Lawnowerman 927 #8551 Napisano 26 Czerwca 2013 Ja sie zastanawiam, czy jest sens pakowac sie w szrotowatego W126 SEC i dac go komus do zrobienia... NIe ma. Kup coś najbliżej NOS-a 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JED 11 #8552 Napisano 26 Czerwca 2013 NOS? Co to? 0 Breitling, IWC, Rado, Rolex, U-boat - kolejnosc nie alfabetyczna, a zakupowa. Co nastepne? :ph34r:Kiedy Rolex zacznie robic meskie rozmiary? ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akism 941 #8553 Napisano 26 Czerwca 2013 New old stock..W samochodach raczej nieosiągalne.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hiob 231 #8554 Napisano 26 Czerwca 2013 Jesli to zart, to nie zrozumialem.Jesli zas nie, to musze zapytac, czy widziales kiedys S5? To może ja czegoś nie zrozumiałem? Jeśli mówimy o Audi S5, to tak, widziałem i jechałem. I na pewno E90 M3 jest praktyczniejszy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Drake 90 #8555 Napisano 26 Czerwca 2013 To może ja czegoś nie zrozumiałem? Jeśli mówimy o Audi S5, to tak, widziałem i jechałem. I na pewno E90 M3 jest praktyczniejszy. hiob a doczytałeś ,że Bartek ma S5 Sportbacka ?? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 927 #8556 Napisano 26 Czerwca 2013 NOS? Co to? Chodziło mi, żeby był jak najbliżej oryginału i w jak najlepszym stanie. Lepiej dopłacić 10 tys do stanu ideal niż kupić taniej 10 tys i potem rzeźbić. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 927 #8557 Napisano 26 Czerwca 2013 To chyba lekka nadinterpretacja z tym 405 i Lanosem... OM603 to bylo cos, szczegolnie w wersji turbo, czyli np. 300TDT - tak to sie oznaczalo? W tamtych latach marzeniem bylo 300SD - jezdzil taki po Gdansku - zawsze parkowal w Oliwie, obok pizzeri Robertino. Mówimy o takim czarnym? To był właściciela Mebusa taki autohandel na szymanowskiego 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mikołaj N 388 #8558 Napisano 26 Czerwca 2013 Nikołaj N: "Tak, w nowym M3 będzie 4x4 w opcji. Tak jak w nowym M5 czy w nowszych E AMG." Ani w M5 F10, ani w M3 F30 nie ma i pewnie nie będzie opcji AWD. Hmm, z tego co czytałem to można takowe nabyć a w przypadku tego nowego M3 to w którymś z ostatnich Autobild'ów mi się ta informacja nawinęła przy teście jakiegoś mocnego Audi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hiob 231 #8559 Napisano 26 Czerwca 2013 Hmm, z tego co czytałem to można takowe nabyć a w przypadku tego nowego M3 to w którymś z ostatnich Autobild'ów mi się ta informacja nawinęła przy teście jakiegoś mocnego Audi. Prawdy dowiemy się dopiero po premierze auta, ale z tego co tutaj piszą, AWD w M3/M4 nie wchodzi w grę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hiob 231 #8560 Napisano 26 Czerwca 2013 hiob a doczytałeś ,że Bartek ma S5 Sportbacka ?? Nie i u nas, w USA, w ogóle takich cudów nie ma. Rozumiem, że to pięciodrzwiowa wersja? W takim razie zwracam honor i odszczekuję wszystko, co powiedzialem na temat teściowej na tylnym siedzeniu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JED 11 #8561 Napisano 26 Czerwca 2013 Chodziło mi, żeby był jak najbliżej oryginału i w jak najlepszym stanie.Lepiej dopłacić 10 tys do stanu ideal niż kupić taniej 10 tys i potem rzeźbić.Stan "ideal", to doplata 30-40 000. Mówimy o takim czarnym?To był właściciela Mebusa taki autohandel na szymanowskiegoWlascicielem tego byl wlasciciel sklepu motoryzacyjnego z czesciami Champion - tak mnie teraz oswiecilo. Hmm, z tego co czytałem to można takowe nabyć a w przypadku tego nowego M3 to w którymś z ostatnich Autobild'ów mi się ta informacja nawinęła przy teście jakiegoś mocnego Audi.Na dzien dzisiejszy, nie ma zadnej informacji, ze M-power ma xDrive. Nie i u nas, w USA, w ogóle takich cudów nie ma. Rozumiem, że to pięciodrzwiowa wersja? W takim razie zwracam honor i odszczekuję wszystko, co powiedzialem na temat teściowej na tylnym siedzeniu.No to juz sie rozumiemy. 0 Breitling, IWC, Rado, Rolex, U-boat - kolejnosc nie alfabetyczna, a zakupowa. Co nastepne? :ph34r:Kiedy Rolex zacznie robic meskie rozmiary? ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sabuniek 182 #8562 Napisano 26 Czerwca 2013 Chyba nie wiem o czym mowisz - w 1992 zmienilem W124 ('86) na nowa 405 1.9 GRDT - miedzy tymi autami byla PRZEPASC na korzysc Peugeota.Co do W210, to bylo to W124 w innej budzie i gorzej wykonane.Po pierwsze nie porównuj W124 86' do W124 93-95', a po drugie co do W210 masz 100% racji. 0 PAM 005 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kierownik 117 #8563 Napisano 27 Czerwca 2013 Skoro jesteśmy już przy Mercach.W203 z początku produkcji (w benzynie, za np. 17-18k) to bardzo zły wybór?Tak dla osoby, która robi bardzo małe przebiegi (<10.000km/rok) i nie chce wydawać rocznie na naprawy tyle co na paliwo? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
b4rt 8 #8564 Napisano 27 Czerwca 2013 Jesli to zart, to nie zrozumialem.Jesli zas nie, to musze zapytac, czy widziales kiedys S5?ale ja mam S5 sportback nie coupe 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JED 11 #8565 Napisano 27 Czerwca 2013 (edytowane) @sabuniekNie porownywalem do zadnego konkrentego rocznika - tym bardziej, nie do 93-95, skoro 405 byla kupiona w 92, hehe.A przy okazji - czym te roczniki sie AZ TAK roznily? Edytowane 27 Czerwca 2013 przez JED 0 Breitling, IWC, Rado, Rolex, U-boat - kolejnosc nie alfabetyczna, a zakupowa. Co nastepne? :ph34r:Kiedy Rolex zacznie robic meskie rozmiary? ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 927 #8566 Napisano 27 Czerwca 2013 @sabuniek Nie porownywalem do zadnego konkrentego rocznika - tym bardziej, nie do 93-95, skoro 405 byla kupiona w 92, hehe. A przy okazji - czym te roczniki sie AZ TAK roznily? Aż tak nie, bo generalnie po 93' dano inną maskę, po 89 już miałeś szeroką listwę. Znikneły silniki gaźnikowe, dodano 2 nowe diesle w technice wielozaworowej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JED 11 #8567 Napisano 27 Czerwca 2013 Stad i moje zdziwienie...Co do silnikow, to pamietam jak sie zachwycalem cichoscia 300D... 0 Breitling, IWC, Rado, Rolex, U-boat - kolejnosc nie alfabetyczna, a zakupowa. Co nastepne? :ph34r:Kiedy Rolex zacznie robic meskie rozmiary? ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dasiek7 16 #8568 Napisano 27 Czerwca 2013 Skończyło się na usunięciu jakiegoś błędu na pompie (LUCASA!$%!), do tego wciąż szpeci mi wnętrze ten wytarty podłokietnik i żeby było mało skóra na kierownicy mi pękła. Swego czasu sporo gadalem z kolega ktory handlowal autami (powiedzmy ze zaczynal) i wlasnie opowiadal mi o tym jak nie mogl sprzedac MB wslasnie z pompa Lucasa....skarbonka bez dna......wszyscy inni ktorzy wiecdzieli z czym to sie je, przyjezdzali i patrzyli jaka ma pompe. Mowil mi ze jeden koles mial nawet lustereczko na na jakiejs "łapce" i wkladal tam gdzie jest pompa zeby odczytac czy tam jest napisane Lucas czy Bosch. 0 " tylko Seiko " Damian Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Buczo 1933 #8569 Napisano 27 Czerwca 2013 (edytowane) dasiek7 teraz to i ja wiem o co chodzi. Jeśli ktoś jest nieświadomy to nie zwróci na to uwagi. Na dzień dzisiejszy brałbym tylko z Boschem. Z drugiej strony nie można wykluczyć przypadku, że pompa Lucasa będzie się dobrze sprawować. Przypomnę, że w latach 90-tych zakładane były do wielu innych samochodów różnych marek. Co do studni bez dna, to trochę się nie zgadzam. Zawsze można ją w całości zregenerować i właściwie zaprogramować. Tyle, że to kosztuje parę tysi (słyszałem, że 2-3k). Edytowane 27 Czerwca 2013 przez buczo85 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaktus22 50 #8570 Napisano 27 Czerwca 2013 Sam nie wiedziałem co mam ,ale sprawdziłem mam pompę Bosch. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frytejro 3 #8571 Napisano 27 Czerwca 2013 , albo W202, tyle, że w wersji po lifcie. Najlepiej późne roczniki '98, 99. W202 jest brzydkie i niepolecane jak oko wlasnie z racji blach.. to nawet z loteria nie ma nic wspolnego.. bo te auta nawet w stanie igła po 1 zimie mąga byc zgniłe... wersja 98,99.. ma duza wade jaką jest kluczyk rybka.... zaletą sa silniki CDI... jesli ktos tam do nich nie lał opału... jednak proponuje poszukac 124... auto duzo wygodniejsze od celiny.. i zdecydowanie mniej gnije.. (chociaz eklasa juz nie robi szału jak poliftówki) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dasiek7 16 #8572 Napisano 27 Czerwca 2013 (edytowane) dasiek7 teraz to i ja wiem o co chodzi. Jeśli ktoś jest nieświadomy to nie zwróci na to uwagi. Na dzień dzisiejszy brałbym tylko z Boschem. Z drugiej strony nie można wykluczyć przypadku, że pompa Lucasa będzie się dobrze sprawować. Przypomnę, że w latach 90-tych zakładane były do wielu innych samochodów różnych marek. Co do studni bez dna, to trochę się nie zgadzam. Zawsze można ją w całości zregenerować i właściwie zaprogramować. Tyle, że to kosztuje parę tysi (słyszałem, że 2-3k). Z tym stwierdzeniem "studnia bez dna".....to odnosilem sie do samochodu kolegi.....jemu sie jeszcze oprocz tego jakies dwie powazne rzeczy posypaly....wiem ze wlozyl kope "siana" do tego auta...a na koncu musial bardzo zejsc z ceny zeby go sprzedac. Z tego co opowiadal dlugi czas omijal samochody z silnikiem diesla bo sie tak zrazil Edytowane 27 Czerwca 2013 przez dasiek7 0 " tylko Seiko " Damian Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mikołaj N 388 #8573 Napisano 28 Czerwca 2013 Z innej beczki Panowie. We Wrocławiu nie ma w salonie Passata Alltrack do jazdy próbnej. Czy ktoś z forumowiczów miał takowe coś w kontakcie bezpośrednim? Na jesień planuję zmianę auta żonie na większe (Yeti na 2 dzieci wysiada ). W budżecie mieści mi się odnowiony Superb jak i Passat. Może jestem 30 letnim dziadkiem, ale te samochody mi się podobają 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
viki_gte 1219 #8574 Napisano 28 Czerwca 2013 Więc i ja napiszę : Do codziennej jazdy MB G-klasse 300GD Do jazdy w trasy Passat b5FL TDI 130 KM Do zabawy Kadett c Qp GT/E 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lemax 188 #8575 Napisano 28 Czerwca 2013 Kolejny MB którym się przemieszczam - po W124, W211 teraz W251 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach