akceptowalna, ale dziwne, że opóźnia nadal pomimo skrajnej pozycji śrubki regulującej na plus. Czy wg was jest to już czas by oddać zegarek na przegląd i smarowanie?
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.