Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Krzysztof Skórka

Klubowy wyjazd na Geneva Watch Days

Rekomendowane odpowiedzi

11 godzin temu, SzefSzefow napisał(-a):

No i po GWD :)

Teraz bede odsypiac przez kilka tyg. Moja srednia snu z ostatniego tygodnia to jakies 4 godz/doba. Ale zdecydowanie warto bylo! Niespodziewalismy sie az takiego zainteresowania i tlumu ludzi (prasy, kolekcjonerow, punktow sprzedazy), ich reakcje byly bardzo pozytywne co mnie niewatpliwie cieszy.

Jesli bylby ktos zainteresowany jak GWD wyglada od "kuchni" to dajcie znac, albo pytajcie smialo, to cos w wolnej chwili szkrobne.

4 godziny to dla mnie od wielu lat luksus :)

Opisz GWD jestem bardzo ciekaw i tak jak Piotr wspomniał, bez fotki się nie liczy.

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Skrobnij skrobnij i najlepiej foty dorzuć emoji6.png

10 godzin temu, Autor1984 napisał(-a):

4 godziny to dla mnie od wielu lat luksus :)

Opisz GWD jestem bardzo ciekaw i tak jak Piotr wspomniał, bez fotki się nie liczy.

Musze miec 7-8 godz snu zeby myslec na jakims zadowalajacym poziomie 😉

Macie jakie konkretne pytania do ktorych moglbym sie odniesc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam 2:

1) Jak wypada GWD względem W&W? Czy w ogóle można porównać?

2) Relacje portali zegarkowych pokazują ciekawe wydarzenia na GWD typu panele dyskusyjne, spotkania z tuzami branży itp. Czy jest to dostępne dla wszystkich czy tylko na zaproszenie / dla vip'ow?

Ostatnie pytanie wynika z tego co czytałem po W&W tj. że można się srogo zawieść idąc tam z nastawieniem że bedzie jak na relacjach w sieci (w skrócie kolejki, najciekawsze atrakcje tylko podczas dni dla vip'ow/prasy branżowej)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, SzefSzefow napisał(-a):

Macie jakie konkretne pytania do ktorych moglbym sie odniesc?

Na początek dwa:

1. Co Cię najbardziej zaskoczyło in plus, a co in minus?

2. Jaki najciekawszy zegarek (poza Bernardem ;-)) widziałeś w trakcie tego wydarzenia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 5.09.2024 o 08:12, Jan napisał(-a):

Ja mam 2:

1) Jak wypada GWD względem W&W? Czy w ogóle można porównać?

2) Relacje portali zegarkowych pokazują ciekawe wydarzenia na GWD typu panele dyskusyjne, spotkania z tuzami branży itp. Czy jest to dostępne dla wszystkich czy tylko na zaproszenie / dla vip'ow?

Ostatnie pytanie wynika z tego co czytałem po W&W tj. że można się srogo zawieść idąc tam z nastawieniem że bedzie jak na relacjach w sieci (w skrócie kolejki, najciekawsze atrakcje tylko podczas dni dla vip'ow/prasy branżowej)

ad 1 GWD jest bardziej przyjazne i dostepne dla zwyklego smiertelnika, jesli smiertelnik ten bedzie mogl zapisac sie na spotkanie z marka. Podczas GWD wszystkie marki biorace udzial sa mniej wiecej w tym samym miejscu. W&W organizowane jest w PolExpo - wielkiej hali dla najwiekszych marek (przypomina stare Basel World), gdzie mozna poogladac zegarki przez szybe.

ad 2 Na wiekszosc paneli dyskusyjnych wejscie jest z buta. Ale na czesc imprez trzeba bylo sie zapisac, nawet ja, reprezentujac marke. musialem to zrobic. Organizowane sa tez sniadania z CEO, na ktorych mozna bylo spotkac wielu CEO odpowiadajacych na pytania zwyklych smiertelnikow 😉

W dniu 5.09.2024 o 08:58, Krzysztof Skórka napisał(-a):

Na początek dwa:

1. Co Cię najbardziej zaskoczyło in plus, a co in minus?

2. Jaki najciekawszy zegarek (poza Bernardem ;-)) widziałeś w trakcie tego wydarzenia?

Ad 1. Na plus ilosc odwiedzajacych GWD ludzi. Oficjalnie mowi sie o 70% wzroscie w stosunku do zeszlego roku. Majac na uwage regres na rynku, bylo to dla wszystkich sporym zaskoczeniem. Na minus... chyba nie bylo niczego takiego, partycypowalem juz w takich eventach z Watchbox, wiec wiedzialem z czym sie to je i ze ilosc snu bedzie bardzo ograniczona.

Ad 2. Koledzy z GF pokazali mi 2 nowe zegarki, ktore bede mialy premiere za kilka miesiecy (Hand Made 2 i cos co bedzie niespodzianka dla wszystkich). Moglem zrobic zdjecia, ale zobligowalem sie do zachowania tajemnicy 😉

Kilka zdjec 😉

z4437_geneva_watch_days_aug2024_simeon.thumb.jpg.67ccd7e695d1b14afb9896a5b19821a2.jpg

z4307_geneva_watch_days_aug2024_simeon.thumb.jpg.f56201e1e587c54b1b559f7616c77a81.jpg

z4463_geneva_watch_days_aug2024_simeon.thumb.jpg.f19169c6278339f3925ff0cd389bfe25.jpg

3922_geneva_watch_days_aug2024_simeon.thumb.jpg.89141c5f7b6fb4f2685b2fa18d9369dd.jpg

3721_geneva_watch_days_aug2024_simeon.thumb.jpg.a938e005dd6390f8a50eeb5712c8a076.jpg

3603_geneva_watch_days_aug2024_simeon.thumb.jpg.18798588f532954fbc1a6eb267b23066.jpg

4193_geneva_watch_days_aug2024_simeon.thumb.jpg.5219b80874ca6dbe544de57fe191fc45.jpg

4130_geneva_watch_days_aug2024_simeon.thumb.jpg.4c183f4554e3f42fc9f573cc2084b2b9.jpg

Edytowane przez SzefSzefow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Jan napisał(-a):

@SzefSzefow po Twoich zdjęciach i odpowiedziach z gory zapisuję sie na przyszly rok :D

Zdjecia nie sa moje, a oficjalki z GWD 😉

Niemniej dla entuzjastow zegarmistrzostwa to impreza, ktora moze robic duze wrazenie.

Kilka zdan jak to wyglada od kuchni. Impreza jest organizowana przez kilka najwiekszych marek z branzy, np Bvlgari czy MB&F. W tym roku czesc marek. bylo usytuowanych w hotelu Beau Rivage, czesc w Fairmont, czesc w swoich Genewskich butikach. Przed hotelem byl wystawiony namiot w ktorym mozna bylo ogladac nowe zegarki i w ktorym odbywaly sie imprezy. Obok niego stal "Glass dooor", gdzie odbywaly sie wywiady, panele i sniadania. Do prezentacji naszych zegarkow mielismy apartament prezydencki w wielkim balkonem. Event zaczal sie od czwartku, w srode wieczorem mielismy juz wszystko gotowe. Firme Lederer reprezentowalo w w tym roku 5 osob. Dzien zaczynal sie od 9:00 i spotkania trwaly do jakiejs 19:00  z mala przerwa 20min na lunch. Pozniej 30 min w pobliskim hotelu w ktorym spalismy zeby sie przebrac i oficjalna impreza...  Na imprezie zazwyczaj sa przedstawiciele marek, kolekcjonerzy, vipy, prasa. Oficjalna impreza zazwyczaj konczyla sie o 1 i wtedy czesc osob przenosilo sie do pobliskiego baru. Do hotelu wracalem o 3-4, pobudka o 7-8 i tak przez 5 dni.
Pozytywne jest to, ze ludzie z branzy zazwyczaj sie lubia, atmosfera sie przyjacielska, nawet jesli pracuje sie dla konkurencyjnej marki. Dopiero w poniedzialek po poludniu moglem sie przejsc po innych pokojach i porozmawiac zeznajomymi czy ceo innych marek. Podsumowujac- meczaco, ale sympatycznie 👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, SzefSzefow napisał(-a):

Ad 2. Koledzy z GF pokazali mi 2 nowe zegarki, ktore bede mialy premiere za kilka miesiecy (Hand Made 2 i cos co bedzie niespodzianka dla wszystkich). Moglem zrobic zdjecia, ale zobligowalem sie do zachowania tajemnicy 😉

Kilka zdjec 😉

Ciekawe co to będzie za cudo :) 

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 16.08.2024 o 07:21, SzefSzefow napisał(-a):

Dodam, ze przy okazji, bedzie mozna zobaczyc nasza nowikne… 

Triple-Certified Observatory Chronometer w storzeniu ktorego mialem swoj wklad 😉

AABB4EFC-5DB6-4A76-9FCA-BE2A4E5A9D7F.thumb.jpeg.45b35ed3d483b8e926ea5aaebda2eedd.jpeg

GPHG 2024 Chronometry Prize.

Gratuluję 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi