Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Pawel777

Jaki Diver do 2500 - 3000 zł?

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry.

Stoję przed decyzją wybrania nowego zegarka - divera.

Zaznaczam, że odpada automat.

Czy moglibyście polecić lepszą alternatywę dla Seiko SNE575P1?

https://www.zegarmistrz.com/pl/p/Zegarek-Seiko-Prospex-Solar-SNE575P1/21197

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Edytowane przez Pawel777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakiś Glycine Combat Sub w wersji kwarcowej, za bardzo niewielkie pieniądze:

z komplikacją  GMT:

obraz.png.b511ad035ea9f50f73cfd0a484f64283.png

lub bez:

obraz.png.9f9e3c660718b77747c6f857cb96e885.png

obraz.thumb.png.eb3988ec6152361128c277227a0f8f46.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, cordi7 napisał(-a):

Zerknij na oferte Scurfa watches

Polecam , miałem , sprzedałem i żałuje 😞 cały czas myślę czy nie wziąć teraz tytanowego 😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 21.12.2023 o 13:02, Pawel777 napisał(-a):

Dzień dobry.

Stoję przed decyzją wybrania nowego zegarka - divera.

Zaznaczam, że odpada automat.

Czy moglibyście polecić lepszą alternatywę dla Seiko SNE575P1?

https://www.zegarmistrz.com/pl/p/Zegarek-Seiko-Prospex-Solar-SNE575P1/21197

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Jak mają być kwarce to szedłbym w Promastery od Citizena:

https://www.zegarek.net/zegarki-citizen/zegarek-bn2031-85e

https://zegarownia.pl/zegarek-meski-citizen-promaster-aqualand-diver-s-eco-drive-bn2036-14e

https://zegarki-japonskie.pl/product-zul-74199-Citizen-Promaster-Eco-Drive-UNITE-with-BLUE-BN0166-01L-Zegarek-Meski-Limitowana-Edycja.html

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2100zł

36mm, niby damski 

Screenshot_20231227-163129.png

40mm

Screenshot_20231227-163605.thumb.png.27626deefcfe33588a6bb59748fa16bf.png

I oczywiście Surfboard Bulovy. Granat 1300zl, jasny 1800zl. Może jeszcze będzie po 1000...

Screenshot_20231227-164122.thumb.png.6659342be514bfbff8a9825edb8645c5.pngScreenshot_20231227-164148.thumb.png.1c62a89388e4687b1730e9a8a2d71444.png

IMG_20231227_164422645_HDR.thumb.jpg.f6c73213bfc424cec55c064c425d74fa.jpg

Edytowane przez Petru23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakbym miał wolne środki i chciał kwarca to nie zastanawiał się ani chwili tylko brałbym Certinkę.

image.thumb.png.753685cc4c5bb270ffbd6e36fd5422e0.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tyle czasu zastanawiałem się jakiego divera kupić tacie z kwarcem + szkło szafirowe + obrotowy bezel + co najmniej 40-41 mm i spadłeś mi tym postem z nieba! Dzięki wielkie, korzystając z okazji zapytam - zamawiałeś coś z Ashford? Jeśli tak, to jakie wrażenia? Wszystko ok? ;) 

W dniu 21.12.2023 o 19:21, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Jakiś Glycine Combat Sub w wersji kwarcowej, za bardzo niewielkie pieniądze:

z komplikacją  GMT:

obraz.png.b511ad035ea9f50f73cfd0a484f64283.png

lub bez:

obraz.png.9f9e3c660718b77747c6f857cb96e885.png

obraz.thumb.png.eb3988ec6152361128c277227a0f8f46.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, jezyk10 napisał(-a):

Tyle czasu zastanawiałem się jakiego divera kupić tacie z kwarcem + szkło szafirowe + obrotowy bezel + co najmniej 40-41 mm i spadłeś mi tym postem z nieba! Dzięki wielkie, korzystając z okazji zapytam - zamawiałeś coś z Ashford? Jeśli tak, to jakie wrażenia? Wszystko ok? ;) 

Tak zamawiałem z Ashford już dwa razy. Za każdym razem wrażenia jak najlepsze. Wysyłka błyskawiczna. Zegarki nowe i zgodne z opisem. Za pierwszym razem zegarek był już w Warszawie na cle już jakieś 24 godziny po zakupie.

Wiele osób z Forum kupowało na Ashford i nie kojarzę narzekań.

Natomiast złe doświadczenia mam (nie tylko ja) z agencją celną UPS w Polsce, która robi odprawy przesyłek z Ashford. Doliczają notorycznie dodatkowy VAT od "standardowego" kosztu wysyłki (23% od jakichś 90 EUR, więc całkiem sporo). Dlatego jeżeli się zdecydujesz i będziesz kupował, to skontaktuj się ze mną na priv, to tam Ci opiszę "co i jak", żeby uniknąć problemów i niepotrzebnych kosztów. No i koniecznie skorzystaj z kodów obniżających cenę na Ashford.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Tak zamawiałem z Ashford już dwa razy. Za każdym razem wrażenia jak najlepsze. Wysyłka błyskawiczna. Zegarki nowe i zgodne z opisem. Za pierwszym razem zegarek był już w Warszawie na cle już jakieś 24 godziny po zakupie.

Natomiast złe doświadczenia mam (nie tylko ja) z agencją celną UPS w Polsce, która robi odprawy przesyłek z Ashford. Doliczają notorycznie dodatkowy VAT od "standardowego" kosztu wysyłki (23% od jakichś 90 EUR, więc całkiem sporo). Dlatego jeżeli się zdecydujesz i będziesz kupował, to skontaktuj się ze mną na priv, to tam Ci opiszę "co i jak", żeby uniknąć problemów i niepotrzebnych kosztów. No i koniecznie skorzystaj z kodów obniżających cenę na Ashford.

Świetnie, dziękuję Ci bardzo za obszerną odpowiedź. Jak będę bliżej zakupu, to odezwę się na priv! ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

U mnie podobne wrazenia - sam sklep bez problemow (Ashford). Zamawialem Hamiltona, przyszedl w ciagu 5 dni od zamowienia, kurierem do domu. Musialem zaplacic oplaty celne ok 30% wartosci zegarka. Zegarek odwiedzil raz serwis Swatch Group w Warszawie, okazalo sie ze Ashford to autoryzowany dealer Hamiltona w Stanach wiec rowniez bez problemu. Warto sprawdzic czy na Glycine rowniez status AD lub jak wygladaja warunki gwarancji.

Natomiast w tej cenie to i tak super zakup.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, Pawel.Sz napisał(-a):

Warto sprawdzic czy na Glycine rowniez status AD lub jak wygladaja warunki gwarancji.

Dwa razy kupowałem na Ashford Glycine i dwa razy dostałem podbitą gwarancję Glycine. Nigdy nie musiałem skorzystać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi