Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
softshell

Longines Conquest vs diver(??

Rekomendowane odpowiedzi

5 godzin temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

A mogłeś dostać taki fajny rabat... :P:lol:

no cóż, szkoda :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

A mogłeś dostać taki fajny rabat... :P:lol:

Może nie przeczuwał takiej oferty... ;). Swoją drogą też nie wiedziałem, że masz Formexa pod swoimi skrzydłami. Mam w planie, niestety na razie dalszym, kupić coś z ich produkcji. Field watch najbliżej cenowo, ale najbardziej podobają się 39.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
57 minut temu, Paulus57 napisał(-a):

Może nie przeczuwał takiej oferty... ;). Swoją drogą też nie wiedziałem, że masz Formexa pod swoimi skrzydłami. Mam w planie, niestety na razie dalszym, kupić coś z ich produkcji. Field watch najbliżej cenowo, ale najbardziej podobają się 39.

no nie przeczuwał. Na forum jestem świeży ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, softshell napisał(-a):

Jeśli firma powstała po 1945 to jeszcze się zastanowię nad Sinnem :)

Muszę tutaj sprostować: nie nazwa jest tutaj problemem sama w sobie. Jak pisałem wcześniej zegarek ten jest naprawdę ładny i mi się podoba. Uważam, że nazwa jest nietrafiona niestety z kilku powodów: budzi skojarzenia niestety obniżające jego własną rangę (Formex - jak firma o torebek, foremek czy innych ustrojstw). Szkoda, bo można brand nazwać Serica czy Baltic i brzmi to zupełnie inaczej. Problemem nie jest sufiks słowotwórczy -ex, taki sam jak w Rolexie. Z nazwami już tak jest, że nawet jak jest nietrafiona nazwa, np. Google, to można ją wypromować mając bardzo konkretny budżet. Jeśli budżetu nie ma, to prestiż marki trzeba budować za pomocą jakości, innowacji, oraz wielorakich działań marketingowych na wielu płaszczyznach równolegle, ale do tego potrzeba czasu. Dlatego tak, jak napisałem poprzednio: jeśli Formex dokona czegoś podobnego na wzór Rolexa (czego z ręką na sercu życzę), będzie to niepodważalny sukces firmy, która będzie mogła pozwolić sobie zarówno na kolejne innowacje techniczne, jak i jeszcze większą odwagę designerską. Ale zaznaczam, do tego potrzeba czasu i trzymam za Formexa kciuki, bo w konsekwencji tego na tym zyskuje tak samo firma, jak i klient.

Softshell sam odpowiedziałeś sobie na zadane w temacie pytanie. W określonym przedziale cenowym w grę tak na prawdę wchodzi głównie Longines, ja też wymienię swój "EW" na ten model. Moim skromnym zdaniem nie ma nic innego, co mogłoby z nim na tym szczeblu konkurować. Sinn jest świetny, ale brakuje mu tego czegoś i nawet nie wiem czego.. Może rezerwy chodu 😁.

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, Autor1984 napisał(-a):

Softshell sam odpowiedziałeś sobie na zadane w temacie pytanie. W określonym przedziale cenowym w grę tak na prawdę wchodzi głównie Longines, ja też wymienię swój "EW" na ten model. Moim skromnym zdaniem nie ma nic innego, co mogłoby z nim na tym szczeblu konkurować. Sinn jest świetny, ale brakuje mu tego czegoś i nawet nie wiem czego.. Może rezerwy chodu 😁.

czasem zadajemy pytania tylko po to, by podświadomie utwierdzić się we własnych przekonaniach. Może coś w tym jest?!;) Pozwól, że zapytam bo nie kojarzę za bardzo skrótu "EW", cóż to takiego?

Edytowane przez softshell

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, softshell napisał(-a):

Jeśli firma powstała po 1945 to jeszcze się zastanowię nad Sinnem :)

1961r :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Wydaje mi się, że pisałem w wątku o Formexie.

No cóż, wszystkiego nie da się śledzić. ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, softshell napisał(-a):

czasem zadajemy pytania tylko po to, by podświadomie utwierdzić się we własnych przekonaniach. Może coś w tym jest?!;) Pozwól, że zapytam bo nie kojarzę za bardzo skrótu "EW", cóż to takiego?

Everyday watch.

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi