Heavyweight2712 5999 #1 Napisano 27 Października 2024 Witam wszystkich potrzebuje pomocy i profesjonalnej rady w wyborze zegarka, proszę zobaczcie dołączone zdjęcia i który wg was będzie najlepszy, czy ktoś z was miał do czynienia z IWC albo Panerai? Co o nich sądzicie który mam wybrać? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 43212 #2 Napisano 27 Października 2024 Ja wybrałbym Pama. Ale nie powyższe. A jeżeli ma być któryś z tej trójki to IWC. 3 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sajmonm 2917 #3 Napisano 27 Października 2024 Ja wybrałbym Pama. Ale nie powyższe. A jeżeli ma być któryś z tej trójki to IWC. Podzielam zdanie Kolegi! Jako właściciel PAMa poszukałbym innych modeli. Określ jaki masz budżet.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Heavyweight2712 5999 #4 Napisano 28 Października 2024 Mój budżet to 14-15 tys. A jakie są wasze propozycje może zasugerujecie inny model? Zawsze myślałem że IWC jest wysoko postawiony w piramidzie prestiżu zegarków dlatego myślałem nad jego zakupem, jeśli chodzi o Panerai to jest to coś innego ale nie mogę się przekonać i zdecydować Jeszcze na uwadze mam ten model PAM01312 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sisqo 6802 #5 Napisano 28 Października 2024 Czy mierzyłeś któryś z proponowanych zegarków? Jeśli nie to zacznij od tego... 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Heavyweight2712 5999 #6 Napisano 28 Października 2024 Mierzyłem tylko Panerai a do IWC nie mam dostępu w moim mieście więc zostaje mi tylko oglądanie filmów na Youtubie Fajne są obydwa zegarki ale mogę mieć tylko jeden 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sisqo 6802 #7 Napisano 28 Października 2024 Przepraszam, ale zamierzasz wydac 15 kpln na zegarek na podstawie filmów z Youtube.... Ile może Cie kosztowac podróź do miejsca gdzie przymierzysz te zegarki? 200 zł - 500zł, to jest ułamek tego co planujesz wydać. Z drugiej strony każdy musi zapąłcić kiedyć frycowe Na poważnie. O ile sie nie mylę, to każdy zegarek zamówiony przez internet możesz zwrócić do 14 dni. Skorzystaj z tego. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pisar 4444 #8 Napisano 2 Listopada 2024 W dniu 27.10.2024 o 20:42, Heavyweight2712 napisał(-a): Witam wszystkich potrzebuje pomocy i profesjonalnej rady w wyborze zegarka, proszę zobaczcie dołączone zdjęcia i który wg was będzie najlepszy, czy ktoś z was miał do czynienia z IWC albo Panerai? Co o nich sądzicie który mam wybrać? W dniu 27.10.2024 o 22:18, Dorian06 napisał(-a): Ja wybrałbym Pama. Ale nie powyższe. A jeżeli ma być któryś z tej trójki to IWC. W dniu 27.10.2024 o 22:48, Sajmonm napisał(-a): Podzielam zdanie Kolegi! Jako właściciel PAMa poszukałbym innych modeli. Określ jaki masz budżet. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Tak jak koledzy...brałbym PAMa ale innego niż te przedstawione W dniu 28.10.2024 o 08:57, Heavyweight2712 napisał(-a): Zawsze myślałem że IWC jest wysoko postawiony w piramidzie prestiżu zegarków dlatego myślałem nad jego zakupem, Wybacz ale jak czytam takie rzeczy to czuje, że zaniemówiłem / zanieczytałem ...nie odbieraj tego, że się czepiam ale co Ci w codziennym noszeniu wnosi mityczna "piramida prestiżu" albo w ogóle co wnosi? Serio pytam bo dla mnie to jest taki odlot, że nie pojmuje zagadnienia i chętnie się dowiem 4 "Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SPS 66583 #9 Napisano 3 Listopada 2024 W dniu 27.10.2024 o 20:42, Heavyweight2712 napisał(-a): Co o nich sądzicie który mam wybrać? 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 78285 #10 Napisano 3 Listopada 2024 W dniu 2.11.2024 o 10:16, pisar napisał(-a): Wybacz ale jak czytam takie rzeczy to czuje, że zaniemówiłem / zanieczytałem ...nie odbieraj tego, że się czepiam ale co Ci w codziennym noszeniu wnosi mityczna "piramida prestiżu" albo w ogóle co wnosi? Serio pytam bo dla mnie to jest taki odlot, że nie pojmuje zagadnienia i chętnie się dowiem Już tłumaczę. Piramida jest po to, żeby było WIDAĆ, kto jest wyżej, a kto niżej. Na przykład, jeżeli masz zegarek, który w piramidzie jest wyżej, to jesteś wyżej. Z kolei, jeżeli masz zegarek, który w piramidzie jest niżej, to jesteś niżej. Najgorzej mają ci, którzy posiadają zegarki nie uwzględniane w piramidzie. Oni są... poza piramidą! Ani wyżej, ani niżej - ani nawet.... średniej! 7 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotr76 754 #11 Napisano 3 Listopada 2024 (edytowane) 40 minut temu, SPS napisał(-a): Najgorsze co mogles doradzic😂. Za chwilke kolega pytajacy dostanie 20 propozycji innych modeli o ktorych slyszeli tylko za 7 gorami i rzekami ,nie wspominajac o tym ze 50% propozycji bedzue w 2x wyzszym budzecie😅🤣 lub proponowane zegarki beda panami w srednim wieku😉 Tak serio to dobra rada. Kup to co najbardziej przypasowalo i nie zwracaj uwagi na innych. Jakbym sluchal niektorych to bym nosil 70 letniego vinatge z paskiem z lez dziewic z wysp owczych i mooze, ale tylko moze to by nie byl nudny zegarek😁 Edytowane 3 Listopada 2024 przez piotr76 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ireo 4309 #12 Napisano 3 Listopada 2024 55 minut temu, Lincoln Six Echo napisał(-a): Najgorzej mają ci, którzy posiadają zegarki nie uwzględniane w piramidzie. Oni są... poza piramidą! Ani wyżej, ani niżej - ani nawet.... średniej! Oni są pod tą piramidą, wprasowani w glebę. Dlatego nie mają głosu, bo kto by ich stamtąd usłyszał. Reszta porad w wątku ma ograniczoną przydatność, bo gdyby nowy Kolega wiedział czego chce, to by nie pytał nieznajomych ludzi o nieznanych gustach co ma kupić za swoją grubą kasę. Się człowieku "wagi ciężkiej" wypowiedz obszerniej. Napisz co Ci się podoba, jakimi przedmiotami się otaczasz, w jakim środowisku przebywasz i w ogóle kim jesteś, bo inny zegarek doradzimy uczniowi a inny nauczycielowi, inny policjantowi a inny gangsterowi, inny robotnikowi budowlanemu a inny prezesowi spółki skarbu państwa, inny dzaiałaczowi niepodległościowemu a inny tajnemu współpracownikowi obcej agentury, inny myśliwemu uprawiającemu survival a inny ekolożce-psycholożce-wegance-rusałce, inny fryzjerowi a inny alpiniście, itd. 0 - ireo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotr76 754 #13 Napisano 3 Listopada 2024 Zapomniales dodac kosmonautow , a dla tych tez jest spory wybor🤣🤣 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ireo 4309 #14 Napisano 3 Listopada 2024 16 minut temu, piotr76 napisał(-a): Zapomniales dodac kosmonautow , a dla tych tez jest spory wybor🤣🤣 To prawda, bo akurat dla tego zajęcia nie przyszła mi na myśl odpowiednia przeciwwaga. Może motorniczy? 0 - ireo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 69508 #15 Napisano 8 Listopada 2024 Najwięcej propozycji mamy zawsze dla nurków. Takie czasy, że wszędzie tylko WR200 i bezele z 200 klikami. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalmosty 159143 #16 Napisano 8 Listopada 2024 Dajcie spokój, nie ma sobie co zawracać głowy jego sztucznie tworzonymi tematami. I tak nic nie kupi. Za zbytnią ,,aktywność” na forum, leży na pryczy😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach