Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Ja sie zastanawiam, czy jest sens pakowac sie w szrotowatego W126 SEC i dac go komus do zrobienia...

NIe ma.

Kup coś najbliżej NOS-a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NOS? Co to?

Breitling, IWC, Rado, Rolex, U-boat - kolejnosc nie alfabetyczna, a zakupowa. Co nastepne? :ph34r:Kiedy Rolex zacznie robic meskie rozmiary? ;) ;) ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

New old stock..W samochodach raczej nieosiągalne..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli to zart, to nie zrozumialem.

Jesli zas nie, to musze zapytac, czy widziales kiedys S5?

To może ja czegoś nie zrozumiałem?

Jeśli mówimy o Audi S5, to tak, widziałem i jechałem. I na pewno E90 M3 jest praktyczniejszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To może ja czegoś nie zrozumiałem?

Jeśli mówimy o Audi S5, to tak, widziałem i jechałem. I na pewno E90 M3 jest praktyczniejszy.

hiob a doczytałeś ,że Bartek ma S5 Sportbacka ?? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NOS? Co to?

Chodziło mi, żeby był jak najbliżej oryginału i w jak najlepszym stanie.

Lepiej dopłacić 10 tys do stanu ideal niż kupić taniej 10 tys i potem rzeźbić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To chyba lekka nadinterpretacja z tym 405 i Lanosem...

OM603 to bylo cos, szczegolnie w wersji turbo, czyli np. 300TDT - tak to sie oznaczalo?

W tamtych latach marzeniem bylo 300SD - jezdzil taki po Gdansku - zawsze parkowal w Oliwie, obok pizzeri Robertino.

Mówimy o takim czarnym?

To był właściciela Mebusa taki autohandel na szymanowskiego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nikołaj N:

"Tak, w nowym M3 będzie 4x4 w opcji. Tak jak w nowym M5 czy w nowszych E AMG."

Ani w M5 F10, ani w M3 F30 nie ma i pewnie nie będzie opcji AWD.

Hmm, z tego co czytałem to można takowe nabyć a w przypadku tego nowego M3 to w którymś z ostatnich Autobild'ów mi się ta informacja nawinęła przy teście jakiegoś mocnego Audi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, z tego co czytałem to można takowe nabyć a w przypadku tego nowego M3 to w którymś z ostatnich Autobild'ów mi się ta informacja nawinęła przy teście jakiegoś mocnego Audi.

Prawdy dowiemy się dopiero po premierze auta, ale z tego co tutaj piszą, AWD w M3/M4 nie wchodzi w grę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hiob a doczytałeś ,że Bartek ma S5 Sportbacka ?? 

Nie i u nas, w USA, w ogóle takich cudów nie ma. Rozumiem, że to pięciodrzwiowa wersja? W takim razie zwracam honor i odszczekuję wszystko, co powiedzialem na temat teściowej na tylnym siedzeniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodziło mi, żeby był jak najbliżej oryginału i w jak najlepszym stanie.

Lepiej dopłacić 10 tys do stanu ideal niż kupić taniej 10 tys i potem rzeźbić.

Stan "ideal", to doplata 30-40 000.

Mówimy o takim czarnym?

To był właściciela Mebusa taki autohandel na szymanowskiego

Wlascicielem tego byl wlasciciel sklepu motoryzacyjnego z czesciami Champion - tak mnie teraz oswiecilo.

Na dzien dzisiejszy, nie ma zadnej informacji, ze M-power ma xDrive.

Nie i u nas, w USA, w ogóle takich cudów nie ma. Rozumiem, że to pięciodrzwiowa wersja? W takim razie zwracam honor i odszczekuję wszystko, co powiedzialem na temat teściowej na tylnym siedzeniu.

No to juz sie rozumiemy. ;)

Breitling, IWC, Rado, Rolex, U-boat - kolejnosc nie alfabetyczna, a zakupowa. Co nastepne? :ph34r:Kiedy Rolex zacznie robic meskie rozmiary? ;) ;) ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba nie wiem o czym mowisz - w 1992 zmienilem W124 ('86) na nowa 405 1.9 GRDT - miedzy tymi autami byla PRZEPASC na korzysc Peugeota.

Co do W210, to bylo to W124 w innej budzie i gorzej wykonane.

Po pierwsze nie porównuj W124 86' do W124 93-95', a po drugie co do W210 masz 100% racji.

PAM 005

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro jesteśmy już przy Mercach.

W203 z początku produkcji (w benzynie, za np. 17-18k) to bardzo zły wybór?

Tak dla osoby, która robi bardzo małe przebiegi (<10.000km/rok) i nie chce wydawać rocznie na naprawy tyle co na paliwo? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli to zart, to nie zrozumialem.

Jesli zas nie, to musze zapytac, czy widziales kiedys S5?

ale ja mam S5 sportback nie coupe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@sabuniek

Nie porownywalem do zadnego konkrentego rocznika - tym bardziej, nie do 93-95, skoro 405 byla kupiona w 92, hehe.

A przy okazji - czym te roczniki sie AZ TAK roznily?

Edytowane przez JED

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@sabuniek

Nie porownywalem do zadnego konkrentego rocznika - tym bardziej, nie do 93-95, skoro 405 byla kupiona w 92, hehe.

A przy okazji - czym te roczniki sie AZ TAK roznily?

Aż tak nie, bo generalnie po 93' dano inną maskę, po 89 już miałeś szeroką listwę.

Znikneły silniki gaźnikowe, dodano 2 nowe diesle w technice wielozaworowej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stad i moje zdziwienie...

Co do silnikow, to pamietam jak sie zachwycalem cichoscia 300D...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skończyło się na usunięciu jakiegoś błędu na pompie (LUCASA!$%!), do tego wciąż szpeci mi wnętrze ten wytarty podłokietnik i żeby było mało skóra na kierownicy mi pękła. 

Swego czasu sporo gadalem z kolega ktory handlowal autami (powiedzmy ze zaczynal) i wlasnie opowiadal mi o tym jak nie mogl sprzedac MB wslasnie z pompa Lucasa....skarbonka bez dna......wszyscy inni ktorzy wiecdzieli z czym to sie je, przyjezdzali i patrzyli jaka ma pompe. Mowil mi ze jeden koles mial nawet lustereczko na na jakiejs "łapce" i wkladal tam gdzie jest pompa zeby odczytac czy tam jest napisane Lucas czy Bosch. 

" tylko Seiko " Damian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dasiek7 teraz to i ja wiem o co chodzi. Jeśli ktoś jest nieświadomy to nie zwróci na to uwagi. Na dzień dzisiejszy brałbym tylko z Boschem. Z drugiej strony nie można wykluczyć przypadku, że pompa Lucasa będzie się dobrze sprawować. Przypomnę, że w latach 90-tych zakładane były do wielu innych samochodów różnych marek. Co do studni bez dna, to trochę się nie zgadzam. Zawsze można ją w całości zregenerować i właściwie zaprogramować. Tyle, że to kosztuje parę tysi ;) (słyszałem, że 2-3k).

Edytowane przez buczo85

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

, albo W202, tyle, że w wersji po lifcie. Najlepiej późne roczniki '98, 99.

W202 jest brzydkie i niepolecane jak oko wlasnie z racji blach.. to nawet z loteria nie ma nic wspolnego.. bo te auta nawet w stanie igła po 1 zimie mąga byc zgniłe... wersja 98,99.. ma duza wade jaką jest kluczyk rybka.... zaletą sa silniki CDI... jesli ktos tam do nich nie lał opału...

jednak proponuje poszukac 124... auto duzo wygodniejsze od celiny..  i zdecydowanie mniej gnije.. (chociaz eklasa juz nie robi szału jak poliftówki)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dasiek7 teraz to i ja wiem o co chodzi. Jeśli ktoś jest nieświadomy to nie zwróci na to uwagi. Na dzień dzisiejszy brałbym tylko z Boschem. Z drugiej strony nie można wykluczyć przypadku, że pompa Lucasa będzie się dobrze sprawować. Przypomnę, że w latach 90-tych zakładane były do wielu innych samochodów różnych marek. Co do studni bez dna, to trochę się nie zgadzam. Zawsze można ją w całości zregenerować i właściwie zaprogramować. Tyle, że to kosztuje parę tysi ;) (słyszałem, że 2-3k).

Z tym stwierdzeniem "studnia bez dna".....to odnosilem sie do samochodu kolegi.....jemu sie jeszcze oprocz tego jakies dwie powazne rzeczy posypaly....wiem ze wlozyl kope "siana" do tego auta...a na koncu musial bardzo zejsc z ceny zeby go sprzedac. Z tego co opowiadal dlugi czas omijal samochody z silnikiem diesla bo sie tak zrazil -_-

Edytowane przez dasiek7

" tylko Seiko " Damian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z innej beczki Panowie. We Wrocławiu nie ma w salonie Passata Alltrack do jazdy próbnej. Czy ktoś z forumowiczów miał takowe coś w kontakcie bezpośrednim? Na jesień planuję zmianę auta żonie na większe (Yeti na 2 dzieci wysiada :) ).  W budżecie mieści mi się odnowiony Superb jak i Passat. Może jestem 30 letnim dziadkiem, ale te samochody mi się podobają :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więc i ja napiszę :

Do codziennej jazdy MB G-klasse 300GD

Do jazdy w trasy Passat b5FL TDI 130 KM

Do zabawy Kadett c Qp GT/E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejny MB którym się przemieszczam - po W124, W211 teraz W251

post-48181-0-83208900-1372458840.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi