Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
dzapan

G-shock do pracy (1500zł)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Szukam analogowego, analogowo-cyfrowego G-Shocka, na co dzień, do pracy (kierowca zawodowy), obwód nadgarstka 20cm.

Zegarek musi być solarem, najlepiej radio controlled, dobrze żeby posiadał czytelną tarczę z podświetleniem.

Moje typy:

- GST-B300-1AER

- GST-W130BC-1A3ER

GST-B200B-1AER

Który z tych trzech, Waszym zdaniem jest wart zakupu, a może macie jakies inne propozycję? 

Używki odpadają.

Z góry dziękuję

Edytowane przez dzapan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@dzapan

Z G-shockami jest jak z Toyotą - nie ma złych modeli. Wszystkie zegarki, które podałeś spełnią swoje zadanie. Ja bym osobiście rozważył lekkie naciągnięcie budżetu

i popatrzył po stalowych modelach na brasolecie. Mają wszystko, co chcesz + wytrzymałość stali nie do przebicia. Np:

https://www.zegarek.net/zegarki-casio/zegarek-gmw-b5000gd-1er?gclid=CjwKCAjwoduRBhA4EiwACL5RPyymjhLAsm4b0SpWkZkCarQgo--RwCBxNz3jSc1lZMqo_CiSzA_CFhoCH0gQAvD_BwE

Natomiast jak budżet nierozciągalny to ta kostka:

https://www.zegarek.net/zegarki-casio/zegarek-gw-5000u-1er?gclid=CjwKCAjwoduRBhA4EiwACL5RP2i6GgKiTqwOt9TUy0Atup9bBMA-8yZAW2gqkamhJx_1W7EbK-OdTRoC8zMQAvD_BwE

Metalowa koperta pokryta bezelem z tworzywa, zakręcany dekiel. I też będzie dobrze. 

Edytowane przez Funky_Koval

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Funky_Koval

Szukam jednak analoga, analogowo-cyfrowego.

Poważnie rozważam coś z serii GST-B300 albo B200. Najlepiej na pasku, nie chcę bransolety. 

Edytowane przez dzapan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To GST-B200 polecam.

Nieco mniejszy od braci, świetnie leży na ręce i ...wygląda najlepiej z serii. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybór padł na GST-B300-1AER. Do końca nie mogłem się zdecydować czy b200 czy b300. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Podobna zawartość

• Przez chrapo
      Dzień dobry. 

Jakiś czas temu nabyłem w częściach moduł casio 5054 który pracuje w zegarku g-shock gw-3500. Mam problem z trzema sprężynkami ktore były osobno. Czy ktoś jest w stanie wskazać gdzie powinny sie znajdować?

• Przez Jogi
      Czołem, na sprzedaż dwa zegarki, moje osobiste. Od lat już leżą w szafie nieużywane, niech zaczną cieszyć kogoś innego.
      Za wymiany dziękuję - wyjątek mogę zrobić dla Hanharta Preventora (czarny) lub jakiegoś fajnego Damasko.
      Odbiór osobisty możliwy do końca miesiąca na Podkarpaciu, w najbliższy weekend prawdopodobnie będę w okolicach Nowego Targu.

1. Casio G-Shock DW-5900TH
      Zegarek kupiłem używany tutaj na forum. Jest to limitowana "świąteczna" edycja, praktycznie już niedostępna. Nigdy go nie otwierałem i nie widzę śladów, które mogłyby świadczyć o tym, że ktoś to kiedyś robił. Szkło czyste, na plastikowym bezelu lekka przycierka / wybłyszczenie na godzinie "9" oraz wybłyszczenie na pasku od klamerki (taki urok plastikowych zegarków), normalnie prawie niezauważalne. Na ręce miałem go ledwie kilka razy przez ostatnie 2 lata. Jest do niego cały fabryczny zestaw z japońskimi papierkami, puszką i kartonikiem. Poza tym najładniejszym zdjęciem, wszystkie zostały zrobione dzisiaj. W razie potrzeby mogę coś pstrykać w świetle dziennym.

- stan techniczny: 10 / 10
      - stan wizualny: 8 / 10
      - gwarancja: brak

Cena: 600 500 PLN + 20 PLN przesyłka (paczkomat lub kurier) - nie wysyłam za pobraniem.

2. SPRZEDANY
      ...
    • Przez enpa
      Witam, 
      sprzedam zegarek Casio G-Shock model GM-2100N-2AER.

Zegarek z wodoszczelnością 20BAR, mineralne szkło,  wytrzymała koperta wykonana z żywicy wzmocnionej karbonem pokryta metalem, pasek gumowy.
      Szerokość koperty to 44mm, grubość 12mm, świetnie się nosi, nawet na mniejszym nadgarstku ze względu na małą odległość między "uszami".
      Mechanizm: Kwarcowy, Japoński, kaliber Casio 5611.

Jeśli chodzi o funkcje, posiada: możliwość ustawienia 5 alarmów, podwójny illuminator(podświetlenie), lumę neobrite, stoper, wieczny kalendarz, timer, wiele stref czasowych.

Zakupiony w Polskim sklepie, posiadam dowód zakupu.

Stan oceniam na 9/10. Zegarek w niemalże idealnym stanie.
      Cena to: 639zł z wysyłką(kurier/paczkomat).
      Zapraszam również do zobaczenia zegarka na żywo w Zielonce pod Warszawą.

• Przez Mirmil
      Witam wszystkich. Ostatnio prosiłam o radę i się nie zawiodłam ,tata z zegarka jest bardzo zadowolony 😁 .Dziś chce prosić o radę i opinie czy warto kupić zegarek(tym razem dla męża) jaki i patrzyłam sobie na olx , chodzi mi o to czy wart jest ceny z ogłoszenia czy będzie mu długo służył i czy warto go kupić . Dla mnie najważniejsze że mieści się on w mym budżecie i naprawdę mi się podoba ,czyli mężowi też się spodoba 😁 link do ogłoszenia https://www.olx.pl/d/oferta/seiko-mod-tuna-prospex-antarctica-save-the-ocean-automat-diver-300m-CID87-IDXVw4O.html
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.