Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Wacor

Konkurs na KLUBOWY EXLIBRIS

Rekomendowane odpowiedzi

REGULAMIN KONKURSU NA STWORZENIE EXLIBRISU KLUBU MIŁOŚNIKÓW ZEGARÓW I ZEGARKÓW

DRUGIE ŻYCIE ZEGARKOWEJ KSIĄŻKI

I. Organizator.
Organizatorem konkursu jest Stowarzyszenie Klub Miłośników Zegarów i Zegarków.

Konkurs jest organizowany w związku z akcją „Drugie Życie Zegarkowej Książki”.

II .Warunki uczestnictwa.

• Uczestnicy konkursu mają za zadanie wykonanie pracy plastycznej – exlibrisu Klubu Miłośników Zegarów i Zegarków, który będzie wykorzystywany w akcji Drugie Życie Zegarkowej Książki

• W konkursie mogą brać udział zarejestrowani użytkownicy forum KMZiZ, a udział w konkursie ma charakter indywidualny.

• Jeden autor może złożyć nieograniczoną liczbę prac plastycznych.

• Format prac plastycznych – A4 w pliku pdf w rozdzielczości min. 300dpi.
  • Praca musi zawierać logo Stowarzyszenia Klub Miłośników Zegarów i Zegarków.

• Prace (plik pdf) należy nazwać w następujący sposób: exlibris-nick forumowy.

• Udział w konkursie jest równoznaczny z akceptacją regulaminu.

• Konkursowa praca musi być pracą własną Uczestnika.

• Udział w Konkursie jest równoznaczny z nieodpłatnym przekazaniem Organizatorowi praw autorskich do przekazanej pracy i ze zgodą na wykorzystanie pracy jako exlibrisu Klubu Miłośników Zegarów i Zegarków.

III. Termin i miejsce składania prac.

Prace należy przesłać emailem w terminie do dnia 30 września 2024 roku na adres email: [email protected] tytułując wiadomość exlibris-nick forumowy.

IV. Ogłoszenie wyników konkursu.

Ogłoszenie wyników konkursu nastąpi najpóźniej do dnia 4 października 2024r. w tym temacie na forum oraz w wiadomości prywatnej.

V.

Nagrody

Nagrodą za zwycięską pracę jest wykorzystanie tejże pracy jako exlibrisu Klubu Miłośników Zegarów i Zegarków oraz udział w świetnej zabawie.

VI. Uwagi dodatkowe.

Rozstrzygnięcie jury jest ostateczne (od werdyktu nie przysługuje odwołanie).

Wszelkie sprawy nie uwzględnione w regulaminie rozstrzyga Organizator.

*Exlibris

https://pl.wikipedia.org/wiki/Ekslibris

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z powyższego wynika, że nagrodą ma być radość autora z faktu wykorzystania jego dzieła z jednoczesnym pozbawieniem praw autorskich. Czy źle to zrozumiałem ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, Watch-er napisał(-a):

Z powyższego wynika, że nagrodą ma być radość autora z faktu wykorzystania jego dzieła z jednoczesnym pozbawieniem praw autorskich. Czy źle to zrozumiałem ?

Widzę, że umiesz czytać między wierszami😉

To teraz bardziej po ludzku:

Klub chce przeprowadzić akcję pt.: „Drugie Życie Zegarkowych Książek”, do której to akcji potrzebny jest exlibris. Postanowiliśmy zwrócić się do użytkowników o pomoc w stworzeniu takiej karty, ale…żeby nie było później jakichś niepotrzebnych nieporozumień musieliśmy opakować naszą prośbę w Regulamin🤷‍♂️ 
Jeśli ktoś ma ochotę na całkowicie darmową pomoc Stowarzyszeniu, ma zdolności plastyczne i zmysł estetyczny, jest w stanie poświęcić swój bezcenny czas dla Stowarzyszenia - zapraszamy 😊

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, Wacor napisał(-a):

To teraz bardziej po ludzku:

Zdecydowanie lepiej brzmi po ludzku 🙂

Edytowane przez Watch-er
Literówka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko pięknie i ładnie , ale toż to TYLKO  10 dni .  Może nie zrozumiałem prawidłowo ?

Wrzesień początek szkół i przedszkoli . . !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mogę prosić o rozwinięcie tematu "Drugie Życie Zegarkowej Książki"?

Czy wasze logo, Stowarzyszenia Klub Miłośników Zegarów i Zegarków, mogę prosić o wersję wektorową :)

Edytowane przez kazzmir

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 godziny temu, kazzmir napisał(-a):

Czy wasze logo, Stowarzyszenia Klub Miłośników Zegarów i Zegarków, mogę prosić o wersję wektorową :)

@DawPi @Krzysztof Skórka @Władek Meller

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 godziny temu, kazzmir napisał(-a):

Mogę przedstawić ogólny zarys akcji, ponieważ nie weszła jeszcze w życie...

Akcja, tak jak jej tytuł wskazuje, ma dać drugie życie książkom o tematyce zegarkowej, które "zalegają" klubowiczom (i nie tylko) poprzez ich sprzedaż za pomocą Klubu. Każda przekazana książka zostanie opatrzona klubowym exlibrisem (który tutaj staramy się wyłonić) i sprzedana, a całkowity dochód przeznaczony będzie na rozwój Stowarzyszenia Klub Miłośników Zegarów i Zegarków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jestem grafikiem 🙂
Proszę potraktować moją sugestię jako projekt, lub sugestia projektu, jeśli grafika nie spełnia wymogów projektu.
pozdrawiam,
Władysław

exlibris-klub-2.jpg

dodałem kropki i poprawiłem a na ą

exlibris-klub-3.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SZANOWNI KOLEDZY I KOLEŻANKI!

Chciałbym z przyjemnością poinformować, iż Konkurs na klubowy exlibris dobiegł końca, a kapituła w składzie

- @Wacor - przewodniczący

- @Krzysztof Skórka, @Piotr Orzechowski, @Piotr Piątkowski, @Autor1984 

po burzliwej dyskusji wybrała zwycięską pracę, która należy do...

@Jan

Ex Libris.jpg

Serdecznie dziękujemy wszystkim za udział w konkursie! Teraz przystępujemy do dalszych prac związanych z akcją Drugie życie zegarkowych książek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi