Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Cologero

Yema Rallygraf

Rekomendowane odpowiedzi

Może ktoś się podzieli spostrzeżeniami, ale czy w tej yemie nie razi Was odmienny odcień bieli wskazówek i tarcz chroni. Już ją miałem na ręku ale jakieś wątpliwości się pojawiły (zegarek odesłałem już ale z całkiem innego powodu niż obiekcje, które się w międzyczasie pojawiły)

IMG_0686.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale o czym Ty mówisz? No białe wskazówki i żółte/beżowe/piaskowe subtarcze oraz zewnętrzna część tarczy. Fajne nawet.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Petru23 No właśnie o to mi chodzi, to nie żółte tylko “stary” biały, taki przepalony przez słońce
Zamarzyła mi się taka yema jak na poniższym zdjęciu ale już jest niedostępna

1e1c578ac9f864c3e83f1066ae5d3b29.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
26 minut temu, Cologero napisał(-a):

Może ktoś się podzieli spostrzeżeniami, ale czy w tej yemie nie razi Was odmienny odcień bieli wskazówek i tarcz chroni. Już ją miałem na ręku ale jakieś wątpliwości się pojawiły (zegarek odesłałem już ale z całkiem innego powodu niż obiekcje, które się w międzyczasie pojawiły)

IMG_0686.jpeg

Mnie razi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to już wiem ocb. Ma dziwną kolorystykę. Znalazłem tylko taki najbardziej zbliżony.

Ale brak logo Alpina...

Screenshot_20240611-183057.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Petru23 tak, obecnie są oferowane dwie wersje jedną sygnowaną “Alpiną” i drugą bez.
Trochę poszperałem i ta śnieżno biała odwrócona panda, która by mnie interesowała jest dostępna na Chrono24 tylko tam jeszcze nie kupowałem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też jaralem się Yema ale do czasu... Znalazłem ciekawsze moim zdaniem zegarki. Surfboard Bulovy choćby (mam szampańska wersje).

Zobacz jeszcze to. 

zegarek-meski-vratislavia-conceptum-heritage-chrono-limited-edition-h-c-s-14.thumb.jpg.d83fdfdfa1ea7e8efa14832456e3d826.jpg

Screenshot_20240611-185606.png

Screenshot_20240611-185726.png

Screenshot_20240611-190024.thumb.png.293e1ff0fc4431a1182784589baab49b.png

I z dzisiaj

IMG_20240611_111029851.jpg

Edytowane przez Petru23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najbliżej mi do Vratki tylko chciałem coś poniżej 40 mm. Nie chciałbym efektu buły na nadgarstku (17-17,5cm). No nic pomyślę jeszcze. Kiedyś miałem Dana Henrego 1962, i nawet bym był skłonny znowu coś od niego zamówić, ale jak dziś dostałem zegarek ze sklepu internetowego “niechodzący” (najprawdopodobniej padnięta bateria) to nie uśmiecha mi się odsyłanie gdzieś w Świat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Źle to wygląda. Mnie by przeszkadzało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 godzin temu, Petru23 napisał(-a):

Też jaralem się Yema ale do czasu... Znalazłem ciekawsze moim zdaniem zegarki. Surfboard Bulovy choćby (mam szampańska wersje).

Zobacz jeszcze to. 

zegarek-meski-vratislavia-conceptum-heritage-chrono-limited-edition-h-c-s-14.thumb.jpg.d83fdfdfa1ea7e8efa14832456e3d826.jpg

Screenshot_20240611-185606.png

Screenshot_20240611-185726.png

Screenshot_20240611-190024.thumb.png.293e1ff0fc4431a1182784589baab49b.png

I z dzisiaj

IMG_20240611_111029851.jpg

Tego homara Vratislavy nie powinno tu byc 🙈

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, SzefSzefow napisał(-a):

Tego homara Vratislavy nie powinno tu byc 🙈

Sam już ma to kiedyś zwróciłem wyraźną uwagę ale... Nie mnie tu wybierac a marka często się na forum przewija.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Petru23 napisał(-a):

Sam już ma to kiedyś zwróciłem wyraźną uwagę ale... Nie mnie tu wybierac a marka często się na forum przewija.

Oczywiscie to moj poglad na sprawe. Jestem przeciwnikiem homarow, bo wykorzystuja (zeby nie napisac bardziej dosadnie)  wzory innych marek.
Ktos kiedys sie nameczyl, wpadl na jakis pomysl, a inny robi kopiuj-wklej - fuj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z ciekawości - czego to jest homar? Pytam bo sam kupiłem, tylko inną wersję i wychodzi na to że nieświadomie kupiłem homara 😞

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm... Czyli nikt nie wie czego to jest homar ale piszecie że homar? 

Zatrudniłem do działania AI i nie znalazła żeby to była kopia jakiegoś zegarka. Także tego...🤪

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 godzin temu, mariusz9a napisał(-a):

Z ciekawości - czego to jest homar? Pytam bo sam kupiłem, tylko inną wersję i wychodzi na to że nieświadomie kupiłem homara 😞

A nie pomyliły się nam zegarki z lunar pilotem Bulovy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o Bulovę, to przecież są to różne zegarki, a nie kopia 1:1 ze zmienioną marką. Nawet inna jest ilość "subtarcz", bezel, itd. Jak już aż tak ogólnikowo miałbym traktować homary, to Już prędzej ta Bulova to homar Omegi... :-] I jakby na homary patrzeć aż tak ogólnie a nie jako kopia, to 90% zegarków na rynku jest podobna do innych zegarków więc wrzucacie je do wora z homarami? Nie sadzę 😄

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 11.06.2024 o 19:11, Cologero napisał(-a):

Najbliżej mi do Vratki tylko chciałem coś poniżej 40 mm. Nie chciałbym efektu buły na nadgarstku (17-17,5cm). No nic pomyślę jeszcze. Kiedyś miałem Dana Henrego 1962, i nawet bym był skłonny znowu coś od niego zamówić, ale jak dziś dostałem zegarek ze sklepu internetowego “niechodzący” (najprawdopodobniej padnięta bateria) to nie uśmiecha mi się odsyłanie gdzieś w Świat.

Yema z twojego pierwszego zdjęcia mimo że ma kopertę o średnicy 39mm, ma dosyć długie uszy, a taki l2l może  powodować przeciągną nadgarstku😉

Myślę że jak byś przechodził obok Time trendu w jakiejś galerii to Atlantic Timeroy CS Chrono (70462.41.65) by Ci wpadł w oko. Dobrze leży na nawet na 16 cm nadgarstku, prze krótkie uszy. Na papierze może nie robi wrażenia, ale na żywo wygląda imo na droższy  - kwestia czy trafia indeksy. Ewentualnie może coś że stajni Roue 🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Yema z twojego pierwszego zdjęcia mimo że ma kopertę o średnicy 39mm, ma dosyć długie uszy, a taki l2l może  powodować przeciągną nadgarstku

Myślę że jak byś przechodził obok Time trendu w jakiejś galerii to Atlantic Timeroy CS Chrono (70462.41.65) by Ci wpadł w oko. Dobrze leży na nawet na 16 cm nadgarstku, prze krótkie uszy. Na papierze może nie robi wrażenia, ale na żywo wygląda imo na droższy  - kwestia czy trafia indeksy. Ewentualnie może coś że stajni Roue

Hehe, jakbyś czytał w myślach z tym roue, tylko mam dylemat, która tarcze TPSa wybrać (panda, odwrócona panda, czy błękitna)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, Cologero napisał(-a):

Hehe, jakbyś czytał w myślach z tym roue, tylko mam dylemat, która tarcze TPSa wybrać emoji43.pngemoji94.png (panda, odwrócona panda, czy błękitna)emoji23.png

Tarcza wedle uznania, ale wskazówka moim zdaniem powinna być pomarańczowa - pasuje wtedy do wszystkich demonów prędkości, min Porsche 911 czy Jawa 350 TS 😆

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi