Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

jan serafin

Wybór zegarka kieszonkowego z duszą.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Pana Prezesa wraz z Zarządem,witam Panów Administratorów,Panów Moderatorów.

Witam Panie i Panów,witam Państwa w 2008 Nowym Roku.

Jestem Jan Serafin ze Stargardu szczecińskiego, mężczyzna który bardzo długo śledził ,czytał,

próbując cokolwiek zrozumieć z Waszych profesjonalnych wypowiedzi na znany Wam temat.

Nie jestem kolekcjonerem zegarków/skromne fundusze/ ani z Waszej Branży, mało znam mechanizmy zegarków i zegarów, a nawet z tej fascynacji i ciekawości przez dłuższy okres

nakręcałem mechanizm zegara na wieży kościelnej w swym mieście.

Miałem też zegarek komunijny jak każdy z nas mniemam.

Naszła mnie chyba nostalgia,tęsknota do tradycji i manier jak przystało na mężczyznę.?

w odpowiednim wieku. Wiem że uczestnictwo w klubie nakłada na mnie obowiązek, lecz przy Waszej pomocy i wyborze wręcz kupię zegarek kieszonkowy ruski czy rosyjski,ładny,tani z duszą . Dziękuje że jestem z Wami, z poważaniem. Janek.

PS// Pozwolę sobie przytoczyć piękny cytat Pani Eleny z Penzy.

____

"Czas widać wyrażnie na tynku ściany,

na twarzach ukochanych."....

_____

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość amator3nr

Witam w klubie

Dla mnie najladniejsza radziecką kieszonką jest iskra. Heh mam takowa i jak dla mnie to jeden z najladniejszych zegarków kieszonkowych.

post-1-1202843023.jpg

post-1-1202843024.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

amator3nr - świetna iskra :shock: mołnia też fajniutka ale ta iskra mnie rozbroiła :shock: Kadarius - jeśli można wiedzieć to za ile ją "wytargałeś" bo stan jest jak nówka :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie tutaj nie powiniennem, bo mnie zakrzyczą /najwyzej wymoderuję/. Obecnie trudno jest sprzedać zegarek kieszonkowy i ceny sa korzystne. Za naprawdę nieduże /wiem, że to względne/ pieniądze można nabyć zabytkowy, sprawny, ładny zegarek kieszonkowy uznanej szwajcarskiej formy. Może warto przemyśleć.

Życzę owocnych poszukiwań,

nosiciel kieszonkowego Zenitha.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kadarius - jeśli można wiedzieć to za ile ją "wytargałeś" bo stan jest jak nówka :D

zegarek + srebrna dewizka + znajomości = 40,00 PLN

a stan określiłbym na 8/10 zakładając że 10=NOS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to super Ci się udało :D To Wy jednak faktycznie wypasiony macie ten bazarek :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Iskara - cudo, ale trudna do zdobycia.

Łatwiej będzie kupić Mołnię z lat 50. Trafiają się w dobrym stanie. Z wyglądu jest to prawie to samo co Iskra, czyli elegancka, płaska kieszonka.

CДEЛAHO B CCCP - najlepsze zegarki na świecie !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
No to super Ci się udało ;) To Wy jednak faktycznie wypasiony macie ten bazarek :wink:

Bazarek jak bazarek - ludzi trzeba znać. Około pół roku zajęło żeby się między nich wkręcić, a teraz na mój widok wyciągają zegarki z zakamarków niedostępnych dla zwykłych kupujących. A i jak coś się ciekawego trafi to zatrzymają dla mnie, bo dużo kupuję - znaczy stały klient :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe spoko - to może zaczniesz przyjmować zamówienia hehehe ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pewnie tutaj nie powiniennem, bo mnie zakrzyczą /najwyzej wymoderuję/. Obecnie trudno jest sprzedać zegarek kieszonkowy i ceny sa korzystne. Za naprawdę nieduże /wiem, że to względne/ pieniądze można nabyć zabytkowy, sprawny, ładny zegarek kieszonkowy uznanej szwajcarskiej formy. Może warto przemyśleć.

Życzę owocnych poszukiwań,

nosiciel kieszonkowego Zenitha.

Podpisuje sie pod postem jedna reka, a druga ;) sugeruje niesmialo zeby pogodzic sprzeczne wymagania: poszukaj moze kieszonki produkcji Paul Buhre. Stare kieszonki rodem z Rosji carskiej ze szwajcarskim rodowodem. Byly tez stalowe, i one nie powinny byc takie drogie. Kieszonki maja w sobie to cos...

Nie napalaj sie, podejdz do sprawy metodycznie, a w koncu trafisz ekstra okazje. Pismo Sw mowi: "szukajcie a znajdziecie, proscie a bedzie wam dane, kolaczcie - a otworza wam". Moderator: grzesiek dobrze prawi - kieszonki nie sa w cenie.

Pozdrawiam

takze nosiciel kieszonkowego Zenitha

Zadna praca nie hanbi, ale kazda meczy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam miło Panów, zegarek iskra śliczny,mołnija to o nią tak zabiegam na stronach Internetowych, jest ich bardzo dużo tylko jak się do nich dobrać/język angielski i tym podobne.?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ponownie,Allegro to ostatnie miejsce zakupu! z którego bym skorzystał.Ono nie spełnia moich oczekiwań które nie są wygórowane. Panowie sami odradzali tą formę zakupu.

Więc cierpliwie szukam i czekam etc. etc, powiadają że" cierpliwość igłą studnie wykopie"

Będę drążył temat bo tyle mniej radości z dnia nie spełnionego.

Zapytanie.?

Mołnija 3602/1030140 18 kamieni motyw "Serkisof" .,,"Diamant",,, " Kraśnikow",,, Korsar",,,

"Łucz",,, "Poljot",,, " Orjon" dzisiejsza ,,"Iskra" i inne, to moi ulubieńcy, tylko którego wybrać.?

Dziękuje do miłego. Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ponownie,Allegro to ostatnie miejsce zakupu! z którego bym skorzystał.Ono nie spełnia moich oczekiwań które nie są wygórowane. Panowie sami odradzali tą formę zakupu.

Więc cierpliwie szukam i czekam etc. etc, powiadają że" cierpliwość igłą studnie wykopie"

Będę drążył temat bo tyle mniej radości z dnia nie spełnionego.

Zapytanie.?

Mołnija 3602/1030140 18 kamieni motyw "Serkisof" .,,"Diamant",,, " Kraśnikow",,, Korsar",,,

"Łucz",,, "Poljot",,, " Orjon" dzisiejsza ,,"Iskra" i inne, to moi ulubieńcy, tylko którego wybrać.?

Dziękuje do miłego. Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wiem czy Allegro jest takie ostatnie... sam kupiłem na Allegro kiedyś taką Mołnię:

2408171339d9e23fm.jpg

z takim mechanizmem:

3e45a10db400f065m.jpg

za 30 zł z wysyłką...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Janku moim skromnym zdaniem jak znajdziesz tą pierwszą w stanie zadowalającym Ciebie to bym brał. Piekne ma wskazówki.

FORZA Robert!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Allegro? przez kilkanaście tygodni szukałem swojej ulubionej mołni kal. 3206 nowej oryginalnej z gwarancją,Na próżno.Pana panie Kosh777 mołnia ładna ma kamienie to czemu taka tania? tu wysokie gremium może ocenić jej wartość, na Allegro byłem sam.znikąd pomocy. Dziękuje za pomoc i proszę o jeszcze,z poważaniem Janek do miłego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Iskra - ciasteczko, tylko niezbyt łatwa do zdobycia szczególnie w takim stanie. Jednak najbardziej dostępne i tanie są mołnie. Żeby nie być gołosłownym dziś przytargałem z bazarku m.in. taką sztukę:

post-21942-0-18874800-1330798780.jpgObrazek

Ładna, tania z duszą czyli spełnia wymagania Janka!

Życzę szczęśliwych łowów!

Witam, szkoda że tylko jedną Pan przytargał Panie "kadarius"

mołnia piękna też,czy oryginał,ile kamyków, rozumiem, że bez papierów? Dzięki do miłego

Janek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam, szkoda że tylko jedną Pan przytargał Panie "kadarius"

mołnia piękna też,czy oryginał,ile kamyków, rozumiem, że bez papierów? Dzięki do miłego

Janek.

wystarczy kadarius albo DareK - bez Panów :wink:

Mołnia jak Mołnia standard i oczywiście jak to z bazarku bez papierów ale za to oryginał!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam. Allegro? przez kilkanaście tygodni szukałem swojej ulubionej mołni kal. 3206 nowej oryginalnej z gwarancją,Na próżno.Pana panie Kosh777 mołnia ładna ma kamienie to czemu taka tania? tu wysokie gremium może ocenić jej wartość, na Allegro byłem sam.znikąd pomocy. Dziękuje za pomoc i proszę o jeszcze,z poważaniem Janek do miłego.

Tania dlatego zapewne że sprzedający nie wiedział co sprzedaje ( jakiś ruski zegarek ) a w aukcji nikt poza mną udziału nie wziął.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Proszę o ocenę szanowne gremium. Dziękuje Janek.

Ten Poljot to zegarek ładny - tzw. chronometr morski. Ale nietani, oj nie. Na jeBaju za 500 zielonych takiego można znaleźć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.