Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
He Who Remains

Zegarek Orient

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć Wszystkim! Jestem nowy w świecie zegarków i chciałbym dowiedzieć się, czy czerwony Orient Kamasu (RA-AA0003R19B) to dobry wybór. Czy ktoś z Was miał już okazję go przetestować? Chętnie poznam Wasze opinie.

Zastanawiam się również, gdzie warto go kupić. Czy znacie jakieś godne zaufania sklepy, w których mógłbym go nabyć?

Z góry dziękuję za pomoc!

orient-ra-aa0003r19b.thumb.jpg.25c316f812300a50625144a24ef96b40.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 29.11.2023 o 18:00, He Who Remains napisał(-a):

Cześć Wszystkim! Jestem nowy w świecie zegarków i chciałbym dowiedzieć się, czy czerwony Orient Kamasu (RA-AA0003R19B) to dobry wybór. Czy ktoś z Was miał już okazję go przetestować? Chętnie poznam Wasze opinie.

Zastanawiam się również, gdzie warto go kupić. Czy znacie jakieś godne zaufania sklepy, w których mógłbym go nabyć?

Z góry dziękuję za pomoc!

orient-ra-aa0003r19b.thumb.jpg.25c316f812300a50625144a24ef96b40.jpg

Mam i polecam. Świetny nurek, ale bransoleta raczej niespecjalna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Kamasu II, czyli młodszego brata. Bardzo dobry sprzęt, który można dorwać już za <1k PLN. Użytkuję od prawie roku i złego słowa nie mogę powiedzieć. Bardzo dobry. Raz mi spadł na kafelki i nic mu się nie stało. Chód bardzo dobry (+kilka s/d).

PS. Jak przedmówca wspominał - bransoleta jest przeciętna. Jeśli cenisz wygodę, można pokusić się o NATO :) 

Zdjęcie poglądowe poniżej.

1689239047888.thumb.jpg.0dc156035bec8743f1e9f575a1aff377.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 godzin temu, Paulus57 napisał(-a):

Mam i polecam. Świetny nurek, ale bransoleta raczej niespecjalna.

14 godzin temu, christ0ff napisał(-a):

Mam Kamasu II, czyli młodszego brata. Bardzo dobry sprzęt, który można dorwać już za <1k PLN. Użytkuję od prawie roku i złego słowa nie mogę powiedzieć. Bardzo dobry. Raz mi spadł na kafelki i nic mu się nie stało. Chód bardzo dobry (+kilka s/d).

PS. Jak przedmówca wspominał - bransoleta jest przeciętna. Jeśli cenisz wygodę, można pokusić się o NATO :) 

Dziękuję za Wasze odpowiedzi. Jestem Wam wdzięczny za Waszą pomoc w podjęciu decyzji o zakupie zegarka. Jestem ciekawy, gdzie Wy kupiliście Wasze zegarki lub gdzie polecacie kupić ten model. Czy znacie jakieś dobre sklepy, które mają atrakcyjne ceny, warunki i gwarancje? Chętnie posłucham Waszych rad. 😊

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Orienty są bardzo ok.

Zobacz tutaj. Mają bdb ceny ale gwarancja sprzedawcy. Timestore już sprawdzałem pod tym kątem i oceniam na celujący (usunięcie włókna z tarczy).

1139zl

https://www.timestore.pl/Orient-Automatik-Diver-13816

1049zl

https://countup4.com/pl/products/zegarek-orient-mechanical-sports-watch-ra-aa0003r19b-976.html?utm_source=ceneo&utm_medium=referral&ceneo_cid=877ac1cb-2540-d6ba-d178-a84e8a486c12

W okresie gwarancji wątpię, aby coś wymagało naprawy.

Screenshot_20231202-154540.thumb.png.b61adde5d6f687c04efc7d7c62f801e7.png

Edytowane przez Petru23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 godzin temu, christ0ff napisał(-a):

Westwatches, Countup4 (mają też konto o nazwie Yomido na Allegro) - tam kupowałem niedawno Orient Stara. A Kamasu kupiłem okazyjnie na OLX.

Edytowane przez christ0ff

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Amazonie (polskim) masz w tym momencie bardzo dobrą ofertę cenową. Zakupy przez Amazon są bardzo bezpieczne. Sam zegarek też jak na tę cenę jest bardzo fajny i to dobry wybór w tym budżecie.

https://www.amazon.pl/Orient-RA-AA0003R19B-Męski-Zegarek-Srebrny/dp/B07JGNC1C5/ref=sr_1_1?crid=3VVSRZU1DL0B5&keywords=orient+ra-aa0003r19b&qid=1701544406&sprefix=RA-AA0003R19B%2Caps%2C118&sr=8-1

obraz.thumb.png.98f3047ef74b35041ef8df18228d97e9.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 2.12.2023 o 14:02, He Who Remains napisał(-a):

Dziękuję za Wasze odpowiedzi. Jestem Wam wdzięczny za Waszą pomoc w podjęciu decyzji o zakupie zegarka. Jestem ciekawy, gdzie Wy kupiliście Wasze zegarki lub gdzie polecacie kupić ten model. Czy znacie jakieś dobre sklepy, które mają atrakcyjne ceny, warunki i gwarancje? Chętnie posłucham Waszych rad. 😊

Poszukaj może na Olx, tam się pojawiają w cenie ok. 800 zł. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupuj w tanich sklepach jak westwatches. Masz gwarancję sklepu, ale jest to raczej lepsza opcją. Sklep ma zaplecze zegarmistrzowskie, więc ewentualny serwis robiony jest szybciej niż w przypadku zakupu zegarka w oficjalnej dystrybucji. Sam kupiłem tam dwa zegarki, kolega dwa. Miałem kiepsko wyregulowaną Davosę, zadzwoniłem, wyslałem zegar i za kilka dni zegarek był u mnie. Świetnie wyregulowany, bez konieczności czekania miesiąca albo dłużej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupiłem swoje dwa kamasu III właśnie w westwatches - gorąco polecam doskonała profesjonalna obsluga i dodatkowo bardzo szybka wysyłka . Ceny również konkurencyjne .

Edytowane przez shinuk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi