Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Krzysiekjot

Chińskie zegarki kwarcowe

Rekomendowane odpowiedzi

20260314_121753.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20260331_095620.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20260419_160113.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

21 godzin temu, Paulus57 napisał(-a):

20260419_160113.jpg

Za 100zł chyba warto tego Addiesa? Co jakiś czas mi wyskoczy na aliexpress i zawsze sie waham czy go powinąć?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20260421_081927.jpg

20260421_082147.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak tematycznie...

Zakupiony dawno temu w celu "hydromoda" ze względu na solara. Noszony sporadycznie. Koszt ok. 120 zł jeśli dobrze pamiętam. Sprawdzony pod wodą, ale na deklarowane 300m bym nie liczył. Wyjątkowo dokładny mechanizm. Niezbyt ładny ten pionowy szlif na boku koperty, za to super koronka. Jedyna wada to cholernie ciężki. Teraz dostępne są tytanowe wersje, które są lżejsze.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, NIN76 napisał(-a):

Tak tematycznie...

Zakupiony dawno temu w celu "hydromoda" ze względu na solara. Noszony sporadycznie. Koszt ok. 120 zł jeśli dobrze pamiętam. Sprawdzony pod wodą, ale na deklarowane 300m bym nie liczył. Wyjątkowo dokładny mechanizm. Niezbyt ładny ten pionowy szlif na boku koperty, za to super koronka. Jedyna wada to cholernie ciężki. Teraz dostępne są tytanowe wersje, które są lżejsze.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

oo ciekawe, nie sadziłem  że tam jest 2036 i oddzielnie aku:D:D Ej dobre, podoba mi się.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 23.04.2026 o 09:59, NIN76 napisał(-a):

(...)  Jedyna wada to cholernie ciężki. Teraz dostępne są tytanowe wersje, które są lżejsze.

Waga 123g.

20260424_122811_Radiant.thumb.jpg.1d910508a27948effe46abd1137b9c0f.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
2 godziny temu, Jacek K. napisał(-a):

Waga 123g.

20260424_122811_Radiant.thumb.jpg.1d910508a27948effe46abd1137b9c0f.jpg

Tylko Twój na "kajdanie" , ...ale i tak ciężko. Mój na gumie i z olejem w środku i jednak większość masy w kopercie, ...trochę mało komfortowo się go nosi.

Ciekawe ile waży sam tytanowy zegarek?

Edit: Sprawdziłem właśnie mojego tytanowego Tandorio homar Seiko (mechanik, automat, szafir, na gumie) i tylko 89g! Jest jednak różnica...

Edytowane przez NIN76

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, NIN76 napisał(-a):

Ciekawe ile waży sam tytanowy zegarek?

Proszę >>>

20260424_164930.jpg

BTW, mnie większa waga zegarka nie przeszkadza :) 

20260424_165814.jpg

Edytowane przez Jacek K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 23.04.2026 o 09:59, NIN76 napisał(-a):

Tak tematycznie...

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

jakim olejem się to zalewa? i jak to robisz? mam trochę kwarcu z zakręcanymi deklami, może bym się pobawił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, hrabia napisał(-a):

jakim olejem się to zalewa? i jak to robisz? mam trochę kwarcu z zakręcanymi deklami, może bym się pobawił.

Ja używam oleju silikonowego (czasami nazywanego płynem silikonowym) 10 cSt. 100ml wystarczyło do zalania 3 szt. i zostało na czwarty. Zegarek otwierasz i musisz składać w jakimś naczynku w którym utopisz kopertę. im większe i więcej oleju, tym łatwiej. Zazwyczaj ciężko jest usunąć powietrze spod tarczy, trochę to upierdliwe... Kiedyś składałem tak aby nie zostawało w środku powietrze (brak bąbelka), ale teraz wolę jak ten bąbelek jest, bo zmiany temperatury (= ciśnienia) mogą wypchać szkiełko.

5 godzin temu, Jacek K. napisał(-a):

Proszę >>>

20260424_164930.jpg

BTW, mnie większa waga zegarka nie przeszkadza :) 

20260424_165814.jpg

Że Ci się chciało...

Chapeau bas! 

Jednak lekki ten tytan... kusi... chętnie bym zmienił.

Przy bransolecie to jednak ta masa się rozkłada, jakoś przyjemniej to leży na ręce. Osobiście mam tylko jedną sztukę na bransie, reszta na gumie, skórze i parcianych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, NIN76 napisał(-a):

Ja używam oleju silikonowego (czasami nazywanego płynem silikonowym) 10 cSt. 100ml wystarczyło do zalania 3 szt. i zostało na czwarty. Zegarek otwierasz i musisz składać w jakimś naczynku w którym utopisz kopertę. im większe i więcej oleju, tym łatwiej. Zazwyczaj ciężko jest usunąć powietrze spod tarczy, trochę to upierdliwe... Kiedyś składałem tak aby nie zostawało w środku powietrze (brak bąbelka), ale teraz wolę jak ten bąbelek jest, bo zmiany temperatury (= ciśnienia) mogą wypchać szkiełko.

Że Ci się chciało...

Chapeau bas! 

Jednak lekki ten tytan... kusi... chętnie bym zmienił.

Przy bransolecie to jednak ta masa się rozkłada, jakoś przyjemniej to leży na ręce. Osobiście mam tylko jedną sztukę na bransie, reszta na gumie, skórze i parcianych.

dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20260430_081138.jpg

20260430_081346.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi