Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Piotrek92

Omega v Omega v IWC

Rekomendowane odpowiedzi

Szanowni Koledzy,

jakiś czas temu prosiłem o pomoc w wyborze automatycznego zegarka w stylu klasycznym/eleganckim do kwoty około 20 tyś. złotych. Po wielu przeczytanych wątkach, setkach obejrzanych zegarków (;)) pozostało na placu 3 pretendentów. Kwotę zwiększyłem do około 25 tyś. W dalszym ciągu chodzi mi o zegarek klasyczny/elegancki, ale obniżyłem stopień formalności i może być też, powiedzmy, elegancki EDC. Poniżej wklejam wspomnianych pretendentów. Składową wyboru są dla mnie werk+prestiż+wygląd, przy czym oczywiście dwie ostatnie są wysoce subiektywne.

spacer.pngspacer.pngspacer.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupuj sercem co się podoba ;) Omega jest najbardziej zaawansowana technicznie jeśli chodzi o mechanizm w obu modelach, bo IWC to prosta konstrukcja. Spójrz też na WR jeśli ma to znaczenie. 

Edytowane przez eye_lip

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomijając technikalia, to mnie razi niespasowane kolorystycznie okienko daty w DeVille. W tej półce cenowej mogli się o to postarać.

IWC bardziej elegancki, AT bardziej sportowa (ma trochę lumy na indeksach jeśli to ma znaczenie). Poza tym do AT spokojnie dobierzesz jakąś gumę albo bransoletę, nie wiem jak z tym IWC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tych trzech mój głos na AT, ale to Ty masz nosić, więc weź pod uwagę głos eye_lip. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość TradeMark

DeVille datownik tragiczny, wskaźnik rezerwy niepotrzebny w tego rodzaju zegarku, ogólnie wygląda jak OrientStar czyli słabo.

IWC nosiłbym trochę, gdybym dostał w prezencie, sam bym nie kupił.

AT na gumie będzie dobra w beach barze, a na pasku odnajdzie się w operze. Gdy się znudzi najłatwiej i z najmniejszą stratę sprzedasz.

Tak więc stanowczo AT, z zastrzeżeniem uwag poprzedników, Twój gust, Twoje pieniądze.

Edytowane przez TradeMark
przecinek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym postawił na de vilkę, ale z bardziej subtelnie zaprojektowaną tarczą, bez zbędnych funkcji, no i z ładnym datownikiem.

zegarek-omega.jpg

zegarek-omega (1).jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój głos także na AT. Najbardziej uniwersalny, ale także najładniejszy z tej trójki :) Kupiłbym AT na bransolecie, zamówił elegancki pasek i z czasem jeszcze gumę :)

Jednak, jak Koledzy pisali, kup co Tobie się najbardziej podoba.   

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi