Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Walezy

Union Glashutte

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ma ktos jakies doswiadzczenie z posiadania zegarkow z Union Glashutte?

Pytam bo interesuje mnie model limitowany Noramis Chronograph jak na zdjeciu ponizej.

union_d012.427.16.017.09_noramis_chonograph-sachsen_classic-side.jpg

https://monochrome-watches.com/union-glashutte-noramis-chronograph-limited-edition-sachsen-classic-2024-review-specs-price/ 

Edytowane przez Walezy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega @cordi7 od niedawna ma chrono od nich myślę, że podzieli się opinią a wiem, że zegarek podszedł zresztą mi też się bardzo podoba. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetnie wykonane, dokładne, w relatywnie dobrych pieniądzach w stosunku do tego, co oferują. Kupiłbym ponownie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 hours ago, cordi7 said:

Świetnie wykonane, dokładne, w relatywnie dobrych pieniądzach w stosunku do tego, co oferują. Kupiłbym ponownie.

Z podobna opinia wyszedlem po wizycie w jednym z butikow w Essen. Patrzylem tam na JLC, IWC, Cartier, Omega, i przez przypadek w sumie, Union. Te dwa, ktore mierzylem (zdjecia ponizej) zaskoczyly mnie bardzo pozytywnie jakoscia wykonania w porownaniu do ceny. 

union 1.jpg

union 2.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To chyba paradoksalnie efekt wymogow Glashutte przy korzystaniu z mechanizmow ETA.

Zeby wygenerowac wymagany procent wartosci duzo uwagi poswieca sie jakosci wykonania i modyfikacjom mechanizmow.

Dotychczas skupiali sie mocno na stylu dosc eleganckim, teraz maja kilka bardzo fajnych sportowych modeli (linie Noramis i Belisar).

Najslabszy element to paski materialowe (nie mowie o swietnej gumie z modelu Noramis Sport Date, skorzane chyba tez sa ok).

Po 2-3 tygodniach noszenia ori canvasa nitki zaczely wychodzic, przyjeli reklamacje i mam w drodze paczke z nowym paskiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 hour ago, cordi7 said:

To chyba paradoksalnie efekt wymogow Glashutte przy korzystaniu z mechanizmow ETA.

Zeby wygenerowac wymagany procent wartosci duzo uwagi poswieca sie jakosci wykonania i modyfikacjom mechanizmow.

Dotychczas skupiali sie mocno na stylu dosc eleganckim, teraz maja kilka bardzo fajnych sportowych modeli (linie Noramis i Belisar).

Najslabszy element to paski materialowe (nie mowie o swietnej gumie z modelu Noramis Sport Date, skorzane chyba tez sa ok).

Po 2-3 tygodniach noszenia ori canvasa nitki zaczely wychodzic, przyjeli reklamacje i mam w drodze paczke z nowym paskiem.

Jesli chodzi o paski to z pewnoscia kupuja od dostawcow, wiec to niejako moze tlumaczyc sytuacje. Jesli chodzi o te dwa ktore mierzylem, nic nie moglem zarzucic paskom w porownaniu np. do tych od IWC. 

W mojej opinii bardzo fajne zegarki w klasycznym stylu. Nie zostane kolekcjonerem Union, ale jeden czy moze maksymalnie dwa zegarki napewno kiedys kupie. Noramis Chronograph wyglada na porzadny zegar za bardzo uczciwe pieniadze, co zwlaszcza teraz po tym jak ceny wielu innych marek zwyczajnie odjechaly (JLC, IWC czy Omega) warte jest uznania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Filmik niestety po niemiecku - ale warto popatrzec. Jest wizyta w fabryce oraz na koniec prezentacja kilku modeli:

Mnie ten Noramis Sport Date w zoltym kolorze tak do konca z glowy nie wyszedl...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi