Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
renkos

Czy to oryginalny zegarek? hugo boss

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Dostałem zegarek na prezent Hugo Boss, niestety na stronie producenta nie ma możliwości sprawdzenia po nr seryjnym. 

spacer.pngspacer.pngspacer.pngspacer.png

Edytowane przez renkos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
30 minut temu, renkos napisał(-a):

Witam. Dostałem zegarek na prezent Hugo Boss, niestety na stronie producenta nie ma możliwości sprawdzenia po nr seryjnym. 

spacer.pngspacer.pngspacer.pngspacer.png

W tym przypadku oryginal i podrobka beda podobnej jakosci 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby :) Pytanie dotyczy oryginalności zegarka a nie jego jakości...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, renkos napisał(-a):

Darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby :) Pytanie dotyczy oryginalności zegarka a nie jego jakości...

Prawdopodobnie jest to oryginał, ponieważ kopiowanie tej marki akurat jest mało opłacalne.

Jak się można było spodziewać pytanie o zegarek modowy (tzn. takie,które są firmowane markami produkującymi głównie odzież), sprowokuje kogoś do przynajmniej lekkiej złośliwości. 

Zegarek modowy ma zwykle nieco zawyżoną cenę w stosunku do jego jakości, ale skoro go nie kupowałeś, to dobrze, nawet podwójnie. Raz, że to nie Ty przepłaciłeś, dwa, że ktoś nie skąpił na prezent. Po trzecie(!?), zwykle spełniają swoją funkcję (miernik czasu) a więc nie masz w zasadzie powodu do narzekania. Musisz tylko pamiętać, by nie narażać go na kontakt z wodą, bo 3 atm oznaczają, że nie toleruje jej nawet w minimalnych ilościach. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi o to, że boss nie jest firmą zegarkową i w zasadzie poza napisem boss żadnej „wartości” ze sobą nie niesie. 
„Wartości” czy to materialnej, czy to zegarmistrzowskiej. Nie wiem czy są specjaliści zajmujący się odróżnianiem podróbek produktów tego typu.

Jeśli nie masz zastrzeżeń od strony estetycznej oraz odmierza czas, to jest dobrze. 

"Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdjęcia nie są najlepsze, ale nic nie wskazuje na to, żeby nie był oryginalny.

Zresztą sam sobie porównaj z pomocą linku poniżej, czy w rękach trzymasz taki sam zegarek.

https://www.watchshop.com/watches/hugo-boss-watch-1513731.pdp

A kolega ma poniekąd rację. Dobra (podkreślam dobra) podróbka byłaby niewiele tańsza w produkcji niż oryginał. Jak ktoś takie podróbki potrafi robić, to nie podrabia raczej zegarków Hugo Boss tylko Rolexy i Omegi.

Z logo Hugo Boss prędzej trafisz na podróbkę koszulki albo majtek niż zegarka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazłem zdjęcia tego samego modelu i tył troszkę się różni, stąd moje pytanie, czy to może być podróbka. 

spacer.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, renkos napisał(-a):

Znalazłem zdjęcia tego samego modelu i tył troszkę się różni, stąd moje pytanie, czy to może być podróbka. 

spacer.png

Pewnie liczby z niższego rzędu różnią się, bo może produkowane były w innej fabryce. Takie zegarki są zamawiane hurtowo u różnych producentów według podanego wzoru i dodawany jest znak firmowy zamawiającego, w tym wypadku Hugo Boss. Kto to robił, zdradzają zapewne tajemnicze 10.549.068 albo 10.761.140. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, sviety napisał(-a):

W tym wypadku to jest duża szansa, że podróbka będzie lepszej jakości od oryginału. Nie masz się czym martwić ...nikt nie zauważy.

Zadałem konkretne pytanie i oczekuje odpowiedzi, a zmartwień nie mam :)  Rozumiem, że mam podesłać ten wątek osobie, która kupiła zegarek z dobrą intencją, aby poczytała jaką gafę popełniła, bo mogła kupić go na bazarze? :D  Czekam, aż ktoś napisze, że lepiej było kupić zegar z kukułką i dorobić pasek na rękę i też byłby lepszy od Bossa ✌️ 

Dziękuję osobom, które odpowiadają merytorycznie! A dogryzaczo-mądralom dziękuję, można się pośmiać😎 Jak to mówią, mowa jest srebrem... czy jakoś tak 🤐

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, renkos napisał(-a):

Zadałem konkretne pytanie i oczekuje odpowiedzi, a zmartwień nie mam :)  Rozumiem, że mam podesłać ten wątek osobie, która kupiła zegarek z dobrą intencją, aby poczytała jaką gafę popełniła, bo mogła kupić go na bazarze? :D  Czekam, aż ktoś napisze, że lepiej było kupić zegar z kukułką i dorobić pasek na rękę i też byłby lepszy od Bossa ✌️ 

Dziękuję osobom, które odpowiadają merytorycznie! A dogryzaczo-mądralom dziękuję, można się pośmiać😎 Jak to mówią, mowa jest srebrem... czy jakoś tak 🤐

Jak to mówią, słabe jest poprawianie sobie samopoczucia kosztem innych. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie sądzę żeby Boss produkował zegarki, więc prawdopodobnie zamawia je tam gdzie taniej, czyli u chińczyka z południa albo u chińczyka z północy, albo też u Cartiera. Rozrzut może być więc w każdym z tych przypadków zarówno co do jakości jak  i formy wykonania. Z tego powodu żaden magik nie odpowie na Twoje pytanie bo tu nie ma standardu dla danego modelu do którego można się odnieść. Wróżenie z fusów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, renkos napisał(-a):

Masz dokumenty tego zegarka, w tym podbitą kartę gwarancyjną? Jeśli nie, spytaj gdzie dokonano zakupu i będziesz mógł szybciej dokonać weryfikacji. 

Ja osobiście uwielbiam markę Hugo Boss, a jej produkty noszę na co dzień! 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, Paulus57 napisał(-a):

Jak to mówią, słabe jest poprawianie sobie samopoczucia kosztem innych. 

Komentarz mój nie tyczył się Ciebie, tylko cytowanego kolegi, który jak widzę już usunął swoją odp.

Uważam, że parę osób tutaj poprawia sobie swoje samopoczucie "dolewając oliwy do ognia" i łechcąc ego poprzez swoje uszczypliwości.

Gdyby to jeszcze był mój świadomy zakup, ludzie to prezent;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, mario1971 napisał(-a):

Masz dokumenty tego zegarka, w tym podbitą kartę gwarancyjną? Jeśli nie, spytaj gdzie dokonano zakupu i będziesz mógł szybciej dokonać weryfikacji. 

Ja osobiście uwielbiam markę Hugo Boss, a jej produkty noszę na co dzień! 

Dziękuję za odpowiedź. Tak, mam dokumenty, karta gwarancyjna jest dołączona, ale nie jest podbita. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.