Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Heavyweight2712

Jaki zegarek wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich potrzebuje pomocy i profesjonalnej rady w wyborze zegarka, proszę zobaczcie dołączone zdjęcia i który wg was będzie najlepszy, czy ktoś z was miał do czynienia z IWC albo Panerai?  Co o nich sądzicie który mam wybrać?

Screenshot_20241027_193731_com.gspace.android.jpg

Screenshot_20241027_193508_com.gspace.android.jpg

Screenshot_20241027_193451_com.gspace.android.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wybrałbym Pama. Ale nie powyższe. 

A jeżeli ma być któryś z tej trójki to IWC. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podzielam zdanie Kolegi! Jako właściciel PAMa poszukałbym innych modeli. Określ jaki masz budżet.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój budżet to 14-15 tys. A jakie są wasze propozycje może zasugerujecie inny model? Zawsze myślałem że IWC jest wysoko postawiony w piramidzie prestiżu zegarków dlatego myślałem nad jego zakupem, jeśli chodzi o Panerai to jest to coś innego ale nie mogę się przekonać i zdecydować 

Jeszcze na uwadze mam ten model PAM01312

IMG_2393.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy mierzyłeś któryś z proponowanych zegarków?

Jeśli nie to zacznij od tego...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mierzyłem tylko Panerai a do IWC nie mam dostępu w moim mieście więc zostaje mi tylko oglądanie filmów na Youtubie :) Fajne są obydwa zegarki ale mogę mieć tylko jeden :( 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam, ale zamierzasz wydac 15 kpln na zegarek na podstawie filmów z Youtube....

Ile może Cie kosztowac podróź do miejsca gdzie przymierzysz te zegarki? 200 zł - 500zł, to jest ułamek tego co planujesz wydać.

Z drugiej strony każdy musi zapąłcić kiedyć frycowe ;) 

Na poważnie. O ile sie nie mylę, to każdy zegarek zamówiony przez internet możesz zwrócić do 14 dni. Skorzystaj z tego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 27.10.2024 o 20:42, Heavyweight2712 napisał(-a):

Witam wszystkich potrzebuje pomocy i profesjonalnej rady w wyborze zegarka, proszę zobaczcie dołączone zdjęcia i który wg was będzie najlepszy, czy ktoś z was miał do czynienia z IWC albo Panerai?  Co o nich sądzicie który mam wybrać?

W dniu 27.10.2024 o 22:18, Dorian06 napisał(-a):

W dniu 27.10.2024 o 22:48, Sajmonm napisał(-a):

Podzielam zdanie Kolegi! Jako właściciel PAMa poszukałbym innych modeli. Określ jaki masz budżet.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Tak jak koledzy...brałbym PAMa ale innego niż te przedstawione

W dniu 28.10.2024 o 08:57, Heavyweight2712 napisał(-a):

Zawsze myślałem że IWC jest wysoko postawiony w piramidzie prestiżu zegarków dlatego myślałem nad jego zakupem,

Wybacz ale jak czytam takie rzeczy to czuje, że zaniemówiłem / zanieczytałem :) ...nie odbieraj tego, że się czepiam ale co Ci w codziennym noszeniu wnosi mityczna "piramida prestiżu" albo w ogóle co wnosi?

Serio pytam bo dla mnie to jest taki odlot, że nie pojmuje zagadnienia i chętnie się dowiem 

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 27.10.2024 o 20:42, Heavyweight2712 napisał(-a):

Co o nich sądzicie który mam wybrać?

86b38347-b730-4193-bc34-57130ad34e4b.jpeg.2c5e8a169dd93bad65214a9a57bdfb41.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 2.11.2024 o 10:16, pisar napisał(-a):

Wybacz ale jak czytam takie rzeczy to czuje, że zaniemówiłem / zanieczytałem :) ...nie odbieraj tego, że się czepiam ale co Ci w codziennym noszeniu wnosi mityczna "piramida prestiżu" albo w ogóle co wnosi?

Serio pytam bo dla mnie to jest taki odlot, że nie pojmuje zagadnienia i chętnie się dowiem 

Już tłumaczę. Piramida jest po to, żeby było WIDAĆ, kto jest wyżej, a kto niżej. Na przykład, jeżeli masz zegarek, który w piramidzie jest wyżej, to jesteś wyżej. Z kolei, jeżeli masz zegarek, który w piramidzie jest niżej, to jesteś niżej. Najgorzej mają ci, którzy posiadają zegarki nie uwzględniane w piramidzie. Oni są... poza piramidą! Ani wyżej, ani niżej - ani nawet.... średniej!  :D  ;)

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
40 minut temu, SPS napisał(-a):

86b38347-b730-4193-bc34-57130ad34e4b.jpeg.2c5e8a169dd93bad65214a9a57bdfb41.jpeg

Najgorsze co mogles doradzic😂.

Za chwilke kolega pytajacy dostanie 20 propozycji innych modeli o ktorych slyszeli tylko za 7 gorami i rzekami ,nie wspominajac o tym ze 50% propozycji bedzue w 2x wyzszym budzecie😅🤣 lub proponowane zegarki beda  panami w srednim wieku😉

Tak serio to dobra rada. Kup to co najbardziej przypasowalo i nie zwracaj uwagi na innych. Jakbym sluchal niektorych to bym nosil 70 letniego vinatge z paskiem   z lez dziewic  z  wysp owczych i mooze, ale tylko moze to  by nie byl nudny zegarek😁

Edytowane przez piotr76

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
55 minut temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Najgorzej mają ci, którzy posiadają zegarki nie uwzględniane w piramidzie. Oni są... poza piramidą! Ani wyżej, ani niżej - ani nawet.... średniej!  :D  ;)

Oni są pod tą piramidą, wprasowani w glebę. Dlatego nie mają głosu, bo kto by ich stamtąd usłyszał.

Reszta porad w wątku ma ograniczoną przydatność, bo gdyby nowy Kolega wiedział czego chce, to by nie pytał nieznajomych ludzi o nieznanych gustach co ma kupić za swoją grubą kasę. 

Się człowieku "wagi ciężkiej" wypowiedz obszerniej. Napisz co Ci się podoba, jakimi przedmiotami się otaczasz, w jakim środowisku przebywasz i w ogóle kim jesteś, bo inny zegarek doradzimy uczniowi a inny nauczycielowi, inny policjantowi a inny gangsterowi, inny robotnikowi budowlanemu a inny prezesowi spółki skarbu państwa, inny dzaiałaczowi niepodległościowemu a inny tajnemu współpracownikowi obcej agentury, inny myśliwemu uprawiającemu survival a inny ekolożce-psycholożce-wegance-rusałce, inny fryzjerowi a inny alpiniście, itd.

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapomniales dodac kosmonautow  , a dla tych tez jest spory wybor🤣🤣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, piotr76 napisał(-a):

Zapomniales dodac kosmonautow  , a dla tych tez jest spory wybor🤣🤣

To prawda, bo akurat dla tego zajęcia nie przyszła mi na myśl odpowiednia przeciwwaga. Może motorniczy?

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najwięcej propozycji mamy zawsze dla nurków. Takie czasy, że wszędzie tylko WR200 i bezele z 200 klikami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dajcie spokój, nie ma sobie co zawracać głowy jego sztucznie tworzonymi tematami. I tak nic nie kupi. Za zbytnią ,,aktywność” na forum, leży na pryczy😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi