-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Podobna zawartość
-
Przez PistolPete
LONGINES CONQUEST CHRONOGRAPH
Do sprzedania oferuję zegarek LONGINES CONQUEST CHRONOGRAPH L3.835.4.32.6. DO zegarka dokupiona została oryginalna guma z zapiępciem oraz dodatkowymi endlinkami (koszt ponad 400EUR).
„Conquest, najlepszy zegarek na co dzień, był również pierwszą kolekcją LONGINES, której nazwa została chroniona przez Szwajcarski Federalny Instytut Własności Intelektualnej w 1954 roku. Od tego czasu kolekcja ewoluowała pod względem wzornictwa i technologii, ale pozostała wierna swojej pierwotnej tożsamości, emanując harmonijną mieszanką śmiałości, współczesnego designu i sportowej elegancji. Każdy zegarek Conquest Chronograph jest świadectwem nieustannego zaangażowania firmy LONGINES w osiąganie doskonałych wyników i dążenie do doskonałości w zegarmistrzostwie. W tych eleganckich zegarkach zastosowano kalibry LONGINES wyposażone w krzemową sprężynę balansową.”
Zauważyłem, że spośród licznych zegarków, które przez kilkanaście lat (będąc już zagarkowo „świadomym”) przewinęły sie przez mój nadgarstek, niektóre wiele droższe, to właśnie Conquest Chrono w wersji szampańskiej zwracał największą uwagę. Nigdy nie oytzrymałem tylu szczerych komplementów i zapytań na temat zegarka co w przypadku tego Conquesta i to zarazem od ludzi obytych w temacie zegarkowym jak i też tych nie interesujących sie na co dzień zegarkami. Zegarek na żywo naprawdę robi wrażenie stylistyką i kolorem tarczy. Dodam też moim zdaniem o ile na bransolecie zegarek wgląda świetnie to gumie jest fenomenalny. Myślę, że dla fanów chrono i braku daty, szukających jakiegoś zegarka z żywą tarczą jest o świetna propozycja.
https://www.longines.com/de-at/p/watch-conquest-chronograph-l3-835-4-32-6
Dane techniczne:
Referencja: L3.835.4.32.6
Średnica: Ø 42mm
Grubość: 14,3mm
Waga: 172g (bransoleta) / 143g (kauczuk)
Koperta: Stal
Bezel: Ceramiczny
Szkiełko: Szkło szafirowe, płaskie z powłoką AR 9obustronnie)
Dekiel: Szkło szafirowe
Napęd: Automatyczny, Chronograph, L898
Rezerwa chodu: 59h
Data: Nie
Wodoszczelność: 10 ATM, zakręcana koronka
Stan techniczny:
Sprawny i na należytym chodzie. Zegarek zakupiony 04/01/2024 u oficjalnego sprzedawcy Longines w Niemczech. Od tego czasu biegnie 5 letnia gwarancja producenta. Jestem pierwszym właścicielem.
Stan wizualny:
9,0/10 Świetny. Osobiście nie zauważyłem żadnych znaczących śladów użytkowania poza płytkimi mikroryskami na polerowanych elementach bransolety (troche na zapieciu) wynikajacymi ze zwykłego użytkowania. Te delikatne ryski nie są widoczne podczas zwykłego noszenia a pod konrketnym kontrastowym światłem. Starałem się je ukazać na zdjęciach.
Koperta: Bez skaz.
Bransoleta: Bardzo dobry
Kauczuk: Świetny (na zapięciu wciąż folia)
Szkiełko: Bez skaz.
Dekiel: Bez skaz.
Cena: 10.100 PLN z wysyłką z Austrii
Istnieje ograniczona możliwość odbioru zegarka z Polski, do ewentualnego ustalenia.
*Z zachowaniem zdrowego rozsądku i wzajemnego poszanowania.
-
Przez adiblue2
LONGINES CONQUEST Gent Automatic L3.720.4.02.6,
Pełny zestaw, pudełko, dowód zakupu, karta gwarancyjna, polska dystrybucja.
Zakupiony 09.11.2024 , gwarancja do 09.11.2029.
Stan mocne 8/10.
Na dobrym chodzie.
Nigdy nie otwierany.
Nie zanurzany.
Szafirowe szkło.
Brak śladów na zewnętrznym AR.
Bransoleta skrócona w salonie na nadgarstek 17 cm. Wypięte ogniwa w zestawie.
Cena 6000 zł.
Kurier Inpost lub paczkomat 20 zł.
Możliwy odbiór osobisty w Gliwicach i okolicy.
-
Przez R00nie
Cześć,
Chciałem Szanownych Ekspertów i Pasjonatów poprosić o poradę - Czy według Was ten zegar jest oryginalny?
Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam!
*Edit: literówka.
-
Przez adiblue2
LONGINES CONQUEST VHP L3.716.4.76.6
Kupiony 5.09.2022 w Zegarki Biżuteria T. Cerbiński. Pełen komplet z pudełkiem i kartą gwarancyjną.
Rewelacyjny mechanizm VHP.
Stan oceniam na bardzo dobry.
Drobne rysy na bransolecie, bardzo nieliczne i delikatne na kopercie.
Szkło czyste.
Bransoleta skrócona na nadgarstek 16,8 cm. Wszystkie oryginalne ogniwa w komplecie.
Stan 8/10.
2800zł + KW lub odbiór osobisty Gliwice.
Ewentualnie dojadę w obrębie Zabrze/Bytom/Katowice.
-
Przez adiblue2
LONGINES CONQUEST VHP L3.716.4.76.6
Kupiony 5.09.2022 w Zegarki Biżuteria T. Cerbiński. Pełen komplet z pudełkiem i kartą gwarancyjną.
Rewelacyjny mechanizm VHP.
Stan oceniam na bardzo dobry.
Drobne rysy na bransolecie, bardzo nieliczne i delikatne na kopercie.
Szkło czyste.
Bransoleta skrócona na nadgarstek 16,8 cm. Wszystkie oryginalne ogniwa w komplecie.
Stan 8/10.
3100zł + KW lub odbiór osobisty Gliwice.
Ewentualnie dojadę w obrębie Zabrze/Bytom/Katowice.
Obniżka - nowa cena 2800zł
-