Sign in to follow this
Followers
0
-
Recently Browsing 0 members
No registered users viewing this page.
-
Similar Content
-
By zegarek_watch
Zapraszam do zakupu zegarka JUNGHANS MEISTER WORLDTIMER, który został nabyty przeze mnie jako nowy w dniu 22.01.2021 r. Zegarek noszony sporadycznie zamiennie z innymi zegarkami. Zegarek jest sprzedawany w komplecie z:
- oryginalnym paskiem, na którym nigdy nie był noszony, został zdjęty po zakupie i cały czas leżakował w pudełku
- pudełkami i książeczkami we wzorowym stanie /widoczne na zdjęciach/
- oryginalną nigdy nie zakładaną bransoletą, która została dodatkowo zakupiona, ale nigdy nie było czasu aby ją założyć do zegarka
Z zegarkiem nigdy nic się nie stało, nie upadł, nie był otwierany, naprawiany, noszony z poszanowaniem w domu i pracy biurowej, regularnie kręcił się w rotomacie. Na zegarku mogą znaleźć się włoskowate ryski na powierzchniach polerowanych koperty, na co dzień niezauważalne przy noszeniu. Zegarek w sprzedawanej referencji j ma szkło szafirowe. Brązowy pasek na zdjęciu z kartką nie jest przedmiotem sprzedaży.
Stan oceniłbym na 9 na 10 (Doskonały).
Proponuję cenę 5 900,00 do negocjacji. Zmiana ceny na 5 500,00 zł. Zapraszam do kontaktu i składania swoich propozycji.
Transakcja może być sfinalizowana z odbiorem osobistym w miastach Warszawa, Radom, ewentualnie w niedalekiej odległości od podanych miast do domówienia. Znacznie dalsze odległości przesyłka kurierska po domówieniu kosztów przewoźnika.
-
By cassiopeia
Szanowni Państwo, proszę o pomoc w ustaleniu modelu i rocznika zegarka ze zdjęć. Zegarek mam od 14 lat, jest to jeden z zegarków, które odziedziczyłem po moim ś.p. Dziadku.
Wydaje mi się, że zegarek pochodzi z połowy lat 60-tych, ale mogę się mylić. Może ktoś z Szanownych Forumowiczów, miłośników marki Junghans będzie mi w stanie pomóc.
Z zegarkiem wiąże się pewna historia, która uświadomiła mi, że nie każdy zegarmistrz zasługuje na to określenie, bądź co bądż sugerujące posiadanie fachu w rękach. Otóż gdy zegarek trafił do mnie, nie działał, ale po rzekomo gruntownym (a z pewnością kosztownym) sewisie/przeglądzie w jednym z krakowskich (znanych) zakładów zegarmistrzowskich (którego nazwę pominę) ożył... niestety na krótko. Po kilku miesiącach zaczął mocno spóźniać lub całkiem się zatrzymywać. Odniosłem go z powrotem do zegarmistrza (przy poprzednim serwisie otrzymałem 12 mies. gwarancji), gdzie usłyszałem, że powinienem go częściej nakręcać... uparłem się, żeby go przyjęli w ramach naprawy gwarancyjnej. Kilka dni później telefon z informacją: pańskiego zegarka nie da się naprawić, jest uszkodzony mechanizm, prawdopodobnie upadł z dużej wysokości, nie mamy cześci zamiennych... Oczywiście teoria o upadku z wysokości była zwyczajną brednią.
Zegarek trafił do szuflady. Po paru latach, zupełnie przypadkiem podczas rozmowy o zegarkach z kolegą, polecił mi on inny zakład zegarmistrzowski w Krakowie. Zaniosłem tam Junghansa. Po tygodniu odebrałem naprawiony zegarek. Naprawa kosztowała jakieś 100 zł. Już nie pamiętam, co było uszkodzone. To było ok. 6 lat temu. Od tamtej pory działa, łapie ok. 2 min. spóźnienia na dobę, czym się w ogóle nie przejmuję.
-
By Winter_Solider
Dzień dobry
Chciałbym prosić Państwa o pomoc w przybliżonej identyfikacji roku produkcji mechanizmu zegarka kieszonkowego Junghans.
Udało mi się ustalić, że J49 to rodzaj mechanizmu produkowany w latach 1930 - 1953. Natomiast jeśli chodzi o numer 35463 nie udało mi się nic ustalić bo podobno Junghans nie prowadził ciągłości numeracji.
Dziękuję za każdą pomoc.
Pozdrawiam
-
By Z_bych
SPRZEDAŻ LUB ZAMIANA
Zegarek męski Schaumburg GT-Motorsport ONE Automatic
💥👉⌚️🏎
Cena 3500 zł + koszt wybranej wysyłki
Stan forumowy 8/10
Schaumburg GT-Motorsport ONE Automatic SCH-GT1R to świetna propozycja dla fanów wyścigów rajdowych i jednowskazówkowych zegarków. Swoją stylistyką model nawiązuje właśnie do motoryzacji. Jego czarny, skórzany pasek z okrągłymi wycięciami zdobią czerwone przeszycia. Srebrną kopertę o okrągłym kształcie wykonano ze szczotkowanej stali szlachetnej. Osadzono w niej szarą, szczotkowaną, przykrytą szkłem szafirowym tarczę, która pokazuje czas za pomocą jednej wskazówki. Na wysokości godziny szóstej ulokowano datownik dni miesiąca. Pracę mechanizmu automatycznego, który odpowiada za dokładny chód zegarka, możemy oglądać przez zakręcany, transparentny dekiel.
💥👉⌚️🏎
Specyfikacja:
marka: Schaumburg model: GT-Motorsport ONE Automatic SCH-GT1R koperta: szczotkowana, srebrna stali szlachetnej pasek: 3 paski typu RALLY w komplecie (używane, w bardzo dobrym stanie, przygotowane do sprzedaży i ponownego noszenia) tarcza: szara, szczotkowana, szkło: szafirowe datownik: dni miesiąca. mechanizm:szwajcarski, manufakturowy mechanizm automatyczny SW-20A. dekiel: zakręcany i transparentny wodoszczelność: 50 metrów szerokość koperty: 45.00 mm firmowe pudełko Schaumburg skóropodobne i tekturowe Stan zegarka: mechanicznie zegarek jest w stanie idealnym, wizualnie nosi normalne, ślady noszenia, widoczne na zdjęciach. Zdjęcia przedstawiają chyba każdą ryskę, nie były retuszowane. 💥👉⌚️🏎
JUNGHANS MEISTER CHRONO- PIĘKNY, MĘSKI KLASYK
Cena 5900 zł + koszt wybranej wysyłki (lub odbiór osobisty)
Stan forumowy 8/10
Żadne zdjęcia nie oddadzą uroku tego zegarka. Jakość wykonania każdego detalu zadowoli każdego zegarkomaniaka. Na dodatek chyba najładniejsza wersja kolorystyczna i na dodatek super wygodna bransoleta. Oczywiście bez problemu można założyć pasek.
Naprawdę warto samodzielnie przekonać się o jakości Junghansa. Coraz mniej takich zegarków, tutaj za produkt i jego powodzenia odpowiedzialny był projektant i inżynier a nie księgowy i naprawdę widać to w każdym detalu na zewnątrz i wewnątrz zegarka.
Specyfikacja:
Marka: Junghans Model: 027/4528.44 Wodoszczelność: 50 metrów Mechanizm: Automatyczny, Junghans J880.1, 48 h rezerwa chodu, stop sekunda Rodzaj koperty: Stal szlachetna Szerokość koperty: 41.00 mm Grubość koperty z wypukłym szkłem: 14.00 mm Kolor tarczy: granatowy Bransoletka: 21 mm, tal szlachetna
-
By Perezzz
Witam,
Zapraszam do zakupu bardzo przyjemnego, ale jak dla mnie za delikatnego Junghansa Meister Chronoscope Automatic.
Jestem w posiadaniu tego zegarka od chwilę ponad pół roku i nie robiłem mu przeglądu. Nie pytałem się poprzedniego właściciela czy on go robił więc stan przeglądowy jest mi nieznany.
Zegarek jest w stanie bardzo dobrym 9 na 10 jedyne na co wolę zwrócić uwagę to w pasku została zrobiona dodatkowa dziura, widoczna na jednym ze zdjęć.
Zegarek jest z pudełkiem i wszystkimi dokumentami.
Cena 4500 zł 4200 plus 20 zł za wysyłkę
Nie wysyłam za pobraniem.
Możliwy odbiór w Warszawie.
-