Wacor 1297 #1 Posted August 26, 2024 REGULAMIN KONKURSU NA STWORZENIE EXLIBRISU KLUBU MIŁOŚNIKÓW ZEGARÓW I ZEGARKÓW DRUGIE ŻYCIE ZEGARKOWEJ KSIĄŻKI I. Organizator. Organizatorem konkursu jest Stowarzyszenie Klub Miłośników Zegarów i Zegarków. Konkurs jest organizowany w związku z akcją „Drugie Życie Zegarkowej Książki”. II .Warunki uczestnictwa. Uczestnicy konkursu mają za zadanie wykonanie pracy plastycznej – exlibrisu Klubu Miłośników Zegarów i Zegarków, który będzie wykorzystywany w akcji Drugie Życie Zegarkowej Książki W konkursie mogą brać udział zarejestrowani użytkownicy forum KMZiZ, a udział w konkursie ma charakter indywidualny. Jeden autor może złożyć nieograniczoną liczbę prac plastycznych. Format prac plastycznych – A4 w pliku pdf w rozdzielczości min. 300dpi. Praca musi zawierać logo Stowarzyszenia Klub Miłośników Zegarów i Zegarków. Prace (plik pdf) należy nazwać w następujący sposób: exlibris-nick forumowy. Udział w konkursie jest równoznaczny z akceptacją regulaminu. Konkursowa praca musi być pracą własną Uczestnika. Udział w Konkursie jest równoznaczny z nieodpłatnym przekazaniem Organizatorowi praw autorskich do przekazanej pracy i ze zgodą na wykorzystanie pracy jako exlibrisu Klubu Miłośników Zegarów i Zegarków. III. Termin i miejsce składania prac. Prace należy przesłać emailem w terminie do dnia 30 września 2024 roku na adres email: [email protected] tytułując wiadomość exlibris-nick forumowy. IV. Ogłoszenie wyników konkursu. Ogłoszenie wyników konkursu nastąpi najpóźniej do dnia 4 października 2024r. w tym temacie na forum oraz w wiadomości prywatnej. V. Nagrody Nagrodą za zwycięską pracę jest wykorzystanie tejże pracy jako exlibrisu Klubu Miłośników Zegarów i Zegarków oraz udział w świetnej zabawie. VI. Uwagi dodatkowe. • Rozstrzygnięcie jury jest ostateczne (od werdyktu nie przysługuje odwołanie). • Wszelkie sprawy nie uwzględnione w regulaminie rozstrzyga Organizator. *Exlibris https://pl.wikipedia.org/wiki/Ekslibris 3 e x p a n d y o u r t i m e Share this post Link to post Share on other sites
Watch-er 1604 #2 Posted August 26, 2024 Z powyższego wynika, że nagrodą ma być radość autora z faktu wykorzystania jego dzieła z jednoczesnym pozbawieniem praw autorskich. Czy źle to zrozumiałem ? 0 Share this post Link to post Share on other sites
Wacor 1297 #3 Posted August 27, 2024 6 godzin temu, Watch-er napisał(-a): Z powyższego wynika, że nagrodą ma być radość autora z faktu wykorzystania jego dzieła z jednoczesnym pozbawieniem praw autorskich. Czy źle to zrozumiałem ? Widzę, że umiesz czytać między wierszami😉 To teraz bardziej po ludzku: Klub chce przeprowadzić akcję pt.: „Drugie Życie Zegarkowych Książek”, do której to akcji potrzebny jest exlibris. Postanowiliśmy zwrócić się do użytkowników o pomoc w stworzeniu takiej karty, ale…żeby nie było później jakichś niepotrzebnych nieporozumień musieliśmy opakować naszą prośbę w Regulamin🤷♂️ Jeśli ktoś ma ochotę na całkowicie darmową pomoc Stowarzyszeniu, ma zdolności plastyczne i zmysł estetyczny, jest w stanie poświęcić swój bezcenny czas dla Stowarzyszenia - zapraszamy 😊 7 e x p a n d y o u r t i m e Share this post Link to post Share on other sites
Watch-er 1604 #4 Posted August 27, 2024 (edited) 8 godzin temu, Wacor napisał(-a): To teraz bardziej po ludzku: Zdecydowanie lepiej brzmi po ludzku 🙂 Edited August 27, 2024 by Watch-er Literówka 0 Share this post Link to post Share on other sites
Wacor 1297 #5 Posted August 30, 2024 Wkradł się mały chochlik do adresu e-mail Stowarzyszenia: prace prosimy przesyłać na adres: [email protected] 0 e x p a n d y o u r t i m e Share this post Link to post Share on other sites
kopernik18 103 #6 Posted August 31, 2024 Wszystko pięknie i ładnie , ale toż to TYLKO 10 dni . Może nie zrozumiałem prawidłowo ? Wrzesień początek szkół i przedszkoli . . ! 0 Share this post Link to post Share on other sites
Wacor 1297 #7 Posted August 31, 2024 Czy usłyszałem propozycję wydłużenia terminu?🤔 0 e x p a n d y o u r t i m e Share this post Link to post Share on other sites
Jan 20009 #8 Posted August 31, 2024 Pewnie wydłużenie by nie zaszkodziło 0 📸@horo_logic_life Share this post Link to post Share on other sites
Wacor 1297 #9 Posted August 31, 2024 W takim razie: wydłużamy termin nadsyłania prac do 30 września 2024r.! 0 e x p a n d y o u r t i m e Share this post Link to post Share on other sites
kazzmir 1 #10 Posted September 8, 2024 (edited) Mogę prosić o rozwinięcie tematu "Drugie Życie Zegarkowej Książki"? Czy wasze logo, Stowarzyszenia Klub Miłośników Zegarów i Zegarków, mogę prosić o wersję wektorową Edited September 8, 2024 by kazzmir 1 Share this post Link to post Share on other sites
Autor1984 15603 #11 Posted September 9, 2024 22 godziny temu, kazzmir napisał(-a): Mogę prosić o rozwinięcie tematu "Drugie Życie Zegarkowej Książki"? Czy wasze logo, Stowarzyszenia Klub Miłośników Zegarów i Zegarków, mogę prosić o wersję wektorową @DawPi @Krzysztof Skórka @Władek Meller 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Share this post Link to post Share on other sites
Wacor 1297 #12 Posted September 9, 2024 23 godziny temu, kazzmir napisał(-a): Mogę prosić o rozwinięcie tematu "Drugie Życie Zegarkowej Książki"? Czy wasze logo, Stowarzyszenia Klub Miłośników Zegarów i Zegarków, mogę prosić o wersję wektorową Mogę przedstawić ogólny zarys akcji, ponieważ nie weszła jeszcze w życie... Akcja, tak jak jej tytuł wskazuje, ma dać drugie życie książkom o tematyce zegarkowej, które "zalegają" klubowiczom (i nie tylko) poprzez ich sprzedaż za pomocą Klubu. Każda przekazana książka zostanie opatrzona klubowym exlibrisem (który tutaj staramy się wyłonić) i sprzedana, a całkowity dochód przeznaczony będzie na rozwój Stowarzyszenia Klub Miłośników Zegarów i Zegarków. 1 e x p a n d y o u r t i m e Share this post Link to post Share on other sites
Krzysztof Skórka 7198 #13 Posted September 9, 2024 A ja dołączam logo. logo_KMZZ_wektor.ai 2 Share this post Link to post Share on other sites
Władek Meller 308 #14 Posted September 30, 2024 Nie jestem grafikiem 🙂 Proszę potraktować moją sugestię jako projekt, lub sugestia projektu, jeśli grafika nie spełnia wymogów projektu. pozdrawiam, Władysław dodałem kropki i poprawiłem a na ą 1 Share this post Link to post Share on other sites
Wacor 1297 #15 Posted October 2, 2024 SZANOWNI KOLEDZY I KOLEŻANKI! Chciałbym z przyjemnością poinformować, iż Konkurs na klubowy exlibris dobiegł końca, a kapituła w składzie - @Wacor - przewodniczący - @Krzysztof Skórka, @Piotr Orzechowski, @Piotr Piątkowski, @Autor1984 po burzliwej dyskusji wybrała zwycięską pracę, która należy do... @Jan Serdecznie dziękujemy wszystkim za udział w konkursie! Teraz przystępujemy do dalszych prac związanych z akcją Drugie życie zegarkowych książek. 3 e x p a n d y o u r t i m e Share this post Link to post Share on other sites