Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
bandziorzgór

Certina

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Panowie. Zastanawiam się nad tym zegarem Zegarek Certina DS Action Powermatic 80 C032.430.16.041.00 (C0324301604100) . Boję się ze może trochę za duzy na moj nadgarstek 17,5, jak uwazacie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej

Mam podobny nadgarstek i choć to świetny zegarek to właśnie z powodów jej masywności i ,,klockowatości'' rzadko ją noszę.

U mnie minusem jest też, że ja lubię mieć idealnie dopasowaną  bransoletę a z racji zapięcia motylkowego jest to nie możliwe.

20231014_132518.jpg

Edytowane przez Sent

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie, tego się obawiam. Tym bardziej ze ja kupuje bez przymiarki. Dzieki kolego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na papierze wygląda to całkiem nieźle. 41 mm średnicy i niecałe 12 mm grubości. Mam nadgarstek o podobnej średnicy i zegarki tak do 42 mm wyglądają dobrze. Choć wiadomo, że każda ręka jest inna, więc zegarek może inaczej się na niej układać.  Lug to lug tej Certiny to 48 mm - mogło być ciut lepiej, ale jest nieźle. Spróbuj znaleźć na yt filmik z przymiarek i zapytać autora o średnicę jego nadgarstka. Ja tak kilka razy zrobiłem...i kupiłem tak w ciemno zegarek :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cienka luneta i spora srednica; mam okolo 18 - 18,5 cm nadgarstek i ten model jest na granicy dla mnie (lubie mniejsze zegarki). Polecam przymiarke zeby nie wtopic.

Tutaj na nadgarstku 18 cm:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasny gwint, przez ten filmik kolego jeszcze bardziej chce go mieć 😁 z przymiarką cieżko najbliższy punkt mam w Krakowie, czyli 120 km.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Imo za duży. Będzie gryzł w oczy, może nie Twoje ale obserwatorów. Ja noszę max 41 przy 19cm (5,5-6cm szerokości, bo to jest istotne a nie obwód).

Szukaj mniejszy L2L przy delikatniejszej konstrukcji lub po prostu coś do 40mm, tak 39 byłoby idealnie. Tak to masz zdominowany nadgarstek.

Zdjęcie kolegi Sent pokazuje dokładnie. Sorki, ale to wygląda komicznie. Tak na siłę złożone aby nosić i żaby każdy widział. No i widzi... Niestety.

Masz odroczona płatność 30 dni czy przez Ceneo czy ogólnie w sklepach. Zamów, sprawdź, odeslij. Ja tak robię, odesłałem dziesiat już zegarków a kilka tylko zostalo. Ale każdy imo pasuje i spełnia oczekiwania. Nie ma, że skoro jest to muszę go polubić..

Zobacz 40 na moim (klasyczne modele)

IMG_20230925_111147133.thumb.jpg.76921c7b90069eb2e65410c41f3ab42e.jpgIMG_20231021_203746680.thumb.jpg.6208a4cd505c53d3f19de43ae3c8cc0f.jpgIMG_20231030_100540520.thumb.jpg.8f60d1edd2de3dfe18318fa6ee756d06.jpg

Edytowane przez Petru23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie. Komizm w moim przypadku nie wskazany

Zegarek Tissot Gentleman Powermatic 80 SILICIUM T127.407.11.041.00 (T1274071104100) 

a ten?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, bandziorzgór napisał(-a):

No właśnie. Komizm w moim przypadku nie wskazany

Zegarek Tissot Gentleman Powermatic 80 SILICIUM T127.407.11.041.00 (T1274071104100) 

a ten?

Wydaje się być mniejszy w odbiorze ale dobra rada - mierz lub zamów z możliwością zwrotu. To nie są małe pieniądze a ma Cię cieszyć.

Poza tym zdjęcia a rzeczywistość przy zegarkach to jak zdjęcie laski na insta vs ona rano bez makijażu. Możesz się naciąć... Nie zlicze ile razy po otwarciu pudełka powiedziałem WTF. A miałem przypadki zakochania się wręcz mimo niechęci ze zdjęć...

Bulova wcześniej wrzucona choćby. Przez rok nie podobała mi się na zdjęciach a ma żywo musiałem mieć. Tak samo ten gagatek... Zdjęcia to ułamek tego, co prezentuje w rzeczywistości

IMG_20231021_142208065.thumb.jpg.a2ce647e61622a7e62d20f317519546a.jpg

Mierz, mierz i jeszcze raz mierz.

Aha, zobacz sobie serie Sinatra Bulovy. Przepiękne, wyjątkowe, unikatowe zegarki. I w odpowiednim rozmiarze ;)

Screenshot_20231030-213542.thumb.png.db10388b8e4067e0f32626a4953e2fb5.png

Screenshot_20231030-213456.thumb.png.b4abbc24654ca3576d72e58a06b0395d.png

I na wierzchu są wątki o automatach na mniejsze nadgarstki - masa świetnych propozycji właśnie ma nadgarstek 17cm. I w Twoim stylu patrząc po tym o co pytasz. Na pierwszej stronie działu masz kilka wątków...

Edytowane przez Petru23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Certina to dość masywny zegarek. Tissot w sumie też, ale i tak wyraźnie mniejszy niż Certina. Koniecznie przymierz, albo zamów przez internet z możliwością zwrotu.

Na zegarek do codziennego noszenia w podobnym stylu wybrałbym coś w rodzaju Christopher Ward C63 Sealander albo Ball Fireman. Obydwa świetnie leżą na ręce.

Ball'a możesz też przymierzyć w Krakowie a co do C63 Sealander Christophera Warda, to też możesz przymierzyć w Krakowie - jak się ze mną umówisz na przymiarkę 😉🍻, bo mam takiego w wersji na bransolecie.

https://www.christopherward.com/sealander/medium-(39-41mm)?start=0&sz=12

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 30.10.2023 o 19:10, Sent napisał(-a):

Hej

Mam podobny nadgarstek i choć to świetny zegarek to właśnie z powodów jej masywności i ,,klockowatości'' rzadko ją noszę.

U mnie minusem jest też, że ja lubię mieć idealnie dopasowaną  bransoletę a z racji zapięcia motylkowego jest to nie możliwe.

20231014_132518.jpg

wygląda ostentacyjnie... Choć niektórym na takim looku zależy, podoba im się taki spory zegarek

Road-Racing.pl 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na nadgarstek 17,5 większość fajnych zegarków jest za duża, chociaż jest to pojęcie względne. Kiedyś miałem dc podium chrono i było ok. Zegar wielki ale nie było tego widać na ręce. Ale już mako mi przeszkadza, jest ogromne. Dc 4 jest w porzadku a atlantic seahunter 50 wyglada u mnie- moim zdaniem- komicznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 1.11.2023 o 18:02, bandziorzgór napisał(-a):

Na nadgarstek 17,5 większość fajnych zegarków jest za duża, chociaż jest to pojęcie względne. Kiedyś miałem dc podium chrono i było ok. Zegar wielki ale nie było tego widać na ręce. Ale już mako mi przeszkadza, jest ogromne. Dc 4 jest w porzadku a atlantic seahunter 50 wyglada u mnie- moim zdaniem- komicznie.

Ja mam 19/5,5-6cm (obw/szer) i noszę max 41mm, z czego Roamery 40 wydają się za duże. Nawet 37-39 dobrze się prezentuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To, że uszy nigdy nie powinny wystawać poza nadgarstek jest dla mnie oczywiste.

Ale np. także szerokość bezela czy kształt uszu optycznie robi swoje.

Poniżej praktycznie takie same wymiary, a różnica wielkości wydaje się zdecydowana.

20231103_180022.thumb.jpg.e9d7ca83d9c31f0a120e050debe5c545.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobnie jest z 007 jest przecież ogromne ale tej wielkości u mnie na nadgarstku nie widać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi