Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
albiNOS 01

Zegarki stylizowane prze AI

Rekomendowane odpowiedzi

Zobaczymy co z tego wyniknie. Dużo zależy od naszej pomysłowości przy zadawaniu pytań dla Gemini, czy tam innych podobnych. Życzę miłej zabawy, do dzieła!

Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe czy komuś uda się wygenerować obraz analogowej tarczy ze wskazówkami na godzinie np 18:25 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Poprosiłem by specjalnie dla nas coś zaprojektowała, 

IMG_20250628_152517.jpg

Zapytałem, czy to bazuje na jakimś istniejącym projekcie, bo poprosiłem o jakiś projekt specjalnie dla naszego Forum, i odpowiedziała:

Nie, "Symfonia Czasu" to projekt wygenerowany w całości przez sztuczną inteligencję, bazując na opisie, który stworzyłem. Nie jest on oparty na żadnym istniejącym, realnym zegarku.

5 minut temu, adiblue2 napisał(-a):

Ciekawe czy komuś uda się wygenerować obraz analogowej tarczy ze wskazówkami na godzinie np 18:25 :D

Spróbuj

Edytowane przez albiNOS 01

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

A próbowałem już nie jeden raz. Problem w tym, że AI "nie potrafi zrozumieć" idei analogowego wskazania godziny. Zamiast tego szuka obrazów dostępnych w sieci i na ich bazie uczy się, że na tarczy są wskazówki i mają ściśle określone położenie. Udało mi się wygenerować godzinę inną niż 10:09 czy 13:51, ale nawet wtedy wskazówki względem siebie zachowywały ten charakterystyczny kąt.

Tutaj próba zmuszenia AI do wskazania 18:25.  

1751117798303.thumb.jpg.4efc07d85eb607ab591d93768880375b.jpg

W prompcie poprosiłem o wskazówkę snowflake :D

Edytowane przez adiblue2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo darmowe AI (swoją drogą jakie AI ja się pytam? To z inteligencją ma tyle wspólnego co piernik z wiatrakiem, ale marketing zrobił robotę i tyle) jest do d... Nie jestem teraz w pracy, ale pewnie wersja pro spokojnie wygeneruje to co chcemy.

Kazałem mu zrobić coś podobnego do g-shock mt-g i ustawić 10:51, opisałem potem co to wskazówki i co pokazują i kazałem poprawić, no to ustawił 🙂

image_60037155-2ae7-4275-a006-be649e2fa4f1.jpg.df133a1770eb04c523bc03dff2a031ad.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
39 minutes ago, mariusz9a said:

Bo darmowe AI (swoją drogą jakie AI ja się pytam? To z inteligencją ma tyle wspólnego co piernik z wiatrakiem, ale marketing zrobił robotę i tyle) jest do d... Nie jestem teraz w pracy, ale pewnie wersja pro spokojnie wygeneruje to co chcemy.

Kazałem mu zrobić coś podobnego do g-shock mt-g i ustawić 10:51, opisałem potem co to wskazówki i co pokazują i kazałem poprawić, no to ustawił 🙂

image_60037155-2ae7-4275-a006-be649e2fa4f1.jpg.df133a1770eb04c523bc03dff2a031ad.jpg

W przypadku płatnej Gemini niewiele się zmieniło. Tak jak pisałem, udawało mi się wygenerować np 18:12 albo 20:22 czyli co do zasady, zawsze układ wskazówek względem siebie pozostawał bez zmian. 

Edit: obraz z wyraźnym opisem kształtu wskazówek. Ale ich układ jak z katalogu.

1751123560412.thumb.jpg.48e17adc424acc839710c7a4279051d7.jpg

Edytowane przez adiblue2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To trzeba spróbować zrobić płatnym  chatgp  - to miałem na myśli. Zrobiłbym teraz, ale tu gdzie jestem nie działa  - pewnie jakiś problem z lokalizacją czy coś (nie chce nic generować).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prompt tak konkretny, że już bardziej się nie da. Opisałem budowę zegara, zasadę działania wskazania godziny w sposób analogowy. Iterowane kilka razy, bez sukcesu. Zamiast zmienić układ wskazówek po prostu wygenerował zupełnie nowy zegarek.

1751125409516.thumb.jpg.7d7d2d1cf1b0a540d626dd0336b37349.jpg

Jeśli zmienimy Chatgpt dasz radę, będę pod wielkim wrażeniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako, że polskie marki lubią nawiązania, to ja poprosiłem o nawiązujący do moich rodzinnych stron, a bardziej nazwy.

Screenshot_2025-06-28-18-35-52-615_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli 6 punktów w CDT. 

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, mandaryn44 napisał(-a):

PGR ekstra, ale G to już super.

O ile zboże mosi się spychaczami ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego to inteligencja sztuczna. Chociaż żywa dzisiaj też potrafi być ....taka inna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio, w pracy, zaczynam korzystać z AI, dla zabawy poprosiłem o wizualizacje dla mnie. Chat trochę mnie już poznał i stworzył dla mnie taki projekt.

Szkic luksusowego zegarka mechanicznego.png

"Jesteśmy architektami swojego przeznaczenia" Albert Einstein

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 29.06.2025 o 14:59, zadra napisał(-a):

O ile zboże mosi się spychaczami ;) 

No, nie zauważyłem tego tura.

16 minut temu, Teufel26 napisał(-a):

Ostatnio, w pracy, zaczynam korzystać z AI, dla zabawy poprosiłem o wizualizacje dla mnie. Chat trochę mnie już poznał i stworzył dla mnie taki projekt.

Szkic luksusowego zegarka mechanicznego.png

O, ciekawy wskaźnik faz księżyca.

Poprosiłem Lem na projekt elektronicznego, który mi się spodoba, powiedziałem, że już trochę mnie zna. No nie wiem

Screenshot_2025-07-01-20-42-21-948_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi