Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
arek314

Klub Miłośników Zegarków Hanhart

Rekomendowane odpowiedzi

6 godzin temu, gszydlowsky napisał(-a):

bardzo podobne do tego u Sinn'a 

Tutaj , podobniej jak w Longinesach nie podoba mi się ten wielki napis na zapięciu  , "na co to komu ? " 😆

Cieńsze i krótsze jest w Hanharcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko ten nie ma hartowanej koperty niestety.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 godziny temu, traczu napisał(-a):

415 moze prezentuje sie gorzej na papierze, ale na fotce wyglada naprawde super. Miał moze ktos z kolegów okazję mierzyć i oglądać go na żywo?

Mierzyłem 415 es wersję iconic. Co konkretnie chcesz wiedzieć?

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 25.07.2025 o 21:39, cordi7 napisał(-a):

Czarny jest mocno tool’owy, ta zieleń jest ładna - bardziej elegancka.

Mam takie same spostrzeżenia i dlatego trochę się obawiam tej zieleni na żywo. Liczyłem, że jak już go zrobią z tym kolorem tarczy, to odcień będzie taki bardziej militarny. Coś jak w Damasko DS30.

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 25.07.2025 o 22:35, traczu napisał(-a):

415 moze prezentuje sie gorzej na papierze, ale na fotce wyglada naprawde super. Miał moze ktos z kolegów okazję mierzyć i oglądać go na żywo?

Mierzyć nie mierzyłem ale tu masz recenzję w dobrej jakości:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mierzyłem 415 es wersję iconic. Co konkretnie chcesz wiedzieć?
Jakie ogolnie wrażenie sprawił na tobie na żywo? Głównie chcialem podpytać o jakość bransolety i lumy w pandzie, ale interesuje mnie tez jak leży na reku, czy ucha nie sa np za długie, zle wyprofilowane? To byl główny powód dlaczego pozbyłem sie pandy Hamiltona, zegarek bardzo mi się podobał, jednak byl niestety troche za gruby i do tego długie nie przyklejające sie do nadgarstka ucha nie pomagały.

Mierzyć nie mierzyłem ale tu masz recenzję w dobrej jakości:

Dziękuję, zaraz sobie obejrzę.

Dodatkowo zapytam czy orientujecie się może jaka jest polityka marki na ewentualne upusty? Czy można na cos liczyć czy tez jest to bardzo mało prawdopodobne/niemożliwe jak np w Sinnie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
51 minut temu, traczu napisał(-a):

Dodatkowo zapytam czy orientujecie się może jaka jest polityka marki na ewentualne upusty? Czy można na cos liczyć czy tez jest to bardzo mało prawdopodobne/niemożliwe jak np w Sinnie?

Hanhart ma mniejszą marżę niż np. Swatch Group więc na symboliczne 5% możesz liczyć, może ciut więcej przy przelewie - ale nie więcej.

Przynajmniej takie są moje doświadczenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, traczu napisał(-a):

Czy można na cos liczyć czy tez jest to bardzo mało prawdopodobne/niemożliwe jak np w Sinnie?

nie wiem jak z Hanhart'em , ale w przypadku Sinn'a dostałem ostatnio 3,6 % zniżki za przelew 😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, traczu napisał(-a):

Jakie ogolnie wrażenie sprawił na tobie na żywo? Głównie chcialem podpytać o jakość bransolety i lumy w pandzie, ale interesuje mnie tez jak leży na reku, czy ucha nie sa np za długie, zle wyprofilowane? To byl główny powód dlaczego pozbyłem sie pandy Hamiltona, zegarek bardzo mi się podobał, jednak byl niestety troche za gruby i do tego długie nie przyklejające sie do nadgarstka ucha nie pomagały.Dziękuję, zaraz sobie obejrzę.

Zegarek był na pasku więc o bransie się nie wypowiem. Lumy też nie sprawdzałem. Ogólne wrażenie bardzo dobre. Tarcza ma taki fajny wintydżowy wygląd. Uszka bardzo krótkie co wraz z niewielką tarczą powoduje, że zegarek wygląda na mniejszy niż w rzeczywistości. Pomimo dość dużej grubości leżał fajnie. Lubię mniejsze zegarki ale jak dla mnie w grę wchodzi tylko wersja 42 mm.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hanhart ma mniejszą marżę niż np. Swatch Group więc na symboliczne 5% możesz liczyć, może ciut więcej przy przelewie - ale nie więcej.

Przynajmniej takie są moje doświadczenia.

Dzieki
nie wiem jak z Hanhart'em , ale w przypadku Sinn'a dostałem ostatnio 3,6 % zniżki za przelew 

Takz przy przelewie wiem ze mozna w pewnym miejscu te parę procent złapać. Miałem podobna sytuację jak kupowalem Sinna 903 :) Dzięki
Zegarek był na pasku więc o bransie się nie wypowiem. Lumy też nie sprawdzałem. Ogólne wrażenie bardzo dobre. Tarcza ma taki fajny wintydżowy wygląd. Uszka bardzo krótkie co wraz z niewielką tarczą powoduje, że zegarek wygląda na mniejszy niż w rzeczywistości. Pomimo dość dużej grubości leżał fajnie. Lubię mniejsze zegarki ale jak dla mnie w grę wchodzi tylko wersja 42 mm.
Dziękuję bardzo. Szczerze mówiąc tez mam lekkie obawy czy tarcza nie będzie za mała przy bezelu i całkowitym rozmiarze 39mm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich i uprzejmie proszę o przyjecie do klubu zegarków Hanhart 😉

Po dokładnej analizie wpisów na forum nabyłem Preventora Hd12 z najnowszym rodzajem bransolety. 

Edytowane przez Jarek1972

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, Mirosuaw napisał(-a):

Bez zdjęcia się nie liczy emoji2957.png

Czyli falstart ☹️ Od półgodziny próbuje załaczyć zdjęcie z komputera (wielkość ok. 300 KB) i nie udaje mi się. Jak to zrobić ? 

20 minut temu, Mirosuaw napisał(-a):

Bez zdjęcia się nie liczy emoji2957.png

Czyli falstart ☹️ Od półgodziny próbuje załaczyć zdjęcie z komputera (wielkość ok. 300 KB) i nie udaje mi się. Jak to zrobić ? 

Udało się !!!!

Oto mój Preventor:

IMG_7777-2 Duży.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i elegancko. Gratuluję fajnego zegarka 👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Jarek1972 napisał(-a):

Wybór oczywiście łatwy nie był 😁

IMG_7520 Duży.jpeg

Gratuluję, świetny wybór. Zamówiłeś dwa od razu? Jak wrażenia :)

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 godzin temu, Funky_Koval napisał(-a):

Gratuluję, świetny wybór. Zamówiłeś dwa od razu? Jak wrażenia :)

Powściągliwość bracia :) Kupiłem czarnego - mam córkę na studiach :) 

To jest prawdziwy potwór paskowy. Wszystko mu pasuje. 

Miałem dylemat - który. Uznałem, że czarny jest bardziej uniwersalny i elegancki. Jest po prostu bardzo ładny. Rozważałem jeszcze Sinn'a 556 - ale on jest zbyt "techniczny" i ma antyrefeks zewnetrzny. Przy moim sposobie używania zegarków szybko byłby porysowany :) imageproxy.php?img=&key=60f6b451b09b5df1 A bransa jest super wygodna i ma mikroregulację przyciskiem.  Jest dobrze spasowana i wręcz "miękka" w dotyku, otulająca nadgarstek. Porównywałem ją z Longinesem Spiritem 40 mm - nie ma Longines startu :)

Bransoleta jest trochę jaśniejsza jest odrobinę jaśniejsza od koperty. Mnie to nie przeszkadza.  Nie jest tak mocna utwardzana jak koperta - ponoć posiada tylko powłokę pvd - dlatego jest różnica w kolorze.

Luma jest ok - w nocy można odczytać czas (chociaż Seiko Monster to to nie jest). Regulacja mechanizmu jest więcej niż dobra. Od minionego czwartku do dzisiaj zrobił łącznie imageproxy.php?img=&key=60f6b451b09b5df1imageproxy.php?img=&key=60f6b451b09b5df1imageproxy.php?img=&key=60f6b451b09b5df1imageproxy.php?img=&key=60f6b451b09b5df1+ 6 sek. Jakość wykonania - dawno nie widziałem tak dobrze wykonanego zegarka.

Tęgom chciał :) 

IMG_7531 Duży.jpeg

IMG_7532 Duży.jpeg

IMG_7541 Duży.jpeg

I kilka zdjęć bransy. 

IMG_7769 Duży.jpeg

IMG_7770 Duży.jpeg

IMG_7771.jpeg

IMG_7772.jpeg

IMG_7773 2.jpeg

IMG_7774 Duży.jpeg

IMG_7775 Duży.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, Jarek1972 napisał(-a):

Powściągliwość bracia :) Kupiłem czarnego - mam córkę na studiach :) 

To jest prawdziwy potwór paskowy. Wszystko mu pasuje. 

Miałem dylemat - który. Uznałem, że czarny jest bardziej uniwersalny i elegancki. Jest po prostu bardzo ładny. Rozważałem jeszcze Sinn'a 556 - ale on jest zbyt "techniczny" i ma antyrefeks zewnetrzny. Przy moim sposobie używania zegarków szybko byłby porysowany :) imageproxy.php?img=&key=60f6b451b09b5df1 A bransa jest super wygodna i ma mikroregulację przyciskiem.  Jest dobrze spasowana i wręcz "miękka" w dotyku, otulająca nadgarstek. Porównywałem ją z Longinesem Spiritem 40 mm - nie ma Longines startu :)

Bransoleta jest trochę jaśniejsza jest odrobinę jaśniejsza od koperty. Mnie to nie przeszkadza.  Nie jest tak mocna utwardzana jak koperta - ponoć posiada tylko powłokę pvd - dlatego jest różnica w kolorze.

Luma jest ok - w nocy można odczytać czas (chociaż Seiko Monster to to nie jest). Regulacja mechanizmu jest więcej niż dobra. Od minionego czwartku do dzisiaj zrobił łącznie imageproxy.php?img=&key=60f6b451b09b5df1imageproxy.php?img=&key=60f6b451b09b5df1imageproxy.php?img=&key=60f6b451b09b5df1imageproxy.php?img=&key=60f6b451b09b5df1+ 6 sek. Jakość wykonania - dawno nie widziałem tak dobrze wykonanego zegarka.

Tęgom chciał :) 

IMG_7531 Duży.jpeg

IMG_7532 Duży.jpeg

IMG_7541 Duży.jpeg

I kilka zdjęć bransy. 

IMG_7769 Duży.jpeg

IMG_7770 Duży.jpeg

IMG_7771.jpeg

IMG_7772.jpeg

IMG_7773 2.jpeg

IMG_7774 Duży.jpeg

IMG_7775 Duży.jpeg

Znasz się na zegarkach :) tak, sinn 556 to jest taki grubo ciosany i ten Hanhart wydaje się subtelniejszy :) fajnie na tym zalumionym pasku wygląda :) jak oceniasz szybką regulację w zapieciu? I chodziłp mi o to czy zamówiłeś dwa i odesłałeś niebieskiego :) Ładnie czarny siadł, rozmiar Ci pasuje

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluję czarnego :) Czekam na zieloną wersję.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ten zielony to coś w rodzaju Yeti? Wszyscy o nim mówią, ale nigdzie go nie widać, nawet na stronie Hanharta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi