Jaeger-LeCoultre JLC Atmos 562 - serwis, małopolska
poszukuję specjalisty od Atmosów w okolicy Krakowa
dodany przez
Muzzler86, w Fachowiec poszukiwany
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Podobna zawartość
-
Przez SPS
Jaeger LeCoultre Master Control Calendar, numer ref. Q1558420
Opis;
- z zegarkiem jest cały komplet widoczny na zdjęciu – pudełka, książeczka, karta, Apart, pasek oryginalny w pudełku, sprzedaję na pasku od JFS,
- sądzę że nie trzeba przedstawiać tej manufaktury, ten zegarek odnosi się do tradycji manufaktury, pieczęć Master Control test,
- automat cal. 866, na komplikację kalendarza składa się faza księżyca, mała sekunda, pointer date, dzień tygodnia, miesiąc, 45 godzin rezerwy chodu, rotor złoto 22 karat, bardzo ładnie ozdobione mostki,
- koperta stalowa, średnica 39 mm, wodoszczelność 5bar (50m), rozstaw uch 20 mm, zapięcie motylek na zatrzask, szkło szafir, dekiel transparentny, tarcza biało-srebrna, wspaniały klasyk,
Ocena - 9 /10 – noszony na spotkania i „od święta”, trudno dopatrzyć się rys, zegarek jest zarejestrowany - gwarancja do 22 lutego 2030 roku,
Cena – 30900 zł,
Sposób i koszt wysyłki;
- Odbiór osobisty w Rudzie Śląskiej – na Śląsku mogę podjechać lub
- Wysyłka kurierem w cenie
-
Przez kob.kamil
Witam, posiadam zegarek Breitling Colt z mechanizmem B17 (ETA 2824-2). Zegarek ma już 5 lat, więc postanowiłem oddać go do serwisu, skierowałem się do polecanego tutaj Pana Edmunda z Chorzowa (firma Chronos, autoryzowany serwis Omegi). Pan Edmund po zmierzeniu odchyłki dobowej, która wynosi około 3-4s na dobę, powiedział, że na obecną chwilę zegarek nie wymaga serwisu i należy wykonać go za około 2 lata. Tutaj pojawia się moje pytanie, czy serwis po 7 latach nie będzie zbyt późny? Spotkałem się z wieloma pozytywnymi opiniami na temat wspomnianego zegarmistrza, jednak wiem również że opóźnianie serwisu zegarka może mieć destrukcyjny wpływ na mechanizm, dlatego chciałbym poznać Wasze zdanie
-
Przez Siewca
Dobry Wieczór,
Chciałem wymienić baterię w zegarku Skagen i natrafiłem na pewien problem.
Dekiel jest zatrzaskowy , szedł bez problemu, ale mam problem z zatrzaśnięciem go ponownie.
Do zamknięcia używam ręcznej praski zegarmistrzowskiej. Niby dekiel wchodzi , ale się nie zatrzaskuje.
Ktoś ma pomysł jak to ogarnąć ?
Pozdrawiam
-