Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Laponek

Tag Heuer Aquagraph

Rekomendowane odpowiedzi

Poproszę o opinię. Czy to oryginalny zegarek?

Tag Heuer Divers Chronograph; Aquagraph; Good Condition - Picture 2 of 9

Tag Heuer Divers Chronograph; Aquagraph; Good Condition - Picture 7 of 9

Tag Heuer Divers Chronograph; Aquagraph; Good Condition - Picture 8 of 9

Tag Heuer Divers Chronograph; Aquagraph; Good Condition - Picture 9 of 9

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z zewnątrz wszystko sie zgadza. Dekielek troche przekręcony, ktos zaglądał do środka. Orginal lub świetna replika. 

1 godzinę temu, Laponek napisał(-a):

Poproszę o opinię. Czy to oryginalny zegarek?

Tag Heuer Divers Chronograph; Aquagraph; Good Condition - Picture 2 of 9

Tag Heuer Divers Chronograph; Aquagraph; Good Condition - Picture 7 of 9

Tag Heuer Divers Chronograph; Aquagraph; Good Condition - Picture 8 of 9

Tag Heuer Divers Chronograph; Aquagraph; Good Condition - Picture 9 of 9

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, Bumcykcyku napisał(-a):

…lub świetna replika. 

Nie ma czegoś takiego jak „świetna replika”! Jest podróbka. Proszę, na forum nie używajmy słów, którymi posługują się sprzedawcy podróbek, aby „zalegalizować” swój trefny towar.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiadomym jest, ze podróbka = replika 🥴 ten wpis nikogo nie miał obrażać.  Tylko zasugerować, że przy droższych zegarkach, zawsze jest ryzyko kupna podrobionego egzemplarza. Sprzedawca powinien upewnić kupującego co do oryginalności np. dowodem zakupu 😉 Pozdrawiam.

14 minut temu, Wacor napisał(-a):

Nie ma czegoś takiego jak „świetna replika”! Jest podróbka. Proszę, na forum nie używajmy słów, którymi posługują się sprzedawcy podróbek, aby „zalegalizować” swój trefny towar.

Edytowane przez Bumcykcyku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podróbka nie równa się replika!   Podróbki wykonuje złodziej, fałszerz, a repliki firma będąca właścicielem marki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po tych kiepskich zdjęciach na 95% można powiedzieć, że jest oryginalny.  Czy nr seryjny i oznaczenie modelu ktore powinny być na deklu zostały wyedytowane na zdjęciu, czy też ich tam nie ma? W tym modelu oryginalność najłatwiej jest sprawdzić po pinach spinajacych bransolete.

Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek jest oryginalny. W przeciwieństwie do obecnych modeli, Aquagraph nie był na 99% modelem podrabianym ( przynajmniej ja nigdy nie widziałem podróbki) 

Z uwagi na specyficzny mechanizm i wskazówki stopera, trudno byłoby zresztą zrobić podróbkę nie do odróżnienia od oryginalnego modelu. 

Kiedyś miałem (zwróć uwagę że z racji małej średnicy tarczy zegarek na ręku robi wrażenie rozmiaru 38-  39 mm 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytałem, że zdarzały się podróbki, które właśnie najłatwiej było odróżnić po karbie na pinie bransolety dzielącym go w stosunku 1/3 - 2/3. Podróbki miały podział 1/2 na 1/2.

Wracając do tego konkretnego egzemplarza osobiście bym go odpuścił. Kolega Laponek poszuka sobie jak wygląda oraz co zawiera pełny zestaw i tego zacznie szukać. Od razu uprzedzę, że łatwo nie będzie. Mi trafienie takiego zestawu (niestety bez instrukcji) w stanie NOS zajęło około 2 lata. Dodatkowo ten oferowany wygląda na polerowany (brak ostrych krawędzi na karbach, wokół zaworu helowego i pod spodem na karbach na deklu). Żółta uszczelka świadczy o drugiej połowie lat produkcji, wcześniejsze miały tę uszczelkę w kolorze czerwonym. Należy również wspomnieć o wadze - z bransoletą około 230g.

Pozostali koledzy za wyjątkiem Antiqariusa jak zwykle są megamerytoryczni i zamiast udzielić odpowiedzi: tak, jest oryginalny* nie, nie jest*, nie wiem, nie znam się*, sprzedam trzy koła do żuka lub nysy* (*niepotrzebne skreślić) jak zwykle raczą pier**lić o wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocą.

Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuje za pomoc. Zegarek kosztował tygodniówkę i ma służyć jako beater, więc nie mam dużych oczekiwań (choć podróbki bym nie zdzierżył). Chciałem spróbować, bo czytałem artykuły gdzie ludzie bardzo sobie go chwalą. Zegarek już zapłacony, jak przyjedzie to zrobię lepsze zdjęcia i tu wrzucę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, SzefSzefow napisał(-a):

No, no niezlych mamy tu expertow jesli po takich zdjeciach sa w stanie okreslic czy ten TH to oryginal 🙈

Gorzej, ze na podstawie takich opinii autor zaryzykowal swoje pieniadze.

Tak naprawdę to nic nie ryzykuję. Jak będzie podróba, to zrobie claim przez paypal i dostanę zwrot. Zegarek powinien być na dniach, wtedy wrzucę lepsze zdjęcia.

Znowu coś impulsywnie kupiłem i teraz nie jestem pewien, czy dobrze zrobiłem. Okaże się jak przyjdzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Laponek napisał(-a):

Tak naprawdę to nic nie ryzykuję. Jak będzie podróba, to zrobie claim przez paypal i dostanę zwrot. Zegarek powinien być na dniach, wtedy wrzucę lepsze zdjęcia.

Znowu coś impulsywnie kupiłem i teraz nie jestem pewien, czy dobrze zrobiłem. Okaże się jak przyjdzie.

Problem z TH polega na tym, ze sa naprawde dobrze zrobione podrobki i kiepsko oryginaly. Nawet majac swietne zdjecia, osobiscie nie dalbym glowy, ze jakikolwiek TH jest 100% oryginalny.

Znam przypadki, gdy podrobki wchodzily na serwis do fabryki i (o zgrozo!), z niego wychodzily.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek przyjechał. Za tą cenę stan jest w porządku. Kilka rys i małych wgnieceń, jedno mocniejsze przetarcie na bazelu na 20.

Zrobiłem zdjęcia i proszę o ocenę autentyczności.

IMG_20221216_120625 IMG_20221216_120652 IMG_20221216_120728 IMG_20221216_120719

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek przyjechał. Za tą cenę stan jest w porządku. Kilka rys i małych wgnieceń, jedno mocniejsze przetarcie na bazelu na 20.

IMG_20221216_141131

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 16.12.2022 o 15:12, Laponek napisał(-a):

IMG_20221216_141131

Licznik minut stopera nie resetuje?

Otworz go dla pewnosci :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Resetuje:) Na ostatnim zdjeciu jest zresetowany:)

Edytowane przez Laponek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 14.12.2022 o 10:41, SzefSzefow napisał(-a):

No, no niezlych mamy tu expertow jesli po takich zdjeciach sa w stanie okreslic czy ten TH to oryginal 🙈

Gorzej, ze na podstawie takich opinii autor zaryzykowal swoje pieniadze.

Niezłych mamy tu ekspertów od oceniania wiedzy innych użytkowników ;)

Jak widzisz jestem na tym forum od 12 lat i kiedy czegoś nie wiem to nie pisze że wiem. 

Ponieważ miałem tego Taga i jest to egzemplarz z dawnych lat, na specyficznym mechanizmie ( nawet Ty pomyślałeś że licznik minut nie resetuje ;). to napisałem swoją opinię (99 procent że jest ok). 

Jeżeli chodzi o obecną produkcję to pełna zgoda, trzeba mieć doktorat z wiedzy o szczegółach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, Antiquarius napisał(-a):

Niezłych mamy tu ekspertów od oceniania wiedzy innych użytkowników ;)

Jak widzisz jestem na tym forum od 12 lat i kiedy czegoś nie wiem to nie pisze że wiem. 

Ponieważ miałem tego Taga i jest to egzemplarz z dawnych lat, na specyficznym mechanizmie ( nawet Ty pomyślałeś że licznik minut nie resetuje ;). to napisałem swoją opinię (99 procent że jest ok). 

Jeżeli chodzi o obecną produkcję to pełna zgoda, trzeba mieć doktorat z wiedzy o szczegółach.

Aha, i po kiepskich zdjeciach wiedziales wszystko, dlatego czekales ze swoja odpowiedzia, az wlasciciel podruczucil lepsze 😂

Gratuluje, pownienes zagrac w totka, bo prawdopodobnie akurat sie udalo 🤣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, SzefSzefow napisał(-a):

Aha, i po kiepskich zdjeciach wiedziales wszystko, dlatego czekales ze swoja odpowiedzia, az wlasciciel podruczucil lepsze 😂

Gratuluje, pownienes zagrac w totka, bo prawdopodobnie akurat sie udalo 🤣

Tak właśnie było ;). 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poproszę o uszanowanie świątecznej atmosfery:) Zegarek przyjechał oryginalny, nie ma już powodu do sporów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 25.12.2022 o 22:58, Laponek napisał(-a):

[...]nie ma już powodu do sporów.

hehe, kolega nawet nie ma pojęcia jak bardzo się myli. Zwłaszcza tutaj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, souls_hunter napisał(-a):

hehe, kolega nawet nie ma pojęcia jak bardzo się myli. Zwłaszcza tutaj.

Masz na myśli różnicę zdań, czy to, że nie ma pewności co do oryginalności tego zegarka?

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi