pawel1380 0 #3051 Napisano 7 Kwietnia 2009 a mnie się trafił 126p - miałem przez 10 lat. Być może w ramach kryzysu wieku średniego kupię jakąś alfę - to najtańsza opcja do rwania lasek ale zdania nie zmieniam - fiata nigdy więcejAlfa Romeo to Fiat. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel1380 0 #3052 Napisano 7 Kwietnia 2009 Świetna klasyczna terenówka a jeszcze w wersji AMG 55, 500 koni 5,5 do setki poprostu rakieta To absolutna klasyka.I świetny wóz.Właśnie jego ponadczasowe kształty to jeden z atutów.Chyba bardziej cywilizowany w 400 CDI bo w AMG jedna stacja na własność to mało.Tak czy siak do garażu aut jako terenowe wjeżdża pierwsza. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lechu_wroc 2 #3053 Napisano 7 Kwietnia 2009 Zaraz za Defenderem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu 1 #3054 Napisano 7 Kwietnia 2009 To absolutna klasyka.I świetny wóz.Właśnie jego ponadczasowe kształty to jeden z atutów.Chyba bardziej cywilizowany w 400 CDI bo w AMG jedna stacja na własność to mało.Tak czy siak do garażu aut jako terenowe wjeżdża pierwsza. Jeśli dla Was ponadczasowy jest kształt KWADRATU to zgoda. 0 Demokracja - ustrój w którym dwóch meneli spod budki z piwem ma 2 głosy, a profesor uniwersytetu ma 1 głos... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.X 4 #3055 Napisano 7 Kwietnia 2009 To absolutna klasyka.I świetny wóz.Właśnie jego ponadczasowe kształty to jeden z atutów.Chyba bardziej cywilizowany w 400 CDI bo w AMG jedna stacja na własność to mało.Tak czy siak do garażu aut jako terenowe wjeżdża pierwsza. G classe kocham ten wóz, ale w teren kupiłbym Patrola 3d albo Pajero 3d ewentualnie jakiegoś land crusiera. Przynajmniej nie ma żalu jak się porysuje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
switch107 375 #3056 Napisano 7 Kwietnia 2009 G classe kocham ten wóz, ale w teren kupiłbym Patrola 3d albo Pajero 3d ewentualnie jakiegoś land crusiera. Przynajmniej nie ma żalu jak się porysuje Lakier na G-klasie jest specjalnie utwardzany. Kiedys w warsztacie pokazywali mi jak zachowuje sie pod wplywem diaxa. Zamiast zejsc z blachy, po prostu sie spalil. Woz pierwsza klasa, szczegolnie ta starsza wersja (chyba Wolf sie nazywala)- krotka. Patrol jest dobry (oczywsicie mowimy o starszych modelach), tani w przerobkach, pelno czesci no i kosztuje grosze, ale sie nie umywa do G 0 nie spiesz się .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tsuki 0 #3057 Napisano 7 Kwietnia 2009 nawet G za pól bańki nie zrobi takiego numeru : http://www.youtube.com/watch?v=iScCoTfuUTk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.X 4 #3058 Napisano 7 Kwietnia 2009 Lakier na G-klasie jest specjalnie utwardzany. Kiedys w warsztacie pokazywali mi jak zachowuje sie pod wplywem diaxa. Zamiast zejsc z blachy, po prostu sie spalil. Woz pierwsza klasa, szczegolnie ta starsza wersja (chyba Wolf sie nazywala)- krotka. Patrol jest dobry (oczywsicie mowimy o starszych modelach), tani w przerobkach, pelno czesci no i kosztuje grosze, ale sie nie umywa do G Ok never mind IMO G klasa jest za***ista i jest w na liscie moich dream carów, ale w terenie bym się nią nie bujał, wybrałbym raczej ten wóz na wypady w alpy na narty czy na wakacje z rodzina zamiast kombi. Tsuki suzuki daje radę, ale pamiętaj, że pokazujesz auto które ma nie wiele wpsólnego z serią. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tsuki 0 #3059 Napisano 7 Kwietnia 2009 wiem, ale pokazuję że stawialbym naspecjalizację a nie na auto "wszystkomogące" jak G seria AMG. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spartan 0 #3060 Napisano 8 Kwietnia 2009 ja tam wole Land Rovery - od zawsze rzadzily w camel trophy i to dla mnie najlepszy wyznacznik mozliwosci offroadowycha z tych ciut mniejszych 4x4 to tylko ten (jeden z bardzo niewielu hamburgerow ktorego bym chetnie zakupil) 0 A gdyby tu było nagle przedszkole w przyszłości?! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.X 4 #3061 Napisano 8 Kwietnia 2009 to jedyny poza muscle carami, hamburger którego bym kupił Poza tym Panowie, wydaję mi się, że znowu nasze porównania są niezbyt trafione, każde 4x4 (każde prawdziwe nie SUV) w podobnym stopniu poradzi sobie w "normalnym" offroadzie (z kolei weź pan zdefiniuj normalny offroad), nie mówię tu o radjach i naprawde ekstremalnym offrodzie. Wszystko zależy od kierownika (jak zawsze). Mamy powiedzenie z kolegą. "Samochód gwizda, ale kierowca piz**". 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spartan 0 #3062 Napisano 9 Kwietnia 2009 z innej beczki http://motoryzacja.interia.pl/galerie/wypa...ie/duze,1004432 0 A gdyby tu było nagle przedszkole w przyszłości?! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.X 4 #3063 Napisano 9 Kwietnia 2009 ehhh kolejny:( Tył napęd, mokra nawierzchnia, brak skilla i trochę za szybko:/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel1380 0 #3064 Napisano 9 Kwietnia 2009 Mokra nawierzchnia to u nas dziś nie była..Nie wiem jak to się stało znam dobrze tę ulicę to prosty odcinek,musiał grzać okrutnie i coś się stało może głupi błąd nieoczekiwany ruch kierownicą i ...tragedia.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.X 4 #3065 Napisano 9 Kwietnia 2009 to tylko w warszawie padało?! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tsuki 0 #3066 Napisano 9 Kwietnia 2009 no czegoś takiego to jeszcze nie widzialem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość mpawel87 #3067 Napisano 9 Kwietnia 2009 od rana jak to zobaczyłem to w szkou jestem jak on to zrobił że taki bnan wyszedł musiał nieżle grzać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karczochrulez 2 #3068 Napisano 9 Kwietnia 2009 to mało widziałeś anyway w tych beemkach to naprawdę debile jeżdzą. Ostatnio co widzę wypadek to bmw: latarnia na Radzymińskiej 3 tyg temu, najechanie na tył przed Łomiankami w niedzielę, a 2 tyg temu jakiś kretyn w nowej beemce potracil rowerzystę pod moim domem. Kuźwa ścieżka rowerowa jest, tysiące samochodów a akurat jak potrącenie to bmw. Może zróbmy wszystkim "posiadaczom" bmw lobotomię to wypadkowość spadnie o połowę 0 Budziki zamordowały miliardy snów. Dlaczego więc chodzą bezkarnie??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
switch107 375 #3069 Napisano 9 Kwietnia 2009 Pytanie jest co za idiota dopuscil do stosowania slupy ktore stoja przy drodze i sie nie lamia ...... 0 nie spiesz się .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karczochrulez 2 #3070 Napisano 9 Kwietnia 2009 aaa to znaczy że słup był winny? no cóż trzeba go skazać na 10 lat to może się nauczy i następnym razem jak głupek będzie leciał 200 to sie uchyli 0 Budziki zamordowały miliardy snów. Dlaczego więc chodzą bezkarnie??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel1380 0 #3071 Napisano 9 Kwietnia 2009 Nie unoś się Switch ma w pewnym sensie rację.Nawet głupota nie jest warta życia.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość mpawel87 #3072 Napisano 9 Kwietnia 2009 gdyby słupa tam nie było to pewnie byłby jakis samochód i jeszcze wieksza tragedia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karczochrulez 2 #3073 Napisano 9 Kwietnia 2009 to nie tak - spora część tych co się zabija na słupach i drzewach jak by wyżyli to następnym razem uśmiercili by kogoś niewinnego 0 Budziki zamordowały miliardy snów. Dlaczego więc chodzą bezkarnie??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość mpawel87 #3074 Napisano 9 Kwietnia 2009 pewnie masz rację 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
switch107 375 #3075 Napisano 9 Kwietnia 2009 aaa to znaczy że słup był winny? no cóż trzeba go skazać na 10 lat to może się nauczy i następnym razem jak głupek będzie leciał 200 to sie uchyli tym razem moze byla i glupota. Wez jednak pod uwage ze ktos mogl sie na nim zatrzymac kto stracil panowanie nad samochodem w trudnych warunkach lub na przyklad uciekal na pobocze zeby uniknac kolizji z pieszym. Jestem za karaniem i egzekwowaniem ale tak jak sadzenie drzew przy drodze tak i instalowanie slupow ktore sie nie lamia jest przejawem glupoty i krotkowzrocznosci inzynierow od ruchu drogowego. Wez pod uwage ze to nie bylo auto ktore wazy 800 kg. Z tego co widze to E39 i to w wersji M3 (chyba). To auto wazy 2,5 tony. Slup sie nawet nie pochylil. Tradycyjny sposob konstruowania przez polskich inzynierow. 5cm stali bylo ok to 10 cm bedzie jeszcze lepsze... 0 nie spiesz się .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach