Bartheck 10 #3226 Napisano 30 Kwietnia 2009 Paweł pozazdrościć A tak z nieco innej beczki, mój teść ma dylemat co kupić: czy jakieś kombi z napędem 4x4 (Insignia, V70 etc.) czy jakiegoś SUVa - w rachubę wchodzą: Rav4, CR-V, C-Crosser, Outlander etc. Wymagania: pewnie działający napęd, bagażnik >500l, diesel, dobre wyposażenie, cena do ok 150k. Zadania: bezproblemowy dojazd na działkę pod miastem po g...nej (bita, dziurawa) drodze, która jest jednocześnie dość stroma, w zimie dodatkowo jest bardzo rzadko odśnieżana, więc w zimie może na niej zalegać ok 30cm śniegu (czasem lekko oblodzonego/wyślizganego), tak samo na podwórku, niezłe prowadzenie na asfalcie (bez nadmiernego bujania). Macie jakieś doświadczenia z tymi samochodami, ew. co jeszcze można wrzucić na listę? 0 "A był dla kierowania zespołem tym, czym Herod dla Towarzystwa Przedszkolnego w Betlejem" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawelm87 198 #3227 Napisano 30 Kwietnia 2009 Wspaniała Rka, dla niej warto zrwać noc, piękna maszynka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawelm87 198 #3228 Napisano 30 Kwietnia 2009 Paweł pozazdrościć A tak z nieco innej beczki, mój teść ma dylemat co kupić: czy jakieś kombi z napędem 4x4 (Insignia, V70 etc.) czy jakiegoś SUVa - w rachubę wchodzą: Rav4, CR-V, C-Crosser, Outlander etc. Wymagania: pewnie działający napęd, bagażnik >500l, diesel, dobre wyposażenie, cena do ok 150k. Zadania: bezproblemowy dojazd na działkę pod miastem po g...nej (bita, dziurawa) drodze, która jest jednocześnie dość stroma, w zimie dodatkowo jest bardzo rzadko odśnieżana, więc w zimie może na niej zalegać ok 30cm śniegu (czasem lekko oblodzonego/wyślizganego), tak samo na podwórku, niezłe prowadzenie na asfalcie (bez nadmiernego bujania). Macie jakieś doświadczenia z tymi samochodami, ew. co jeszcze można wrzucić na listę?[/quote ja bym do listy dodał jeszcze Suzuki Grand Vitara 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 937 #3229 Napisano 30 Kwietnia 2009 Paweł pozazdrościć A tak z nieco innej beczki, mój teść ma dylemat co kupić: czy jakieś kombi z napędem 4x4 (Insignia, V70 etc.) czy jakiegoś SUVa - w rachubę wchodzą: Rav4, CR-V, C-Crosser, Outlander etc. Ja ma Outlandera w rodzinie. - brak reg. kiery w pionie - z tyłu jest ciasno [dach] (mam 1.86cm) - 18" w najwyższej wersji nie nadają się na Polskie drogi - nie dostaniesz wykładziny gumowej do bagażnika jak masz Subwoofer Reszta ok. - auto przejeździło całą zimę na letnich z załączonym 4x4 bo kasy na opony nie starczyło 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawelm87 198 #3230 Napisano 30 Kwietnia 2009 to troche lipa jak nie ma regulaji kierownicy w pionie czy nie robi to aż takiego utrudnienia? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 937 #3231 Napisano 30 Kwietnia 2009 to troche lipa jak nie ma regulaji kierownicy w pionie czy nie robi to aż takiego utrudnienia? Źle się wyraziłem może, chodziło mi o poziom.W sensie, e rusza się po łuku góra/dół ale nie można przybliżyć jej do siebie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
neuro 3 #3232 Napisano 30 Kwietnia 2009 Paweł pozazdrościć A tak z nieco innej beczki, mój teść ma dylemat co kupić: czy jakieś kombi z napędem 4x4 (Insignia, V70 etc.) czy jakiegoś SUVa - w rachubę wchodzą: Rav4, CR-V, C-Crosser, Outlander etc. Wymagania: pewnie działający napęd, bagażnik >500l, diesel, dobre wyposażenie, cena do ok 150k. Zadania: bezproblemowy dojazd na działkę pod miastem po g...nej (bita, dziurawa) drodze, która jest jednocześnie dość stroma, w zimie dodatkowo jest bardzo rzadko odśnieżana, więc w zimie może na niej zalegać ok 30cm śniegu (czasem lekko oblodzonego/wyślizganego), tak samo na podwórku, niezłe prowadzenie na asfalcie (bez nadmiernego bujania). Macie jakieś doświadczenia z tymi samochodami, ew. co jeszcze można wrzucić na listę? ja bym wrzucił Subaru - Forestera, Otbacka i Legacy. A pozostałe wyrzucił 0 Michał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lechu_wroc 11 #3233 Napisano 30 Kwietnia 2009 A ja bym poszedł bardziej w stronę Toyoty Hilux, ew. Forda Rangera- świetne auta, spokojnie pomieszczą rodzinkę, a i w teren się nie boją wjechać. I to dużo cięższy niż dojazdówka na działkę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartheck 10 #3234 Napisano 30 Kwietnia 2009 ja bym do listy dodał jeszcze Suzuki Grand Vitara Suczka ma za mały bagażnik. 0 "A był dla kierowania zespołem tym, czym Herod dla Towarzystwa Przedszkolnego w Betlejem" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartheck 10 #3235 Napisano 30 Kwietnia 2009 ja bym wrzucił Subaru - Forestera, Otbacka i Legacy. A pozostałe wyrzucił Fakt, o nich zapomniałem, szczególnie o Foresterze i Outbacku, dzięki A ja bym poszedł bardziej w stronę Toyoty Hilux, ew. Forda Rangera- świetne auta, spokojnie pomieszczą rodzinkę, a i w teren się nie boją wjechać. I to dużo cięższy niż dojazdówka na działkę To już inna bajka (nie wchodząca w rachubę), zresztą wtedy na liście byłyby jeszcze Navara, L200, Land Cruiser, Patrol itd 0 "A był dla kierowania zespołem tym, czym Herod dla Towarzystwa Przedszkolnego w Betlejem" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartheck 10 #3236 Napisano 30 Kwietnia 2009 Ja ma Outlandera w rodzinie. - brak reg. kiery w pionie - z tyłu jest ciasno [dach] (mam 1.86cm) - 18" w najwyższej wersji nie nadają się na Polskie drogi - nie dostaniesz wykładziny gumowej do bagażnika jak masz Subwoofer Reszta ok. - auto przejeździło całą zimę na letnich z załączonym 4x4 bo kasy na opony nie starczyło Subwoofera nie będzie pojemność tylnej kanapy chyba będzie do przeżycia - zmieszczą się dwie dorosłe osoby o wzroście do 182cm i fotelik z dzieckiem?, czyli kółka 20" czy jakie? Brak regulacji kierownicy to faktycznie lipa 0 "A był dla kierowania zespołem tym, czym Herod dla Towarzystwa Przedszkolnego w Betlejem" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kotylozaur 2 #3237 Napisano 30 Kwietnia 2009 Subwoofera nie będzie pojemność tylnej kanapy chyba będzie do przeżycia - zmieszczą się dwie dorosłe osoby o wzroście do 182cm i fotelik z dzieckiem?, czyli kółka 20" czy jakie? Brak regulacji kierownicy to faktycznie lipa Za outlanderem przemawia fakt, że on jest po prostu tani, za 85tys. jest podstawowa wersja z dieslem 140KM. Jak budżet jest 150tys. to jednak niekoniecznie zaleta 0 Spacelovematic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel1380 0 #3238 Napisano 30 Kwietnia 2009 Bartheck 150 tys to dużo pięniędzy.Wybór ogromny.Może warto pomyśleć o nowym A4 allroad?Nie wiem jakie kryteria poza wymienionymi dla Ciebie się liczą.(Wygląd,wykończenie,serwis,gwarancja etc).Trochę za mało napisałeś.Z pozycji przez Ciebie wystawionych ja wziąłbym Subaru.Tak jak piszą koledzy.Napisz coś więcej...Po tym R8 jeszcze mi adrenalina nie zeszła..Jutro konfrontacja w boju z nowym Porsche 911 S model 997 (tzn nowym ale poprzednim modelem ten jest tak krótko).Nie mogę się doczekać..Bo szczerze zawsze rozmyślaliśmy i wahaliśmy sie co tak naprawdę fajniejsze...A więc 420KM quattro kontra 355KM tylnopędna eska:)PS Puściłem totolotka 17 milionów...... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 937 #3239 Napisano 30 Kwietnia 2009 Za outlanderem przemawia fakt, że on jest po prostu tani, za 85tys. jest podstawowa wersja z dieslem 140KM. Jak budżet jest 150tys. to jednak niekoniecznie zaleta Nie za bardzo tani, ta wersja o kórej pisze po rabatach wersja 2008 - z tym, że najwyżsża - to się chyba Instyle (czy jakoś tak nazywa) 114 tyś. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lechu_wroc 11 #3240 Napisano 30 Kwietnia 2009 Tak tu rozprawiacie o R8, 911, Outlanderach, Foresterach...eh, po pracy idę do kolektury za przykładem Pawła- zrobię Ci konkurencję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawelm87 198 #3241 Napisano 30 Kwietnia 2009 Ja bym jeszcze zaproponował BMW x3 albo nowego VW Tiguan 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel1380 0 #3242 Napisano 30 Kwietnia 2009 Tak tu rozprawiacie o R8, 911, Outlanderach, Foresterach...eh, po pracy idę do kolektury za przykładem Pawła- zrobię Ci konkurencję Idz więcej wygram jak trafię... X3 fajny pomysł ,Tiguan też...Bartheck napisz coś więcej.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kotylozaur 2 #3243 Napisano 30 Kwietnia 2009 Nie za bardzo tani, ta wersja o kórej pisze po rabatach wersja 2008 - z tym, że najwyżsża - to się chyba Instyle (czy jakoś tak nazywa) 114 tyś.Mea culpa... rocznik 2009 92tys zł, ale dla porównania, podstawowa wersja Rav4 z dieslem 150KM to 122tys zł, więc jak dla mnie wciaż najtańszy... 0 Spacelovematic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzesiek 6 #3244 Napisano 1 Maja 2009 Outlander, Forester, Outback, XC60, XC70. Inne się, moim zdaniem, nie liczą.Jeśli Mitsubishi to odradzam diesla 2,0, słabo ciągnie przy ruszaniu. 2,2 jest zdecydowanie ciekawszy. Mistsubishi Outlander występuje także jako Peugeot 4007 i Citroen Crosseur (czy jakoś tak). Citroen może być tańszy, zwłaszcza po negocjacjach, technicznie to dokładnie takie same samochody. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu 1 #3245 Napisano 1 Maja 2009 Weź tego, a miejsca na pewno nie zabraknie Niestety na razie brak wersji w dieslu:(masa własna (kg) 2460długość (mm) 5631szerokość (mm) 2027wysokość (mm) 1862rozstaw osi (mm) 3302rozstaw kół - przód (mm) 1650rozstaw kół - tył (mm) 1675ogumienie 265/70 R16 0 Demokracja - ustrój w którym dwóch meneli spod budki z piwem ma 2 głosy, a profesor uniwersytetu ma 1 głos... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lechu_wroc 11 #3246 Napisano 1 Maja 2009 I jak Pawle Twoje 17 baniek? Bo u mnie bieda- ani jednej liczby nie trafiłem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel1380 0 #3247 Napisano 1 Maja 2009 EE cholera 13 podwójnych trafień..czyli Porsche jeszcze nie będzie... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lechu_wroc 11 #3248 Napisano 1 Maja 2009 To statystycznie i tak jesteś bliżej Porsche 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kierownik 117 #3249 Napisano 1 Maja 2009 ...czyli kółka 20" czy jakie?...Im większe kółka tym gorsze prowadzenie po polskich drogach - większe szarpanie w koleinach, itp.Oczywiście przyjmując, że średnica idzie razem z szerokością opony, bo to szerokość ma największy wpływ. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajacek 312 #3250 Napisano 2 Maja 2009 0 Schaumburg Aquamatic II chrono , Citizen EcoZilla , Glycine Lcc 3k Le , Citizen Skyhawk , Temption CGK 204 ( sprzedam ew. zamiana ) , Oris ProDiver date ( zam. na chrono ) . Pam sub 243 , Fortis square chrono , Citizen Aqualand Depthmeter , OMEGA plo - prof i inne ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach