piteks 3724 #39276 Napisano 21 Kwietnia 2023 Samochód zamówiony 4 czerwca 2022 i w końcu dzisiaj odebrany🤪 21 IWC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 133819 #39277 Napisano 21 Kwietnia 2023 32 minuty temu, piteks napisał(-a): Samochód zamówiony 4 czerwca 2022 i w końcu dzisiaj odebrany🤪 Gratulacje. Żółte podobno prawie tak samo szybkie jak czerwone. Opisz co ma w środku i jaki masz budżet na mandaty. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12061 #39278 Napisano 21 Kwietnia 2023 35 minut temu, piteks napisał(-a): Samochód zamówiony 4 czerwca 2022 i w końcu dzisiaj odebrany🤪 Żona Kolegi ma A3 w tym kolorze, widać ją nawet w ciemności. Z pakietem jest fajna! Gratuluję! 8 minut temu, Paulus57 napisał(-a): Gratulacje. Żółte podobno prawie tak samo szybkie jak czerwone. Opisz co ma w środku i jaki masz budżet na mandaty. Zółty jest pierwotnym kolorem prędkości. Później czerwień zaczęła wypierać ten kolor i stajnia z Maranello zaczęła produkować więcej krwistych, ale znaczek zachował swoją godność 1 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piteks 3724 #39279 Napisano 21 Kwietnia 2023 22 minuty temu, Paulus57 napisał(-a): Gratulacje. Żółte podobno prawie tak samo szybkie jak czerwone. Opisz co ma w środku i jaki masz budżet na mandaty. Dzięki. Silnik 2,0 190 KM quattro. Mam lekką nogę więc spoko 13 minut temu, Autor1984 napisał(-a): Żona Kolegi ma A3 w tym kolorze, widać ją nawet w ciemności. Z pakietem jest fajna! Gratuluję! Zółty jest pierwotnym kolorem prędkości. Później czerwień zaczęła wypierać ten kolor i stajnia z Maranello zaczęła produkować więcej krwistych, ale znaczek zachował swoją godność Dzięki 0 IWC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 133819 #39280 Napisano 21 Kwietnia 2023 16 minut temu, piteks napisał(-a): Dzięki. Silnik 2,0 190 KM quattro. Mam lekką nogę więc spoko Dzięki Ile waży? Ciekawi mnie czy miałbym z Twoim szansę? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piteks 3724 #39281 Napisano 22 Kwietnia 2023 7 godzin temu, Paulus57 napisał(-a): Ile waży? Ciekawi mnie czy miałbym z Twoim szansę? 1535 kg🤪 0 IWC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 133819 #39282 Napisano 22 Kwietnia 2023 2 godziny temu, piteks napisał(-a): 1535 kg🤪 No to miałbym szansę, mój lżejszy. Tak bardziej serio. Sprawiłeś sobie wozik, który będzie zwracał uwagę na polskich drogach a nawet bezdrożach, bo 4x4 pozwala na więcej. Jeszcze raz gratuluję i podziwiam cierpliwość. 10 miesięcy czekania, ja czekałem prawie 3 i wydawało mi się długo. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
memento mori 2998 #39283 Napisano 22 Kwietnia 2023 Zamiast sprawdzać wagę lepiej sprawdzić przyspieszenie a coś mi się zdaje, że ta A3 będzie miała 0.5-1s mniej do setki i w połączeniu z quattro da jednoznaczny werdykt, który szybszy. 🙂 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12061 #39284 Napisano 22 Kwietnia 2023 4 minuty temu, memento mori napisał(-a): Zamiast sprawdzać wagę lepiej sprawdzić przyspieszenie a coś mi się zdaje, że ta A3 będzie miała 0.5-1s mniej do setki i w połączeniu z quattro da jednoznaczny werdykt, który szybszy. 🙂 Na typowe 0 - 100 tak. Z zatrzymanego naturalnie wygra Audi bez dwóch zdań. Z lotnego niekoniecznie. W przypadku samochodów z grupy VAG tendencja jest do zaniżania oficjalnej mocy, nie wiem jak to jest w przypadku KII. 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
memento mori 2998 #39285 Napisano 22 Kwietnia 2023 (edytowane) Może kiedyś tak było. SQ8 i S3 z tamtego roku znajomego na hamowni miały nawet bonus względem danych fabrycznych. To pewnie kwestia danego egzemplarza lub modelu/wersji. Nie znam się na pomiarach na hamowni czy tam się wciska gaz w podłogę (wydaje mi się, że nie). Niektóre auta mają w trybie sportowym z pedałem w podłodze dodatkowy boost mocy i momentu rzędu 10-15%, którego nie uwzględniają dane katalogowe, ale już wskaźniki sportowe w aucie (jeśli są dostępne) tak i wtedy moc i moment, które pokazują są wyższe niż w katalogu. Nie wiem tylko na ile takie wskaźniki w aucie są dokładne. Edytowane 22 Kwietnia 2023 przez memento mori 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12061 #39286 Napisano 22 Kwietnia 2023 4 minuty temu, memento mori napisał(-a): Może kiedyś tak było. SQ8 i S3 z tamtego roku znajomego na hamowni miały nawet minimalny bonus względem danych fabrycznych. To pewnie kwestia danego egzemplarza lub modelu/wersji. Dlatego napisałem, że oficjalnie 200 koni, a na hamowni zawsze wypruwały więcej. 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
memento mori 2998 #39287 Napisano 22 Kwietnia 2023 (edytowane) Mea culpa, źle zrozumiałem. 🙂 14 godzin temu, piteks napisał(-a): Samochód zamówiony 4 czerwca 2022 i w końcu dzisiaj odebrany🤪 Słodyszek rzepakowiec "lubi to"! 😃 Edytowane 22 Kwietnia 2023 przez memento mori 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12061 #39288 Napisano 22 Kwietnia 2023 (edytowane) 19 minut temu, memento mori napisał(-a): Mea culpa, źle zrozumiałem. 🙂 Słodyszek rzepakowiec "lubi to"! 😃 Spokojnie, wczoraj był przecież piątek 🤪 Wygląda jak następca EB110 Edytowane 22 Kwietnia 2023 przez Autor1984 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 133819 #39289 Napisano 22 Kwietnia 2023 1 godzinę temu, memento mori napisał(-a): Zamiast sprawdzać wagę lepiej sprawdzić przyspieszenie a coś mi się zdaje, że ta A3 będzie miała 0.5-1s mniej do setki i w połączeniu z quattro da jednoznaczny werdykt, który szybszy. 🙂 1 godzinę temu, Autor1984 napisał(-a): Na typowe 0 - 100 tak. Z zatrzymanego naturalnie wygra Audi bez dwóch zdań. Z lotnego niekoniecznie. W przypadku samochodów z grupy VAG tendencja jest do zaniżania oficjalnej mocy, nie wiem jak to jest w przypadku KII. Na stronie jest chyba 7s a to zbliżona wartość do ProCeeda GT, tu fabrycznie 7,5 s a praktycznie 7s (przynajmniej na YT ). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12061 #39290 Napisano 22 Kwietnia 2023 1 minutę temu, Paulus57 napisał(-a): Na stronie jest chyba 7s a to zbliżona wartość do ProCeeda GT, tu fabrycznie 7,5 s a praktycznie 7s (przynajmniej na YT ). Zróbcie ustawkę 3 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 133819 #39291 Napisano 22 Kwietnia 2023 11 minut temu, Autor1984 napisał(-a): Zróbcie ustawkę Ten Quattro ma większy moment obrotowy(400 do 265), ale nie jestem samochodziarzem z prawdziwego zdarzenia i nie wiem, czy to na starcie od 0 ma znaczenie, czy przy większych prędkościach (raczej to drugie). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2412 #39292 Napisano 22 Kwietnia 2023 41 minut temu, Autor1984 napisał(-a): Zróbcie ustawkę Mogę dołączyć? 😁 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 133819 #39293 Napisano 22 Kwietnia 2023 38 minut temu, Tommaso napisał(-a): Mogę dołączyć? 😁 Tylko jak masz silnik do 204 KM. To nie jest kategoria OPEN. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12061 #39294 Napisano 22 Kwietnia 2023 (edytowane) Godzinę temu, Tommaso napisał(-a): Mogę dołączyć? 😁 Zależy co będziesz holować 1 godzinę temu, Paulus57 napisał(-a): Ten Quattro ma większy moment obrotowy(400 do 265), ale nie jestem samochodziarzem z prawdziwego zdarzenia i nie wiem, czy to na starcie od 0 ma znaczenie, czy przy większych prędkościach (raczej to drugie). W zależności od wykresu. To bardzo istotne Producenci jednak tak modyfikują sterowniki, aby wycisnąć z nich maksimum możliwości przy zachowaniu jak najwyższej żywotności, tym samym "trzymając" konkurencyjne parametry techniczne. Co jak co, ale każdy z nas zwraca uwagę na to jak auto przyśpiesza, a nie po ilu metrach zahamuje ze 100Km/h. W obecnym aucie, które użytkuje; co bardzo ciekawe, sterownik tak steruje pracą silnika, że nawet gdybym był troglodytą; to w początkowej fazie użytkowania pojazdu i tak bym go nie zajechał(takie docieranie dla mądrych inaczej). I to było czuć bo z każdym kilometrem nabierał więcej "powietrza w płuca" Naturalnie ja bardzo dbam o samochody i dla mnie to rzecz normalna, aby układać silnik, który później się zrewanżuje. I choć by dał tylko 5KM i 20Nm warto, o to zabiegać. Powracając do tematu: Warto uruchomić YT, tam na pewno są przyśpieszenia 0-200 dla A3 MY23 z silnikiem 2.0 TFSi oraz Twojej 204 konnej GT. To powinno rzucić światło na to czy "podjąć rękawice" EDIT: A3 2.0 KIA Proceed GT Edytowane 22 Kwietnia 2023 przez Autor1984 1 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 133819 #39295 Napisano 22 Kwietnia 2023 37 minut temu, Autor1984 napisał(-a): Zależy co będziesz holować W zależności od wykresu. To bardzo istotne Producenci jednak tak modyfikują sterowniki, aby wycisnąć z nich maksimum możliwości przy zachowaniu jak najwyższej żywotności, tym samym "trzymając" konkurencyjne parametry techniczne. Co jak co, ale każdy z nas zwraca uwagę na to jak auto przyśpiesza, a nie po ilu metrach zahamuje ze 100Km/h. W obecnym aucie, które użytkuje; co bardzo ciekawe, sterownik tak steruje pracą silnika, że nawet gdybym był troglodytą; to w początkowej fazie użytkowania pojazdu i tak bym go nie zajechał(takie docieranie dla mądrych inaczej). I to było czuć bo z każdym kilometrem nabierał więcej "powietrza w płuca" Naturalnie ja bardzo dbam o samochody i dla mnie to rzecz normalna, aby układać silnik, który później się zrewanżuje. I choć by dał tylko 5KM i 20Nm warto, o to zabiegać. Powracając do tematu: Warto uruchomić YT, tam na pewno są przyśpieszenia 0-200 dla A3 MY23 z silnikiem 2.0 TFSi oraz Twojej 204 konnej GT. To powinno rzucić światło na to czy "podjąć rękawice" EDIT: A3 2.0 KIA Proceed GT Z małymi obawami, ale chyba Kia ciut szybsza. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2412 #39296 Napisano 22 Kwietnia 2023 (edytowane) 3 godziny temu, Autor1984 napisał(-a): Zależy co będziesz holować Myślę, że nie byłoby takiej różnicy, Kia ma 7,1 0-100 km/h. Ja też mam około 7 sekund do stu. Tyle, że mil/h. 😁 Edytowane 22 Kwietnia 2023 przez Tommaso 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 133819 #39297 Napisano 22 Kwietnia 2023 16 minut temu, Tommaso napisał(-a): Myślę, że nie byłoby takiej różnicy, Kia ma 7,1 0-100 km/h. Ja też mam około 7 sekund do stu. Tyle, że mil/h. 😁 Jak licznik w milach, to pewnie z Copartu. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2412 #39298 Napisano 22 Kwietnia 2023 Nie, ale mogę przestawić sobie licznik na mile, żeby było sprawiedliwie. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12061 #39299 Napisano 22 Kwietnia 2023 3 godziny temu, Tommaso napisał(-a): Myślę, że nie byłoby takiej różnicy, Kia ma 7,1 0-100 km/h. Ja też mam około 7 sekund do stu. Tyle, że mil/h. 😁 Dziś widziałem Twoje M3, ale w wersji CS w "szarym Brooklynie" na Starym Rynku mojego miasta, aż mnie korciło by fotkę strzelić. Kurde jaka to maszyna! Nie ukrywam, jeździłbym 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 133819 #39300 Napisano 22 Kwietnia 2023 2 godziny temu, Tommaso napisał(-a): Nie, ale mogę przestawić sobie licznik na mile, żeby było sprawiedliwie. Sprawiedliwie to będzie... na pieszo. W tym kierunku zmierzamy, młodsi mogą dojść. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach