Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Paweł Bohacz

Nastepny Klubowy Zegarek - Ankieta 4 - Szczegoly zegarka

Co powinien byc wyposazony nastepny zegarek klubowy?  

64 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

5 godzin temu, gszydlowsky napisał(-a):

Z tych które są proponowane ----> Nomos , Ebel , Tutima , Sinn 

A jeśli miałbym doprecyzować to najchętniej taki Ebel lub Tetra w klasycznym kolorze  , wiadomo jeden i drugi spersonalizowany 🙂 

Ebel-Sport-Classic-37mm-green-29.jpg

Dziekuje za wyjasnienie 👍
Kazdy ma inny gust i to co dla jednych jest ciekawe, ladne, interesujace, dla innych moze nie byc. 
Dlatego wazna sa te ankiety, poniewaz pokaza nam kierunek w ktorym wiekszosc forumowiczow chcialaby podazac 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, Jan napisał(-a):

Co prawda nie zgodze sie ze zegarek Janka to nic ciekawego ale taki Ebel jak wyżej byłby super, niestety nie dostaje dużo głosów w ankiecie nr 5

Pełna zgoda, zegarek Jana Sarnowskiego zapowiada się bardzo ciekawie, a wersja dla nas mogłaby wyjść fantastycznie, nic jednak nie wskazuje na wygraną tego projektu. Dobrze, że wyniki będą znane przed Aurochronos, zawsze można kupić standardową wersję (jeśli będą dostępne na targach), a przynajmniej zapoznać się z nimi na żywo.

Osobiście nie obraziłbym się na zapowiadaną nowość, trzywskazówkowca od Lebois (choć chrono też bym chętnie przygarnął). Zresztą jakby wygrał Airain też bym był zadowolony. 

Wspomniany Ebel też ok. 

A wygra Nomos, gdzie uda się znaleźć manual bez daty w zakładanym budżecie.

3 godziny temu, Paweł Bohacz napisał(-a):

(...)Dlatego wazna sa te ankiety, poniewaz pokaza nam kierunek w ktorym wiekszosc forumowiczow chcialaby podazac 🙂

Oby tylko była to większość, która będzie gotowa wyłożyć środki... Wadą ankiet może okazać się fakt, iż głosujący na manual bez daty, na pasku, z lakierowaną tarczą, głosowali za budżetem do 2k zł 😜

Małżeństwo i zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, AK&AK napisał(-a):

Pełna zgoda, zegarek Jana Sarnowskiego zapowiada się bardzo ciekawie, a wersja dla nas mogłaby wyjść fantastycznie, nic jednak nie wskazuje na wygraną tego projektu. Dobrze, że wyniki będą znane przed Aurochronos, zawsze można kupić standardową wersję (jeśli będą dostępne na targach), a przynajmniej zapoznać się z nimi na żywo.

Osobiście nie obraziłbym się na zapowiadaną nowość, trzywskazówkowca od Lebois (choć chrono też bym chętnie przygarnął). Zresztą jakby wygrał Airain też bym był zadowolony. 

Wspomniany Ebel też ok. 

A wygra Nomos, gdzie uda się znaleźć manual bez daty w zakładanym budżecie.

Ankiety maja byc dla nas kierunkowskazem, ale niekoniecznie trzeba sie bedzie wszystkiego trzymac. Nawet jesli wiekszosc chcialaby manuala bez daty, to moze sie okazac, ze zostanie wybrany inny model Nomosa. Nawet jesli wiekszosc bedzie za Nomosem, to Janka zegarek moznaby rozpatrzec jako kolejny projekt klubowy, itd. 😉

Godzinę temu, AK&AK napisał(-a):

Oby tylko była to większość, która będzie gotowa wyłożyć środki... Wadą ankiet może okazać się fakt, iż głosujący na manual bez daty, na pasku, z lakierowaną tarczą, głosowali za budżetem do 2k zł 😜

Zawsze takie ryzyko istnieje... Niemniej, uwazam, ze Klubowy zegarek powinien byc nasz, wspolny, bez wzgledu na to ile osob go finalnie zamowi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, AK&AK napisał(-a):

Dobrze, że wyniki będą znane przed Aurochronos, zawsze można kupić standardową wersję (jeśli będą dostępne na targach), a przynajmniej zapoznać się z nimi na żywo.

Wlasnie Janek mi zdradzil, ze podczas Aurochoronosa w ktorym bedzie uczestniczyl, bedzie mozna wygrac jego zegarek :)
Az zaluje, ze nie bede mogl poleciec do Warszawy 🙃

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Doprawdy nie wiem co ludzie widzą w tych tipsach wiszących nad tarczą w zegarku Janka. To najsłabszy element tego zegarka, te pazurki - wygląda to jakoś tak plastikowo - jak forma do wycięcia elementów z plastiku przy modelach do sklejania - przepraszam - takie mam skojarzenie. Reszta widac jest fajnej jakości i stosunek cena jakość jest bardzo dobry ale widziałem wiele podobnych zegarków od różnej maści micro, tarcze z kamienia niestety zjadły własny ogon i Chińczycy to tłuką masowo 😞

I zgadzam się w pełni z Nocny Jastrząb, że takie zegarki bardzo szybko się nudzą. Nadal uważam, że NOMOS, NOMOS i jeszcze raz NOMOS - to mistrzowie konsekwencji i mistrzowie bauhausu w zegarkach ale takiego bauhausu którego nie trzeba nazywac bauhausem aby ktoś wiedział....acha to zegarek bauhausowy...nie nie. Bauhaus tutaj wyraża się w umiejętnościach projektantów to widać i czuć.

Edytowane przez QuadrifoglioVerde

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, QuadrifoglioVerde napisał(-a):

Doprawdy nie wiem co ludzie widzą w tych tipsach wiszących nad tarczą w zegarku Janka. To najsłabszy element tego zegarka, te pazurki - wygląda to jakoś tak plastikowo - jak forma do wycięcia elementów z plastiku przy modelach do sklejania - przepraszam - takie mam skojarzenie. Reszta widac jest fajnej jakości i stosunek cena jakość jest bardzo dobry ale widziałem wiele podobnych zegarków od różnej maści micro, tarcze z kamienia niestety zjadły własny ogon i Chińczycy to tłuką masowo 😞

I zgadzam się w pełni z Nocny Jastrząb, że takie zegarki bardzo szybko się nudzą. Nadal uważam, że NOMOS, NOMOS i jeszcze raz NOMOS - to mistrzowie konsekwencji i mistrzowie bauhausu w zegarkach ale takiego bauhausu którego nie trzeba nazywac bauhausem aby ktoś wiedział....acha to zegarek bauhausowy...nie nie. Bauhaus tutaj wyraża się w umiejętnościach projektantów to widać i czuć.

Az sie chce napisac: A czemu widzisz źdźbło w oku brata swego, a belki w oku swoim nie dostrzegasz? Bardzo slabe jest krytykowanie konkurencji.

Nomos juz jest ok? Juz nie jest:
Jesli myslicie ze Nomos zrobi 20-30 szt zegarkow z personalizowana tarcza w cenie katalog bez doplaty za personalizacje to ...tylko tak myslicie. Moze wlasnie warto ten istotny detal dogadac z tymi oferentami, bo to ze sa chetni to fajnie tylko jak wygladaja warunki finansowe bo to tutaj przewiduje deal breakera

?

7 godzin temu, Krzysztof Skórka napisał(-a):

Opowiem Ci 😁

Zrob zdjecia 😜

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
7 godzin temu, Paweł Bohacz napisał(-a):

Az sie chce napisac: A czemu widzisz źdźbło w oku brata swego, a belki w oku swoim nie dostrzegasz? Bardzo slabe jest krytykowanie konkurencji.

Nomos juz jest ok? Juz nie jest:
Jesli myslicie ze Nomos zrobi 20-30 szt zegarkow z personalizowana tarcza w cenie katalog bez doplaty za personalizacje to ...tylko tak myslicie. Moze wlasnie warto ten istotny detal dogadac z tymi oferentami, bo to ze sa chetni to fajnie tylko jak wygladaja warunki finansowe bo to tutaj przewiduje deal breakera

?

Zrob zdjecia 😜

To znaczy, że produkując zegarki już nie mogę się wypowiadać ? Jestem na tym forum dłużej niż Ty i przede wszystkim jestem miłośnikiem zegarków a dopiero potem ich producentem.

Janek nie stanowi dla mnie żadnej konkurencji. Zero, null , podobnie jak nie stanowi jej Balticus czy Gerlach nie wspominając juz o Polporze krajowe marki różnią się od siebie stosowanymi werkami, pomysłami i nie ma ma między nami wojny. I zależy mi na dobrej opinii wszystkich krajowych marek bo jak hejtowany jest zwykle Balticus to obrywa się rykoszetem także innym krajowym markom. Więc skończ z tą małostkowością. Po prostu z racji siedzenia w świecie micro mam przewertowany ten świat po długości i szerokości, widzę masę projektów których szczerze zazdroszczę bo wiem ile musiały kosztować pracy i masę słabych projektów którym dziwię się, że jeszcze zipią.

Co Do Nomosa to parę lat temu kierowałem do nich zapytanie o limitacje dla nas i nie byli chętni, wybacz, że co roku nie ponawiam zapytania - mam dużo wolnego czasu, powinienem co miesiąc ich pytać czy coś się zmieniło w ich polityce. Cieszy to, że są na tak! że są bardziej otwarci niż kiedyś - być może po prostu z dobrej woli a być może z powodu większej konkurencji i presji na rynku trzeba sięgać także po stosunkowo niewielkie pieniądze dla nich.

Ale widzę, że Ty chyba masz jakis interes w promowaniu tego zegarka Janka ...lubisz takie insynuacje nie ? Na szczęście ankieta pokazała prawdziwą wartość i forumowicze dobrze zadecydowali.

PS. I nie lubię zegarków bez logotypu na tarczy 🙂 mało widoczny, laserowo grawerowany ale aby był, bo bez tego wygląda jak projekt z aliexpress - kup 1000szt a my zrobimy Ci na nim Twoje logo. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, QuadrifoglioVerde napisał(-a):

To znaczy, że produkując zegarki już nie mogę się wypowiadać ? Jestem na tym forum dłużej niż Ty i przede wszystkim jestem miłośnikiem zegarków a dopiero potem ich producentem.

Janek nie stanowi dla mnie żadnej konkurencji. Zero, null , podobnie jak nie stanowi jej Balticus czy Gerlach nie wspominając juz o Polporze krajowe marki różnią się od siebie stosowanymi werkami, pomysłami i nie ma ma między nami wojny. I zależy mi na dobrej opinii wszystkich krajowych marek bo jak hejtowany jest zwykle Balticus to obrywa się rykoszetem także innym krajowym markom. Więc skończ z tą małostkowością. Po prostu z racji siedzenia w świecie micro mam przewertowany ten świat po długości i szerokości, widzę masę projektów których szczerze zazdroszczę bo wiem ile musiały kosztować pracy i masę słabych projektów którym dziwię się, że jeszcze zipią.

Widac, ze mam inne podejscie do swiata. Uwazam, ze pewne rzeczy sa nie na miejscu.

Co Do Nomosa to parę lat temu kierowałem do nich zapytanie o limitacje dla nas i nie byli chętni, wybacz, że co roku nie ponawiam zapytania - mam dużo wolnego czasu, powinienem co miesiąc ich pytać czy coś się zmieniło w ich polityce. Cieszy to, że są na tak! że są bardziej otwarci niż kiedyś - być może po prostu z dobrej woli a być może z powodu większej konkurencji i presji na rynku trzeba sięgać także po stosunkowo niewielkie pieniądze dla nich.

Mozna sie wysmiewac, mozna tez wziac sprawy w swoje rece.

Ale widzę, że Ty chyba masz jakis interes w promowaniu tego zegarka Janka ...lubisz takie insynuacje nie ? Na szczęście ankieta pokazała prawdziwą wartość i forumowicze dobrze zadecydowali.

Ogromny, co dziesiaty zegarek jest dla mnie 🤦‍♂️
Powiem Ci jaka jest roznica miedzy Jankiem, a Toba:

Janek powiedzial mi ze zrobi zegarek dla nas z ogromna przyjemnoscia. Czesc kosztow wezmie na siebie, nawet jesli bedzie jedynie 20 czy 30 chetnych. Zrobi customowa tarcze dla nas.

Ty wystartowales watek o zegarku na XX lecie od tego, ze do tego projektu byles namawiany, a nie chciales go robic. Wrecz sie do tego zmusiles i zrobiles nam łaskę. Praktycznie kazda konstruktywna krytyke swojego projektu rugales i wysmiewales. Czy to jest poprawna postawa Klubowicza, ktory jest tu dluzej niz ja?

PS. I nie lubię zegarków bez logotypu na tarczy 🙂 mało widoczny, laserowo grawerowany ale aby był, bo bez tego wygląda jak projekt z aliexpress - kup 1000szt a my zrobimy Ci na nim Twoje logo. 

"Z racji siedzenia w świecie micro majac przewertowany ten świat po długości i szerokości" powinienes zauwazyc, ze logotyp na tarczy Janka jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie zluzujcie proszę. Odchodzicie od tematu.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Paweł Bohacz napisał(-a):

Janek powiedzial mi ze zrobi zegarek dla nas z ogromna przyjemnoscia. Czesc kosztow wezmie na siebie, nawet jesli bedzie jedynie 20 czy 30 chetnych. Zrobi customowa tarcze dla nas.

I to jest świetna wiadomość (nawet jeśli teraz wygra Nomos)! A jeśli uda się użyć krzemień pasiasty... Mniam.

1 godzinę temu, Paweł Bohacz napisał(-a):

(...) powinienes zauwazyc, ze logotyp na tarczy Janka jest.

Nawet nazwa modelu. Dla mnie tarcze świetne i z radością kupię Klubowego Cymru. 

Małżeństwo i zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, AK&AK napisał(-a):

z radością kupię Klubowego Cymru

Cymru am byth! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
4 godziny temu, Paweł Bohacz napisał(-a):

Widac, ze mam inne podejscie do swiata. Uwazam, ze pewne rzeczy sa nie na miejscu.

Mozna sie wysmiewac, mozna tez wziac sprawy w swoje rece.

Ogromny, co dziesiaty zegarek jest dla mnie 🤦‍♂️
Powiem Ci jaka jest roznica miedzy Jankiem, a Toba:

Ty wystartowales watek o zegarku na XX lecie od tego, ze do tego projektu byles namawiany, a nie chciales go robic. Wrecz sie do tego zmusiles i zrobiles nam łaskę. Praktycznie kazda konstruktywna krytyke swojego projektu rugales i wysmiewales. Czy to jest poprawna postawa Klubowicza, ktory jest tu dluzej niz ja?

"Z racji siedzenia w świecie micro majac przewertowany ten świat po długości i szerokości" powinienes zauwazyc, ze logotyp na tarczy Janka jest.

Paweł, stwórz cos, udowodnij a Ci pogratuluje. Od ankiet i deklaracji do finalnego produktu droga daleka, nawet bardzo. Nie zabraniaj sie wypowiadac innym. Cześć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
45 minut temu, QuadrifoglioVerde napisał(-a):

Paweł, stwórz cos, udowodnij a Ci pogratuluje. Od ankiet i deklaracji do finalnego produktu droga daleka, nawet bardzo. Nie zabraniaj sie wypowiadac innym. Cześć

Ja nie bede niczego tworzyl, jest to projekt klubowy, nie moj. Tworzymy go razem.
Nigdy nikomu nie zabranialem sie wypowiadac, to w Twoim projekcie na XX lecie klubu, byly kasowane niesprzyjajace Tobie i projektowi posty. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, QuadrifoglioVerde napisał(-a):

Naturalnie masz prawo do wypowiedzi – to forum dla nas, nikt tutaj nie sprawdza legitymacji producenta przy logowaniu. Problem polega na tym, że poddajesz krytyce produkt, którego jeszcze nie wybraliśmy. Dajmy sobie czasu. Spokojnie.

Warto również podkreślić, że Paweł, pełniąc rolę osoby odpowiedzialnej za rozwój strategii produktowej i marki w firmie high-endowej, podjął się tej inicjatywy z pełnym zaangażowaniem, nie po to, by tworzyć kolejny „projekt na siłę”, ale z chęci realnej współpracy i dialogu. To postawa, która zasługuje na uznanie – Paweł @Paweł Bohacz, w przeciwieństwie do wielu, zdołał zachować pokorę i otwartość na głosy innych. Krytyka, jak wiadomo, wymaga nie tylko umiejętności rozróżnienia między subiektywnym gustem a obiektywnymi faktami, ale także zdolności do formułowania myśli, które wnosiłyby wartość do dyskusji, zamiast ją deprecjonować. W przeciwnym razie pozostajemy w kręgu nieuzasadnionych sądów, które bardziej przypominają publiczną terapię frustracji niż merytoryczną wymianę poglądów.
Przede wszystkim nie zostaliśmy postawieni przed faktem dokonanym. Uczestniczymy w procesie wyboru od A do Z – i to jest budujące dla nas jako społeczności. I choć, rzecz jasna, masz prawo do własnej opinii, warto pamiętać, że w kontekście rozwoju tego forum najważniejsza jest współpraca, a nie próba przeforsowania własnej wizji na siłę. W końcu, jak mówił Arystoteles, „dobre rzeczy wymagają czasu”, a nie tylko przyspieszonych osądów.

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi