piatorrwylde 35 #1 Posted December 6, 2025 Panowie,jedyne ograniczenie to rozmiar,od 40mm w góre.Interesuje mnie Wasz wybór.Po prostu ,co kupilibyście dzisiaj .Używany.Jezeli jest na bazarku lub olx porosze o namiary. Wysłane z mojego RMX3363 przy użyciu Tapatalka 0 Share this post Link to post Share on other sites
rafi 14581 #2 Posted December 6, 2025 Nowy? Tissot PRX 0 Share this post Link to post Share on other sites
Anansi 3655 #3 Posted December 6, 2025 1 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Share this post Link to post Share on other sites
piatorrwylde 35 #4 Posted December 6, 2025 Nowy? Tissot PRXSłuszne pytanie,dzieki,nie,nie nowyWysłane z mojego RMX3363 przy użyciu Tapatalka 0 Share this post Link to post Share on other sites
Funky_Koval 21034 #5 Posted December 6, 2025 14 minut temu, piatorrwylde napisał(-a): Panowie,jedyne ograniczenie to rozmiar,od 40mm w góre. Interesuje mnie Wasz wybór. Po prostu ,co kupilibyście dzisiaj . Nie nowy. Wysłane z mojego RMX3363 przy użyciu Tapatalka Daj jeszcze jakieś wymagania. Kwarc solar automat? To ma być jedyny zegarek? Do kopania rowów czy wyjść na bankiet? Bransa, pasek, kolor? 0 quartz bandit Share this post Link to post Share on other sites
siomon 10741 #6 Posted December 6, 2025 Może taki Christopher Ward? 0 Share this post Link to post Share on other sites
piatorrwylde 35 #7 Posted December 6, 2025 Daj jeszcze jakieś wymagania. Kwarc solar automat? To ma być jedyny zegarek? Do kopania rowów czy wyjść na bankiet? Bransa, pasek, kolor? No właśnie chodzi o to że bez ograniczeń,wychodze z pudełka.Jest 4k,straciłes wszystkie zegarki ale masz doświadczenie,wybierasz jeden,w ten weekend.Do normalnego noszenia,rowy odpadajá.Przyparty do muru musiałbym wybełkotać ze ubię bransy,tytan też lubie,wygodny...też lubie.Ale chciałbym poznać Twój wybór.Wysłane z mojego RMX3363 przy użyciu Tapatalka 0 Share this post Link to post Share on other sites
Funky_Koval 21034 #8 Posted December 6, 2025 2 minuty temu, piatorrwylde napisał(-a): No właśnie chodzi o to że bez ograniczeń,wychodze z pudełka. Jest 4k,straciłes wszystkie zegarki ale masz doświadczenie,wybierasz jeden,w ten weekend. Do normalnego noszenia,rowy odpadajá.Przyparty do muru musiałbym wybełkotać ze ubię bransy,tytan też lubie,wygodny...też lubie. Ale chciałbym poznać Twój wybór. Wysłane z mojego RMX3363 przy użyciu Tapatalka Sinn 556, łatwo znaleźć na rynku wtórnym 2 quartz bandit Share this post Link to post Share on other sites
piatorrwylde 35 #9 Posted December 6, 2025 No właśnie chodzi o to że bez ograniczeń,wychodze z pudełka.Jest 4k,straciłes wszystkie zegarki ale masz doświadczenie,wybierasz jeden,w ten weekend.Do normalnego noszenia,rowy odpadajá.Przyparty do muru musiałbym wybełkotać ze ubię bransy,tytan też lubie,wygodny...też lubie.Ale chciałbym poznać Twój wybór.Wysłane z mojego RMX3363 przy użyciu TapatalkaNo dobra,rozpruje się,płaski,lekki,wygodny,czytelny(najchètniej)Lubie RZE,Oris 65,wolbrook,seiko spb też,Longines vhp,Ward...Na codzień ,bankiety nie koniecznie.Ma to jakiś sens?Sinn,Damasko...Wysłane z mojego RMX3363 przy użyciu Tapatalka 0 Share this post Link to post Share on other sites
rafi 14581 #10 Posted December 6, 2025 Ball Fireman albo Ch. Ward, np C 63 GMT 1 Share this post Link to post Share on other sites
Funky_Koval 21034 #11 Posted December 6, 2025 22 minuty temu, piatorrwylde napisał(-a): No dobra,rozpruje się,płaski,lekki,wygodny,czytelny(najchètniej) Lubie RZE,Oris 65,wolbrook,seiko spb też,Longines vhp,Ward... Na codzień ,bankiety nie koniecznie. Ma to jakiś sens? Sinn,Damasko... Wysłane z mojego RMX3363 przy użyciu Tapatalka https://www.laco.de/pl/en/zegarki/ulotka-pro/Stuttgart-pro I se skonfiguruj vo potrzebujesz. Świetne zegarki na codzień, jeżeli lubisz czytelne fliegery. 0 quartz bandit Share this post Link to post Share on other sites
TIK TAK 1214 #12 Posted December 6, 2025 Swiss Military Chrono - diver 500, autmat sw200-1, ceramiczny bezel, autoamtyczny zawór helowy. 0 Jak go nie lubić! ................................................................. "Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau ................................................................. Share this post Link to post Share on other sites
wojtek91 4206 #13 Posted December 6, 2025 Jakbym miał wybrać jeden z tych co miałem/mam lub po prostu przychodzą mi do głowy to pewnie Oris Divers 65 w wariancie 40mm. Pewnie trochę trzeba naciągnąć budżet, ale moim zdaniem warto. Bardzo uniwersalny bo dobrze wygląda zarówno na bransolecie jak i na dowolnym pasku. Jeśli coś prostszego to Stowa Flieger 40 - również bardzo uniwersalny zegarek. 0 Share this post Link to post Share on other sites
piatorrwylde 35 #14 Posted December 6, 2025 Dziękuję Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka 0 Share this post Link to post Share on other sites
Lincoln Six Echo 77537 #15 Posted December 10, 2025 Jeśli lubisz RZE i tytan i ma być do 4k, to np. to: 1 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Share this post Link to post Share on other sites
Funky_Koval 21034 #16 Posted December 10, 2025 https://www.traskawatch.com/collections/venturer 5 quartz bandit Share this post Link to post Share on other sites
piatorrwylde 35 #17 Posted December 10, 2025 Jeśli lubisz RZE i tytan i ma być do 4k, to np. to: Bardzo fajnyWysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka 0 Share this post Link to post Share on other sites
Lincoln Six Echo 77537 #18 Posted December 10, 2025 54 minuty temu, piatorrwylde napisał(-a): Bardzo fajny Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka Mam ostatnią sztukę. 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Share this post Link to post Share on other sites
fnkdoc 94 #19 Posted December 11, 2025 22 godziny temu, Funky_Koval napisał(-a): https://www.traskawatch.com/collections/venturer Świetna ta Traska. Klasyka designu. 1 Share this post Link to post Share on other sites
Lincoln Six Echo 77537 #20 Posted December 11, 2025 Mam taką fajną używkę jedną w doskonałym stanie. Oczywiście z kompletem obu wkładek do bezela. 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Share this post Link to post Share on other sites
TomcioMiki 69147 #21 Posted December 25, 2025 (edited) Podepne się do tematu, jeśli można 🤔🤔🤔 W rzeczonym budżecie,czy idzie kupić Omegę 🤔🤔🤔 Czy raczej nierealne 🤔🤔🤔 Wiadomo używka, jakieś pomysły mile widziane 🤗🤗🤗 Edited December 25, 2025 by TomcioMiki Literówka 0 Share this post Link to post Share on other sites
Perpetuum Mobile 69144 #22 Posted December 25, 2025 3 godziny temu, TomcioMiki napisał(-a): W rzeczonym budżecie,czy idzie kupić Omegę 🤔🤔🤔 Czy raczej nierealne 🤔🤔🤔 Jakąś staruszkę tylko. Albo kwarcyk, ale też nienajnowszy. 2 Share this post Link to post Share on other sites
nav 10693 #23 Posted December 25, 2025 4 godziny temu, TomcioMiki napisał(-a): Podepne się do tematu, jeśli można 🤔🤔🤔 W rzeczonym budżecie,czy idzie kupić Omegę 🤔🤔🤔 Czy raczej nierealne 🤔🤔🤔 Wiadomo używa, jakieś pomysły mile widziane 🤗🤗🤗 Tak, jak Perpetuum Mobile napisał, jakiś starszy model pewnie tak, tylko tam może być wyzwaniem rozmiar, bo to z reguły małe zegarki. W dziale sprzedam takie starsze Omegi miewa kolega Paweł Bury.- możesz napisać, zapytać. 1 Share this post Link to post Share on other sites
TomcioMiki 69147 #24 Posted December 25, 2025 6 minut temu, nav napisał(-a): Tak, jak Perpetuum Mobile napisał, jakiś starszy model pewnie tak, tylko tam może być wyzwaniem rozmiar, bo to z reguły małe zegarki. W dziale sprzedam takie starsze Omegi miewa kolega Paweł Bury.- możesz napisać, zapytać. Dzięki Panowie @Perpetuum Mobile @nav będę się rorozglądał i pytał, radził, jakoś tak mnie naszło, może na 57 urodziny 🤗🤗🤗 1 Share this post Link to post Share on other sites
rafi 14581 #25 Posted December 25, 2025 4 godziny temu, TomcioMiki napisał(-a): Podepne się do tematu, jeśli można 🤔🤔🤔 W rzeczonym budżecie,czy idzie kupić Omegę 🤔🤔🤔 Czy raczej nierealne 🤔🤔🤔 Wiadomo używka, jakieś pomysły mile widziane 🤗🤗🤗 kwarcowe connie Manhattan się trafiają w okolicach tysiąca euro. Vintage oczywiście. To z tych ciekawszych. Malutkie geneve też się pewnie da w tej kasie. Ale zasadniczo żeby coś sensownego trafić, to tak 5-5.5 tys zł jest lepszym budżetem. 1 Share this post Link to post Share on other sites