Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
raszew

Oryginalny chiński design

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)
5 godzin temu, Polet napisał(-a):

"Zacznijmy od tego, że nie rozumiesz co się do Ciebie pisze. Czy widzisz  różnicę miedzy chiński a nowy "chiński" . Co to jest"?

Zamiast mieć pretensje może lepiej zadaj pytanie sprzedawcy,  co to właściwie  jest i dlaczego nazywa się NH35 , ale jest niekompatybilne z NH35?   Zadziwiasz mnie wpadając w zdumienie, że na Aliexpress  ktoś sprzedaje  aligatora   jako krokodyla.  Na Aliexpress jest lepiej niż było, ale nie idealnie. Przede wszystkim koncentruj się na  sklepach i sprzedawcach, którzy maja dużo pozytywnych komentarzy. One sporo mówią, bo komentarze   nie są  w żaden sposób  moderowane przez sprzedawców, ładują  się natychmiast po dodaniu opinii i oceny,  automatycznie, co możesz stwierdzić jeśli wylistujesz komentarze jako "ostatnio dodane",   a ty właśnie  przed chwilą go dodałeś. Wtedy u góry przeczytasz swój komentarz. Jeśli zaglądasz do spelunek nie dziw się, że dostałeś w głowę. Podałeś dwa linki do oferty kupna NH35: pierwszy ma zero komentarzy i  przedstawia jakiś tani niekompatybilny dziwoląg, drugi link to normalna oferta  mov.   NH35  TMI z licznymi komentarzami. Wnioski sam wyciągnij.  

Potrafisz wskazać różnice widoczne gołym okiem? Czy uważasz że mają podobną jakość i parametry? Czy ma to  dla Ciebie znaczenie czy wyszły z tej samej fabryki?

Mnie to w ogóle nie zaprząta głowy, ja nie kupuję mechanizmów.   Może to być hinduski klon NH35 na tamtejszy rynek i dlatego  niekompatybilny z  chińskimi NH35 od TMI.  Klony mechanizmów już  tak mają, że aczkolwiek pasują jako zamienniki to poszczególne ich  części nie muszą być wymienne. Tak jest, na przykład,  miedzy ETA 2824-2 a  szwajcarskim klonem tego werku Selitą SW300  

Edytowane przez Euryk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, oszolom napisał(-a):

Popatrzę. Widzę, że nie doceniłem titana i zatrzymałem się na HMT :). Dzięki za naprostowanie.

Przejrzałem  te linki, na razie nic nie kupiłem,  choć widziałem sporo ciekawych rzeczy, może na tym  forum powinien już powstać dział indyjskich zegarków? 🙃

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, Euryk napisał(-a):

Przejrzałem  te linki, na razie nic nie kupiłem,  choć widziałem sporo ciekawych rzeczy, może na tym  forum powinien już powstać dział indyjskich zegarków? 🙃

Te płaskie kwarcyki fajne niektóre. 

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oryginalny?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minut temu, ro4ti napisał(-a):

oryginalny?

tak, szukałem go po google images swego czasu i nic nie znalazłem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

jianghun