Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Huzi

Omega Speedmaster Apollo 45th Anniversary 1972

Rekomendowane odpowiedzi

Przeglądając lokalny marketplace na FB natknąłem się na ten zegarek:

https://www.facebook.com/share/19hbZDnYci/

Parę fejków udało mi się już wyłapać, ale tutaj porównuję z ori na zdjęciach od dłuższego czasu i za cholerę nic nie znajduję, co by na to wskazywało. Czy robią już to tak dobrze, że trzeba oglądać na żywo/otwierać?  Może ktoś jednak będzie w stanie coś wyłapać ze zdjęć? No nie daje mi to spokoju 😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek ze zdjęć może być oryginalny. Raczej obstawiałbym sytuację, że produkt, który posiada sprzedający, to nie jest ten ze zdjęć. Biorąc pod uwagę że ogłoszenie wisi od 6 tygodni to raczej nie spodziewałbym się że uda się kupić oryginalnego Apollo 17 za trzy stówki ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Dzięki za odpowiedź! Dobrze wiedzieć jakie metody mogą stosować oszuści.

Absolutnie nie mam złudzeń, że uda kupić się zegarek warty kilkadziesiąt tysięcy złotych za parę stów. Chociaż na pewno miały miejsce sytuacje, gdy jakiś totalnie zakręcony i zielony laik wystawił tanio znaleziony dobry zegarek, aby jak najszybciej wyczyścić szafy po kimś, ale takie cuda mogłyby się zdarzyć zapewne tylko w przypadku mało znanych vintage'y :) Notabene z chęcią posłuchałbym o takich historiach.

Niemniej w tym przypadku nie dawało spokoju mi to, że nie mogę dopatrzeć się żadnych różnic względem ori. Chyba jestem trochę nakręcony, ponieważ ostatnio znalazłem parę zegarków, które kiedyś wcisnął mi ojciec. Jeden z nich, Tag Heuer Link udało mi się zweryfikować już po zdjęciach, choć chwilę to zajęło. Po nakręceniu okazało się, że to automat, więc dla świętego spokoju musiałem otworzyć i wtem zrozumiałem, że to żaden kłopot wstawić do fejka chiński automat :) 

Bardzo lubię kupować rzeczy second hand i będąc wciągniętym do świata zegarków również będę w większości z tego korzystał. Widzę natomiast, że trzeba być bardzo ostrożnym i trochę tego doświadczenia zebrać, aby móc się w tym sprawnie poruszać.

Edytowane przez Huzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma Omeg za trzy stówy. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no, bywają. Ale nie takie :D

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Gdyby to były zdjęcia fałszywki, to same te wszystkie akcesoria w wersji podrabianej kosztowałyby więcej niż te trzy setki. Fałszerze oferują takie zestawy np. do lewych roleksów, żeby nabywca miał już zupełne poczucie, że zrobił wszystkich w konia i jest prawdziwym gościem. Ale jak już wspomniałem, takie podrabiane pudła i papiery trochę kosztują i żaden nabywca takiej "wypasionej" podróby nie oddawałby jej tak tanio.

Zakładam więc, że zdjęcia są kradzione z jakiegoś oryginału, a village idiot nabywca dostanie pocztą cegłę albo ładne zapakowaną butelkę mineralnej.

Innymi słowy, to nie jest nawet uczciwy sprzedawca podróbek, tylko kanciarz do kwadratu.

Edytowane przez Sierżant Julian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi