Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Moskal

Prośba o identyfikację zegarka ZSRR

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry. Mam prośbę do kolekcjonerów i znawców radzieckich zegarków. Zakupiłem dziś zegarek w którym się poprostu zakochałem. Wygrał że wszystkimi które do tej pory miałem na ręce i spoczęły w szkatule. Chciałbym dowiedzieć się co to za model w jakich latach mógł być produkowany i czy macie może informacje czy gdzieś ktoś na forum miałby do niego bransoletę która pasowałaby wizualnie.

IMG20230701163341.jpg

IMG20230701163349.jpg

IMG20230701163359.jpg

IMG20230701163525.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Jest to bardzo ładna rakieta z koronką na 4:30, nieczęsto widywana ale też niewiadomo jak rzadka nie jest

W środku 2609.HA 

2. Temat o identycznej nazwie już istnieje od nastoleci, do zamknięcia/usunięcia

@rk7000

@kchrapek

,,Weź mlody się lepiej do nauki żebyś przynajmniej maturę zdał, a nie bierz się za płatne serwisy. A jak już spierdzielisz to na swój koszt oddaj zegarmistrzowi, żeby poprawil po Tobie, jak już przyjmujesz zlecenia. Chociaż pewnie po negatywnych komentarzach to zostanie Ci tylko nauka" Bardzo lubię naprawiać zegarki a ich zbieranie jest efektem ubocznym. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może wie Pan jaki to jest model bądź zna Pan jej potoczna nazwę o ile takowa występowała ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Nie ma on nazwy

Jedynie w katalogu powinien bym nr ale weź teraz znajdź ją

Edytowane przez Kacperek_77u
Jestem w błędzie 🙃

,,Weź mlody się lepiej do nauki żebyś przynajmniej maturę zdał, a nie bierz się za płatne serwisy. A jak już spierdzielisz to na swój koszt oddaj zegarmistrzowi, żeby poprawil po Tobie, jak już przyjmujesz zlecenia. Chociaż pewnie po negatywnych komentarzach to zostanie Ci tylko nauka" Bardzo lubię naprawiać zegarki a ich zbieranie jest efektem ubocznym. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To Rakieta "uszata" że względu na odstające uszy do zapięcia paska/bransolety. Fajny, kolekcjonerski model z lat 80. Z tego co wiem to są 3 wersję - jedna chromowana i dwie złocone. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za pomoc za chwilkę zamknę posta a nie orientuje się Pan czy oryginalnie taka była na bransolecie czy pasku ? Jeśli na bransolecie może zna Pan kogoś kto by chciał sprzedać ewentualnie zamienić za coś innego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
4 godziny temu, Moskal napisał(-a):

Dziękuję za pomoc za chwilkę zamknę posta a nie orientuje się Pan czy oryginalnie taka była na bransolecie czy pasku ? Jeśli na bransolecie może zna Pan kogoś kto by chciał sprzedać ewentualnie zamienić za coś innego.

Oryginalne chyba była na branzolecie, a co do ewentualnego jej kupna polecam napisać post w dziale szukam części 

Edytowane przez Kacperek_77u
Jestem w błędzie 🙃

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję serdecznie za okazaną pomoc w takim razie proszę jeszcze o info jak mogę zamknąć temat albo skasować post? Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jeszcze tylko wtrącę swoje trzy grosze. Ta Rakieta nazywana jest też, od swojego charakterystycznego kształtu, kanistrem i pod taką nazwą najłatwiej znaleźć ją na zagranicznych aukcjach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

C

1 minutę temu, renqien napisał(-a):

Ja jeszcze tylko wtrącę swoje trzy grosze. Ta Rakieta nazywana jest też, od swojego charakterystycznego kształtu, kanistrem i pod taką nazwą najłatwiej znaleźć ją na zagranicznych aukcjach.

Czyli jednak jakaś łatka do niej została przyklejona 😊

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Jak do wielu radzieckich zegarków które swoje nazwy ograniczały jedynie do ciągu liczb i cyrylic. Te bardziej popularne lub wyróżniające się czymś zostały "udomowione" czego nie należy mylić z łatkami. Są więc, uszate, miedzianki, czarnuszki, gajowy, jajo, ufo, wulkan, 55g, kraby, i najbardziej popularny radziecki zegarek czyli franken😈.

Edytowane przez Polet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny zegarek ale jest już taki temat na forum. 

z tego co pamiętam to @rk7000 zaraz się weźmie i zrobi tu porządek! 

Ps. To była druga podstawowa sprawa jakiej się tu nauczyłem.

Pierwsza - na forum nie wyceniamy zegarków. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temat wyczerpany, zamykam i do usuniecia. 

Proszę o zamieszczanie takich pytań w istniejących i przeznaczonych do tego wątkach :) 

Czuujnym kolegom dzięki wielkie :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.