pmwas 聽聽 9126 #1951 Napisano 3 Stycznia 聽 馃槨馃槨馃槨馃槨馃槨馃槨馃槨馃槨馃槨馃槨馃槨馃槨 0 Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
cordi7 聽聽 7926 #1952 Napisano 3 Stycznia UAZy nie gubia oleju, one znacza teren.聽Albo ze strachu, ze go rozkrecisz znowu popuscil - to tez realna mozliwosc. 聽 2 Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 9126 #1953 Napisano 3 Stycznia (edytowane) Szkoda, 偶e nie ma ju偶 takich og贸lnodost臋pnych kana艂贸w, bo sam bym zdj膮艂 os艂on臋 i sprawdzi艂 sk膮d cieknie i czy si臋 艣ruby mocuj膮ce misk臋 nie poluzowa艂y. Ko艂o pasowe jest suche, troszk臋 si臋 poci u g贸ry, ale po prawej (a wyciek ewidentnie z lewej), to pewnie na uszczelce miski.聽 聽 Straszna bida bez kana艂u...聽 Edytowane 3 Stycznia przez pmwas 0 Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
zadra 聽聽 1818 #1954 Napisano 3 Stycznia (edytowane) 19 godzin temu, pmwas napisa艂(-a): musz臋 powiedzie膰, 偶e pewnych rzeczy nie rozumiem.聽 On przecie偶 kilka dni temu mia艂 robiony ten r臋czny. Przeciez nie da艂o si臋 nie zauwa偶y膰, ze miska jest ca艂a w oleju a偶 po poduszk臋 skrzyni.聽 Ca艂y czas naprawiasz w tym samym warsztacie. Mnie nie dziwi, ze za kazdym razem dostrzegasz niedoci膮gni臋cia i niedom贸wienia. 聽Nie zg艂asza艂e艣 wycieku, to "nie widzieli"- zrobili swoje i poczekaj膮 az pojedziesz do nich naprawiac wyciek. 聽 Jaki mieliby interes w聽 napraWIENIU auta skoro wi臋kszy interes maj膮 w ci膮g艂ym napraWIANIU auta? 聽 Kwestia tego warsztatu by艂a juz wczesniej wielokrotnie poruszana i przed napraw膮 mostu, i po stwierdzeniu braku oleju przek艂adniowego, i po wymianie uszczelek, wa艂u, sprz臋g艂a... Ca艂y czas tak samo podchodz膮 do roboty a Ty za kazdym razem dziwisz si臋 bo "tym razem" mia艂es nadziej臋, ze juz b臋dzie dobrze.. 聽 Edytowane 3 Stycznia przez zadra 4 Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 9126 #1955 Napisano 3 Stycznia (edytowane) 3 godziny temu, zadra napisa艂(-a): Ca艂y czas naprawiasz w tym samym warsztacie. Mnie nie dziwi, ze za kazdym razem dostrzegasz niedoci膮gni臋cia i niedom贸wienia. 聽Nie zg艂asza艂e艣 wycieku, to "nie widzieli"- zrobili swoje i poczekaj膮 az pojedziesz do nich naprawiac wyciek. 聽 Jaki mieliby interes w聽 napraWIENIU auta skoro wi臋kszy interes maj膮 w ci膮g艂ym napraWIANIU auta? 聽 Kwestia tego warsztatu by艂a juz wczesniej wielokrotnie poruszana i przed napraw膮 mostu, i po stwierdzeniu braku oleju przek艂adniowego, i po wymianie uszczelek, wa艂u, sprz臋g艂a... Ca艂y czas tak samo podchodz膮 do roboty a Ty za kazdym razem dziwisz si臋 bo "tym razem" mia艂es nadziej臋, ze juz b臋dzie dobrze.. 聽 聽 Mo偶e i masz racj臋, ale to warsztat z generalnie dobrymi opiniami.聽 Z jednej strony mysl臋, czy by nie zmieni膰, a z drugiej obawiam si臋, 偶e jak zmieni臋 to mo偶e by膰 jeszcze gorzej.聽 Bo ja naprawd臋 nie wiem, czy z nimi jest co艣 nie tak, czy jednak z tym autem.聽 Mo偶e te偶 wyszli z za艂o偶enia, 偶e wprawdzie jest zawilgocone, ale p贸ki nie kapie, to spoko.聽 聽 呕ebym mia艂 tu bli偶ej kogo艣, komu mog臋 zaufa膰, a tu jestem w dok艂adnie tej samej sytuacji. Kto艣 inny b臋dzie mia艂 inny pomys艂, zn贸w to porozgrzebujemy i b臋dzie lepiej albo jeszcze gorzej. A jak gorzej, to us艂tsz臋, 偶e tamci tak spartolili, 偶e teraz to si臋 ju偶 nie da.聽 聽 Mnie aktualnie chodzi o to, 偶eby by艂 w miar臋 ogarni臋ty do sprzeda偶y, bo przecie偶 nie wystawi臋 auta, z kt贸rego kapie sobie rado艣nie olej silnikowy 馃う 聽 Chyba 偶e go tak sprzedam i mo偶e kto艣 inny go ogarnie sobie lepiej.聽 聽 Zobacz臋 co powiedz膮, bo jak to uszczelka miski, to - bior膮c pod uwag臋, 偶e inne ju偶 po wymieniane - mo偶e na ni膮 pora. Je艣li za艣 zn贸w leje z uszczelki pokrywy rozrz膮du, to mo偶na chyba uznac, 偶e powinno by膰 naprawione lepiej...聽 Edytowane 3 Stycznia przez pmwas 0 Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 9126 #1956 Napisano 3 Stycznia (edytowane) No i kicha z tym brakiem kana艂u, bo naprawd臋 wola艂bym sam poogl膮da膰 sk膮d to leje i wiedziec jaki jest problem, ni偶 zn贸w zostawia膰 im auto, 偶eby si臋 dowiedzie膰, 偶e to poluzowana 艣ruba.聽 Bo taki wyciek to mo偶e by膰 w zasadzie wszystko, od lu藕nej 艣ruby po p臋kni臋cia element贸w silnika...聽 Edytowane 3 Stycznia przez pmwas 0 Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
艂owca 聽聽 343 #1957 Napisano 3 Stycznia U nas聽s膮 kana艂y p艂atne za godzin臋 ok. 25 z艂/h. Mo偶e to jest jaki艣 pomys艂 na ma艂y problem ? 馃檪 1 Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 9126 #1958 Napisano 3 Stycznia (edytowane) Szuka艂em to znalaz艂em jeden w Katowicach za 99z艂/h. Ale luksusowo, bo podno艣nik.聽 Prawie ju偶 mia艂em dzwoni膰, ale ze bylem um贸wiony a - jakby akurat by艂 wolny -聽 i odzie偶 ma艂o robocza, to ju偶 zawioz艂em.聽 聽 Ale naprawd臋 mnie to ju偶 denerwuje. Ile razy w roku jedno auto mo偶e odwiedza膰 mechanik贸w?聽 Za ma艂o w nim ogarniam sam...聽 聽 A w instrukcji jest sporo. S膮 np momenty z jakimi dokr臋cac 艣ruby. Wszystkie. Nawet 艣ruby g艂owicy.聽 M贸wi臋 o instrukcji obs艂ugi, nie serwisowej 聽 Bo tak to nie wiesz, czy robi膮 wg instrukcji, z g艂owy, czy "na 3 yyy" Edytowane 3 Stycznia przez pmwas 0 Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
Admof 聽聽 2261 #1959 Napisano 4 Stycznia UAZ to chyba auto dla tych co sami d艂ubi膮 jednak 3 Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
zadra 聽聽 1818 #1960 Napisano 4 Stycznia 14 godzin temu, 艂owca napisa艂(-a): a godzin臋 ok. 25 z艂 聽 Ja raz mia艂em przyjemno艣膰 poprosi膰 o wjazd na zwyk艂ej SOP tam gdzie normalnie przegl膮dy sie robi..nie pami臋tam, chyba jakies auto ogl膮da艂em przed kupnem.. 呕adnego problemu z wjazdem, na kanale pozwolili samemu poogl膮da膰, a zap艂aci艂em za to 10z艂. Moze teraz ceny inne, ale wi臋cej ni偶 flaszka nie powinno kosztowac. 聽 1 Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 9126 #1961 Napisano 4 Stycznia (edytowane) 49 minut temu, Admof napisa艂(-a): UAZ to chyba auto dla tych co sami d艂ubi膮 jednak 聽 W sumie to najlepiej jak d艂uba膰 nie trzeba. S膮 znane egzemplarze, kt贸re - poza rdz膮 - sprawiaj膮 ma艂o problem贸w i 艂adnie grzecznie je偶d偶膮, a s膮 takie, 偶e jak ju偶 si臋 zacznie d艂uba膰, to nigdy si臋 nie ko艅czy.聽 聽 M贸j jest w艂a艣nie taki.聽 聽 Przypomn臋, 偶e rok temu rozciekl si臋 - 藕le zaprojektowany - kana艂 do napinacza rozrz膮du. Pisz臋 藕le zaprojektowany, bo niestety jest to wysokoci艣nieniowy kana艂 puszczony z bloku do pokrywy i uszczelniony bylejak膮 uszczelk膮, kt贸r膮 - jak poczyta膰 ruskie fora - cz臋sto szlag trafia.聽 聽 Zrobili, chwil臋 by艂o dobrze, miska by艂a sucha, po p贸艂 roku zacz臋艂o si臋 to poci膰, potem miska byla ju偶 ewidentnie zawilgocona, a teraz kapie.聽 聽 Ewidentnie przecieka z przodu, tzn z miejsca, gdzie ju偶 by艂o d艂ubane.聽 聽 Mam nadziej臋, 偶e to miejsce po艂膮czenia miski z pokryw膮 rozrz膮du, bo konieczno艣膰 ponownego demonta偶u pokryw po roku to by艂by jaki艣 absurd.聽 聽 Do tego warto zauwa偶y膰, 偶e uszczelniaj膮c pokryw臋 rozrz膮du zostawiamy star膮 uszczelk臋 miski.聽 Czyli ja tak my艣l臋, 偶e demonta偶 pokryw rozrz膮du powinien wi膮za膰 si臋 te偶 z demonta偶em miski i wymian膮 jej uszczelki. Bo przykr臋camy pokryw臋 rozrz膮du do starej uszczelki, a o ile wiem, z regu艂y po roz艂膮czeniu dw贸ch element贸w uszczelk臋 raczej si臋 daje now膮...聽 聽 I zn贸w wracamy do projektu silnika. Czemu napinacze s膮 w pokrywie a nie - jak we wszystkich innych silnikach, kt贸rych demonta偶 mo偶na 艣ledzi膰 np na YT - w bloku? Tylko in偶ynierowie ZMZ wiedz膮...聽 Edytowane 4 Stycznia przez pmwas 0 Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 9126 #1962 Napisano 4 Stycznia Poni偶ej wspomniana uszczelka: 聽 聽 聽 0 Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 9126 #1963 Napisano 4 Stycznia (edytowane) A je艣li kogo艣 interesuje temat faili projektowych, tu jest to dok艂adnie pokazane: 聽 聽 Pomijaj膮c kwesti臋 z jak膮 gracj膮 pan szoruje "kriszk膮" po pod艂o偶u, to wida膰, 偶e to jest zaprojektowane naprawd臋 beznadziejnie. Nawet ta szczelina w kanale jest od zewn臋trznej i ci艣nienie oleju wypycha ten oderwany fragment uszczelki. Tak by艂o i mnie. Tak jest u pana.聽 聽 聽 Ciekawe tylko, 偶e przez tyle lat nikomu nie chcia艂o si臋 tego poprawi膰.聽 Ruska technika. Nawet pan pokazuje, 偶e je艣li kto艣 ju偶 puszcza kana艂 olejowy do pokrywy, to jest tam wyfrezowany rowek na porz膮dn膮 uszczelk臋. A nie takie 馃挬 聽 Oczywi艣cie co niekt贸rzy polscy spece od UAZ贸w twierdz膮, 偶e to rzadka usterka, ale wida膰 nie wiedz膮, co to YT 聽 Edytowane 4 Stycznia przez pmwas 0 Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
zadra 聽聽 1818 #1964 Napisano 4 Stycznia 29 minut temu, pmwas napisa艂(-a): 聽 聽przez tyle lat nikomu nie chcia艂o si臋 tego poprawi膰 A po co? I tak kupi膮.. 0 Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 9126 #1965 Napisano 4 Stycznia (edytowane) 10 minut temu, zadra napisa艂(-a): A po co? I tak kupi膮.. 聽 W艂a艣nie. Gdzie艣 nawet by艂 artyku艂 o fatalnej jako艣ci Patriot贸w dostarczanych ruskiej armii (za zdj臋ciem ruskiego 偶o艂nierza z oderwanym lewarkiem w r臋ce) i tam w艂a艣nie poruszany kwesti臋, 偶e ta bylejako艣膰 wynika chyba z braku konkurencji. Edytowane 4 Stycznia przez pmwas 0 Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 9126 #1966 Napisano 6 Stycznia (edytowane) Kurna, te auta s膮 przejajeczne.聽 Pojecha艂em na stacj臋, zatankowa艂em.聽 聽 Wsiadam - bum. B艂膮d ABS, check engine, kontrolka hamulc贸w i pr臋dko艣ciomierz nie dzia艂a. Zjecha艂em na bok, wy艂膮czy艂em, w艂膮czy艂em jeszcze raz - wszystko znik艂o, dzia艂a normalnie.聽 Pr臋dko艣ciomierz te偶.聽 聽 Fakt - jest ca艂y wilgotny, mo偶e dlatego.聽 聽 Ogolnie poje藕dzi艂em na 艣niegu, potestowa艂em nap臋dy, wszystko dzia艂a fajnie.聽 聽 Zapina si臋, wypina, nie wypada, jest git.聽 聽 Na szcz臋艣cie p艂ynu z uk艂adu ch艂odzenia ubywa mu bardzo powolutku na postoju, czyli gdzie艣 si臋 poci, a nie spala 聽 Jutro rano jedzie do blacharzy. 聽 Mam nadziej臋, 偶e ten b臋dzie szcz臋艣liwszy ni偶 tamto wiecznie zepsute bidactwo.聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 Edytowane 6 Stycznia przez pmwas 0 Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 9126 #1967 Napisano 6 Stycznia (edytowane) Tak sobie patrz臋 z okna...聽 聽 聽 Pi臋kne jest to auto. Naprawd臋 jest cudo.聽 聽 I wiecie.... B臋dzie dobry, to super, b臋dzie beznadziejny jak ten czarny, to trudno. Jest czym je藕dzi膰, a to jest auto, kt贸re sobie wymarzy艂em, nawet je艣li to obiektywnie bezsensowne.聽 聽 Wymarzy艂em, zam贸wi艂em, czeka艂em tyle lat i w ko艅cu mam. I wiecie... Z 偶ycia te偶 trzeba co艣 mie膰, nawet jak 艣wiat si臋 puka w g艂ow臋...聽 Edytowane 6 Stycznia przez pmwas 3 Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
beniowski 聽聽 8486 #1968 Napisano 6 Stycznia 1 godzin臋 temu, pmwas napisa艂(-a): Wsiadam - bum. B艂膮d ABS, check engine, kontrolka hamulc贸w i pr臋dko艣ciomierz nie dzia艂a. Zjecha艂em na bok, wy艂膮czy艂em, w艂膮czy艂em jeszcze raz - wszystko znik艂o, dzia艂a normalnie.聽 聽 Ten cud ruskiej techniki ma ABS? Nie m贸w mi 偶e pewnie jeszcze ma poduszki powietrzne馃槀. 0 Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 9126 #1969 Napisano 6 Stycznia (edytowane) 1 minut臋 temu, beniowski napisa艂(-a): Ten cud ruskiej techniki ma ABS? Nie m贸w mi 偶e pewnie jeszcze ma poduszki powietrzne馃槀. 聽 Nie i ca艂e szcz臋艣cie, bo by randomowo wybucha艂y podczas jazdy. Ale ABS ma. Czarny nie...聽 聽 Zreszt膮 to chyba niedobrze, 偶e ma. Ja lubi臋 te zablokowane ko艂a na lodzie, a to tylko kolejna rzecz, kt贸ra mo偶e si臋 zepsu膰.聽 Edytowane 6 Stycznia przez pmwas 0 Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 9126 #1970 Napisano 7 Stycznia Ech... Oczywi艣cie w warsztacie jak pies do je偶a, wida膰 偶e niepokoi ich nietypowa robota.聽 聽 Grunt, 偶e jest prosta, na pewno dadz膮 rad臋.聽 Obdzwoni艂em te偶 sklepy w poszukiwaniu szyby - ni ma. Trzeba b臋dzie dorobi膰, ale to prosta szyba...聽 聽 0 Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 9126 #1971 Napisano 7 Stycznia A, i oczywi艣cie w serwisie na m贸j pomys艂 dorobienia szyby zrobili takie oczy, jakbym im kaza艂 w kosmos tym UAZem polecie膰. Maj膮 popyta膰, ale pierwsze s艂ysz膮.聽 Sko艅czy si臋 tak, 偶e mi to pomaluj膮, wstawi膮, a szyb臋 sam ogarn臋, ju偶 nawet rozmawia艂em.聽 Oczywi艣cie to p艂aska szyba, wi臋c problem mo偶e by膰 ew. z uszczelk膮, bo z sam膮 szyb膮 偶aden...聽 0 Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 9126 #1972 Napisano 9 Stycznia (edytowane) Przeci膮gnie si臋.聽 Plan jest taki, 偶e wezm臋 klap臋, dorobi臋 szyb臋 i przywioz臋 im klap臋 z pasuj膮c膮 szyb膮. W sumie to mog艂em to sam wymy艣li膰, ale nie my艣la艂em, 偶e dorobienie p艂askiej szyby to taka abstrakcja 馃樁 聽 Zreszt膮 - nie pali si臋. I tak nie planuj臋 je藕dzi膰 nim po soli... Przynajmniej nie tej zimy, bo potem - jak ju偶 sprzedam czarnego - pewnie i tak b臋d臋...聽 Edytowane 9 Stycznia przez pmwas 0 Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
zadra 聽聽 1818 #1973 Napisano 9 Stycznia Oczywi艣cie, b臋dzie to szyba samochodowa tzw "hartowana" albo klejona a nie zwyklak okienny ? 聽 Od biedy m贸g艂by艣 z plexiglasu dorobi膰 nawet samodzielnie.. 0 Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 9126 #1974 Napisano 9 Stycznia 6 minut temu, zadra napisa艂(-a): Oczywi艣cie, b臋dzie to szyba samochodowa tzw "hartowana" albo klejona a nie zwyklak okienny ? 聽 Od biedy m贸g艂by艣 z plexiglasu dorobi膰 nawet samodzielnie.. 聽 Tak, hartowana. Pe艂na profeska 0 Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach
pmwas 聽聽 9126 #1975 Napisano 10 Stycznia Zawioz艂em. Czekam 0 Mi艂ego dnia! Udost臋pnij t臋 odpowied藕 Odno艣nik do odpowiedzi Udost臋pnij na innych stronach